Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ασημένιες» στο Πανελλήνιο οι Κορασίδες του Θρύλου!

«Ασημένιες» στο Πανελλήνιο οι Κορασίδες του Θρύλου!
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 11:14

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων ολοκλήρωσαν τη φετινή τους σεζόν τα κορίτσια της Κ15 του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Αντώνη Πουλιόπουλου πάλεψε σκληρά στην τελική Φάση της διοργάνωσης που διεξήχθη το τετραήμερο 6-9/7, φτάνοντας μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Πανιώνιο.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή διάκριση για τα γυναικεία τμήματα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας Πόλο, αφού τον προηγούμενο μήνα αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδος τόσο οι Νέες Γυναίκες (Κ19), όσο και οι Νεάνιδες (Κ17).

Σε αυτή την τελική Φάση, τα κορίτσια του Ολυμπιακού βρέθηκαν στον Α όμιλο μαζί με Ηρακλή, Εθνικό, Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν εύκολα το «2 στα 2» στο ξεκίνημα κόντρα σε Ηρακλή (13-2) και Εθνικό (13-4) και παρά την ήττα από τη Βουλιαγμένη στη συνέχεια (13-2), πήραν τη νίκη στην αυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ (18-9) και μαζί την πρόκριση στην τετράδα.

Μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό, το πρωί της Κυριακής (9/7) ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αλίμου στα πέναλτι με 12-10 (κ.α 8-8) και να πάρει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό. Λίγες ώρες αργότερα, στη «μάχη» για το χρυσό, τα κορίτσια αντιμετώπισαν τον Πανιώνιο και παρά τη μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη, γνωρίζοντας την ήττα με 17-9 που έφερε και την τελική δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης