Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μας στερούν το δικαίωμα στο όνειρο»

«Μας στερούν το δικαίωμα στο όνειρο»
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 - 16:23

Η ανακοίνωση από την Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ για αναστολή των πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων και των συμμετοχών σε διεθνής οργανώσεις, λόγω έλλειψης χρημάτων, προκάλεσε απερίγραπτη απογοήτευση.

Αυτή καταγράφεται στην τοποθέτηση και τις προτάσεις της Καλογεροπούλου - Σουλάνη Ελένης αντιπροσώπου της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (Σύλλογος με πολλαπλές αναπηρίες με έδρα την Ηλιούπολη) σε συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είμαστε νέος Σύλλογος που ιδρύθηκε από μητέρες και φίλους από
την ανάγκη των παιδιών μας για επικοινωνία, γιατί τελειώνοντας το Ειδικό Λύκειο ένιωθαν απομονωμένα.

Συμμετέχουμε πρώτη φορά σε εκλογο - απολογιστικό Συνέδριο αλλά έχουμε γνώση για το έργο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ από προηγούμενα χρόνια από διαφόρους χώρους.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες και το έργο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Βέβαια δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στο χώρο της αναπηρίας, αγωνιζόμενοι όλοι για το καλό των παιδιών μας και το μέλλον τους.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και θα αναφερθούν σε αυτά όλοι οι συνάδελφοι, εμείς επισημαίνουμε τα εξής:

1. Καθημερινά τα παιδιά μας ρωτούν και αγωνιών για τις κατασκηνώσεις.
Περιμένουν να βρεθούν στην κατασκήνωση με τους φίλους τους, να νιώσουν ανεξάρτητα έστω για λίγες μέρες από τους γονείς και να περάσουν όμορφα.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να πιέσουμε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό.

2. Έχουμε πολλές καταγγελίες από μέλη μας ότι ο ΟΠΑΔ έχει να πληρώσει θεραπείες και νοσήλια από τον Απρίλιο του 2010 και σ αυτό πρέπει να ασκηθεί πίεση.

3.΄Αλλο ένα κομμάτι της αναπηρίας είναι ο αθλητισμός. Δεν είναι πολυτέλεια.

Ζώντας τον αθλητισμό μέσω του παιδιού μου πιστεύω ότι όλα τα παιδιά παίρνουν μεγάλη χαρά με τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα.
Και υπάρχουν αθλήματα για όλες τις αναπηρίες.

Δυστυχώς μόλις προχτές ανακοινώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ ότι αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων και οι συμμετοχές σε διεθνής οργανώσεις, λόγω έλλειψης χρημάτων από την πολιτεία.

Το αποτέλεσμα;
Η απογοήτευση των παιδιών είναι απερίγραπτη.

Θα κλείσω με την φράση που είπαν οι αθλητές του ΜΠΟΤΣΙΑ που προετοιμάζονταν για πρόκριση στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου.

"ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"
Σας ευχαριστώ»

Διαβάστε επίσης

Δυνατός ο Παπαθανασίου

Δυνατός ο Παπαθανασίου

Παπαθανασίου και Δραγούτσης διέπρεψαν την πρώτη μέρα της διεθνούς ρεγκάτα στη Λάγκο Ντι Γκάρντα, για την κατηγορία Star.