Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ιακωβάκης στην Έδεσσα

Ο Ιακωβάκης στην Έδεσσα
Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 - 23:43

Ο κύβος ερρίφθη για τον Περικλή και τον Σωτήρη Ιακωβάκη, αφού αμφότεροι θα αρχίσουν τους αγώνες από το 1ο ελληνικό γκραν πρι, που θα φιλοξενηθεί στις 25 Μαΐου στην Έδεσσα. Ο μεν πρώτος θα τρέξει μόνο 400μ. εμπόδια, ο δε δεύτερος θα αγωνιστεί και στα 400μ. απλά.

Για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2006 η δοκιμασία στην Έδεσσα είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική του κατάσταση πριν από τη συμμετοχή του στο διεθνές μίτινγκ της Οστράβα (50th Ostrava Golden Spike) στις 31 Μαΐου.

«Χρειαζόμασταν έναν αγώνα πριν από το μίτινγκ της Οστράβα και οι διοργανωτές του γκραν πρι της Έδεσσας μας βοήθησαν προσθέτοντας στο πρόγραμμα και τα 400μ. εμπόδια. Αυτή η δοκιμασία είναι μέρος της προπόνησης του Περικλή», διευκρίνισε στον «ΓΑΥΡΟ» η προπονήτρια των αδελφών Ιακωβάκη, Μαίρη Σωτηρακοπούλου και συμπλήρωσε: «Από τη μέχρι τώρα προετοιμασία είμαι ευχαριστημένη, αλλά θέλω να δω τι θα γράψει και το χρονόμετρο».

ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ

Διπλή επιβάρυνση θα έχει στην Εδεσσα ο Σωτήρης Ιακωβάκης, ο οποίος εκτός από τα 400μ. που είχε προγραμματίσει να τρέξει ενόψει της συμμετοχής του στα «Παπαφλέσσεια» (Καλαμάτα, 4 Ιουνίου), όπου θα αξιολογηθεί για το «Μπρούνο Τζάουλι» (Σμύρνη, 18-19 Ιουνίου), θα αγωνιστεί και στα 400μ. εμπόδια. Προφανώς για να έχει ανταγωνισμό ο αδελφός του Περικλής.

Ο πρωταρχική επιδίωξη, άλλωστε, του Σωτήρη Ιακωβάκη στον ανοικτό στίβο είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην αποστολή της «γαλανόλευκης» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδα «Μπρούνο Τζάουλι».

Μέσα στους στόχους που έχει θέσει αυτό το καλοκαίρι είναι να περάσει και τα οκτώ μαθήματα που χρωστάει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ώστε να πάρει το πτυχίο του από το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης.

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής ο Μαγγίνας

Πρωταθλητής ο Μαγγίνας

Τρίτη συνεχομένη νίκη για τον Δήμο Μαγγίνα στα 10 χλμ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγινε στα Μέγαρα

Στη Metal Race ο Αιμίλιος

Στη Metal Race ο Αιμίλιος

Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αλέξανδρος Δραγούτσης θα μετέχουν την Κυριακή στην κούρσα μεταλλίων στο ιταλικό Eurolymp.

Το «παλεύει» η Χαλκιά

Το «παλεύει» η Χαλκιά

Η εμποδίστρια του Ολυμπιακού, Φανή Χαλκιά θα επιδιώξει να αξιολογηθεί στα «Παπαφλέσσεια» για το «Μπρούνο Τζάουλι».