Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πληρώνει καλά η παρέα του Κάμπελ

Πληρώνει καλά η παρέα του Κάμπελ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 - 18:59

Οι υποχρεώσεις των Ευρωπαίων με τις εθνικές τους ομάδες λόγω προκριματικών ολοκληρώνονται απόψε, όμως μπάλα δεν παίζουν μόνο όσοι κατάγονται από τη γηραιά ήπειρο.

Στην Αμερική, διεξάγονται αυτή την περίοδο φιλικοί αγώνες, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να το συγκεντρώνουν όπως είναι φυσικό οι λατινογενείς χώρες. Με αρκετές αλλαγές οι περισσότερες, προκειμένου να αποφύγουν τα υπερατλαντικά ταξίδια ποδοσφαιριστών, αλλά κάποιες ομάδες έχουν κάμποσους ποδοσφαιριστές από τα… τριγύρω πρωταθλήματα. Σε αυτές είναι και η Κολομβία. Ωστόσο, ακόμα και χωρίς τον Φαλκάο (άσχετα αν δεν είναι στα… χάι του) ή τον Κουαδράδο, μπορεί να πάρει τη νίκη κόντρα στο Περού. Πώς να μην το κάνει, μάλιστα, όταν παρά τις απουσίες, κατάφερε να φέρει από την Ευρώπη τους Χάμες Ροντρίγκες, Κάρλος Μπάκα και Τζάκσον Μαρτίνες, με την τριάδα αυτή να είναι ικανή για… ζημιές.

Της… αμύνης τα παιδιά είναι αυτό που θα χαρακτήριζε κυρίως την Κόστα Ρίκα. Στο τελευταίο της φιλικό η ομάδα του άλλοτε «ερυθρόλευκου» Τζόελ Κάμπελ, περιόρισε αρκετά την Βραζιλία, ηττώμενη με το οριακό 1-0. Η Ουρουγουάη, που μετράει αρκετές απουσίες στη γραμμή κρούστης της ειδικά, δύσκολα θα απειλήσει την άμυνα του συνόλου που έχει φτιάξει ο Γουάντσοπ. Το «Χ» είναι το σημείο που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι, το οποίο έχει εξαιρετικότατο συντελεστή, ενώ παράλληλα έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι και η «σελέστε» αμυντικά έχει πίσω τους δικούς της… δίδυμους πύργους Γοδίν και Χιμένες της Ατλέτικο, οπότε δύσκολα θα καταφέρει επιθετικά και η Κόστα Ρίκα.

Όργια έκανε και η Αργεντινή και το Μεξικό από θέμα σκοραρίσματος στα τελευταία τους φιλικά. Η «αλμπισελέστε» έριξε εφτάρα στη Βολιβία, ενώ η ομάδα της κεντρικής Αμερικής… τρίμπαλο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο (σ.σ. άσχετο αν έφαγε και άλλα τόσα). Η δυναμικότητα των αντιπάλων τους τότε προσφερόταν για ανοικτό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Τώρα όμως που κοντράρονται μεταξύ τους, θα σφίξει το… ζωνάρι για τους Μεξικανούς ειδικά, αφού με αντίπαλο τη σχεδόν πλήρη σε θέμα ρόστερ Αργεντινή, ακόμα και η ισοπαλία ή η ήττα με χαμηλό σκορ, επιτυχία θεωρείται. Οτσόα μπορεί να μην έχει στο τέρμα του ο Ρικάρντο Φερέτι, ωστόσο πιστεύω ότι θα καταφέρει να κρατήσει την Αργεντινή στο 0-1 γκολ που προτείνω με αρκετό ρίσκο πάντως, αλλά με εξαιρετικό συντελεστή.

ΠΡΟΤΑΣΗ

1337 ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΠΕΡΟΥ 1 1,55

1339 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ Χ 3,20

1340 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΜΕΞΙΚΟ 0-1 ΓΚΟΛ 3,90

Διαβάστε επίσης

Λεφτά από τη Βραζιλία

Λεφτά από τη Βραζιλία

Σε φουλ ρυθμούς βρίσκεται το πρωτάθλημα στη Βραζιλία, με την πρώτη αγωνιστική μάλιστα να έχει μερικά πολύ ωραία ματσάκια.