Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το έπαθλο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League

Το έπαθλο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 - 12:58

Για εικοστή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός προκρίνεται στους ομίλους του Champions League, βάζοντας παράλληλα στο ταμείο του πάνω από 32 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό αυτό αυξήθηκε ακόμη περισσότερο για τους Ερυθρόλευκους μόλις ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κράσνονταρ, αφού καρπώθηκαν όλο το market pool που αντιστοιχούσε στην Ελλάδα.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα χρηματικά ποσά που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω ανάλογα με την πορεία του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων, με μια ενδεχόμενη πρόκρισή του στους 16 κ.ο.κ. Άλλωστε η ανανέωση της ομάδας μετά τις πρόσφατες μεταγραφές στοχεύει όχι μόνο στην κατάκτηση ενός ακόμα ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και σε μια επιτυχημένη φετινή πορεία στην Ευρώπη.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τοποθέτησε τους Ερυθρόλευκους στον τρίτο όμιλο μαζί με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ. Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική, στην οποία ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Μαρσέιγ μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εκεί, σύμφωνα με το στοίχημα της bwin για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει μεγάλες πιθανότητες να επικρατήσει της γαλλική ομάδας, η οποία δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα σεζόν. Για του λόγου το αληθές, μετά από 6 αγωνιστικές στη Ligue 1, η Μαρσέιγ έχει μόλις 2 νίκες.

Ενόψει λοιπόν της νέας, πολύ ενδιαφέρουσας σεζόν, οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν να δυναμώσουν τα άκρα της άμυνας, εστίασαν στην ενίσχυση του άξονα όπου και επένδυσαν τα περισσότερα χρήματα, ενώ φέτος η θέση του τερματοφύλακα φαίνεται να είναι πιο γεμάτη.

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου λοιπόν, ο Ολυμπιακός απέκτησε μεταξύ άλλων τους Πέπε (Βιτόρια Γκιμαράες), Αχμέντ Χασάν (Μπράγκα), Μοχάμεντ Ντράγκερ (Φράιμπουργκ), Ρούμπεν Βινάγκρε (Γουλβς), Τιάγκο Σίλβα (Νότιγχαμ Φόρεστ) και Μπρουμά (Αϊντχόφεν). Από την άλλη οι ουσιαστικές του απώλειες περιορίστηκαν στους Τσιμίκα και Γκιγιέρμε. Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος Πέπε ήρθε για να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμε που πήγε στην Αλ-Σαντ ενώ ο Βραζιλιάνος Ραφίνια θα καλύψει τη θέση του Ομάρ Ελαμπντελαουί που παίζει πλέον για τη Γαλατασαράι.

Διαβάστε επίσης