Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις στη Stoiximan με MatchCombo & αμέτρητα ειδικά παικτών!

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις στη Stoiximan με MatchCombo & αμέτρητα ειδικά παικτών!
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 - 10:32

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια στη Βαρκελώνη, «πέφτοντας» στην τελευταία κατοχή της παράτασης απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι, απενεργοποιώντας μεγάλο μέρος των δράσεων των γηπεδούχων. Η κούραση, πνευματική και σωματική θα είναι εκεί. Αναμφίβολα χρειάζεται κοντή μνήμη. Είναι σημαντικό προσόν να αφήνεις το χθες στο συρτάρι και να κοιτάζεις με όσο το δυνατόν πιο φρέσκια ματιά την ημέρα που έρχεται.

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα με καινούργιο ηγέτη στην άκρη του πάγκου (Ζντοβτς), η οποία έδωσε και αυτή τη μάχη της αλλά ηττήθηκε στο Βελιγράδι σε ένα επίσης πολύ physical παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να αντλήσει δυνάμεις και ενέργεια από αθλητές που δεν έπαιξαν «χοντρά» λεπτά στο ματς της Τετάρτης. Ζαν Σαρλς, Πρίντεζης, Μάρτιν είναι μερικοί από αυτούς. O Τόμας Ουόκαπ επίσης θα είναι φρέσκος (αγωνίστηκε 19’ στη Βαρκελώνη).

Τόμας Ουόκαπ 3+ ριμπάουντ, σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

Τόμας Ουόκαπ 3+ ασίστ, σε απόδοση 1.30 στη Stoiximan

Η Ζάλγκιρις εξέπληξε τη μπασκετική Ευρώπη με την απόφαση της να διακόψει τόσο νωρίς τη συνεργασία της με τον κόουτς Σίλερ ο οποίος φαίνεται ότι χρεώθηκε κάποιες καλοκαιρινές αποφάσεις που οδήγησαν σε μια αμφιβόλου ποιότητας στελέχωση. Οι Λιθουανοί μας είχαν συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές (ειδικά σε αυτό το κομμάτι) τα τελευταία χρόνια αλλά και σε μια διαφορετική φιλοσοφία αναφορικά με τις αξιολογήσεις τους σε πρόσωπα εντός της ομάδας.

Στο ΣΕΦ έρχονται για ταράξουν τα νερά απέναντι σε ένα σύνολο που –τουλάχιστον αυτήν την περίοδο- που αποδίδει σαφώς καλύτερο μπάσκετ και έχει υψηλότερο επίπεδο συνοχής. Η Ζάλγκιρις δεν διαθέτει σπουδαία εκτελεστική ικανότητα από την περιφέρεια καθώς αρκετά από τα δημοφιλή (σε λεπτά) σχήματα της στερούνται τέτοιας ενώ παράλληλα της λείπει η σπουδαία αθλητική βάση, κατάσταση που έχει πληγώσει την αμυντική συμπεριφορά της. Για να ματσάρεις τέτοιες ελλείψεις πρέπει να πας βαθιά στα «βασικά». Οι Λιθουανοί το έχουν κάνει αυτό στο παρελθόν. Το σήμερα είναι μια διαφορετική ιστορία.

Η απουσία του Lauvergne (τραυματίστηκε στον ώμο, θα χάσει 4-6 εβδομάδες) στερεί από τη Ζάλγκιρις το βασικό της όπλο στο «ζωγραφιστό». Ο Γιούρι Ζντοβτς θα ακουμπήσει στον ρούκι Josh Nebo (εξαιρετικός στο Βελιγράδι) και στους Cavanaugh (F/C)-Blazevic (2001 γεννηθείς). Mε τους δημιουργούς που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο backcourt μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει με PnR δράσεις τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας σκορ από τους ψηλούς του. O Nebo δεν έχει την απαιτούμενη πλευρική ταχύτητα για να αναχαιτίσει τέτοιες καταστάσεις όμως είναι εξαιρετικός ριμπάουντ και οι γηπεδούχοι οφείλουν να τον κρατήσουν μακριά από τη ρακέτα τους.

Τζος Νέμπο 6+ ριμπάουντ, σε απόδοση 1.30 στη Stoiximan

Παράλληλα, τα βαριά σχήματα των Λιθουανών «στρώνουν το χαλί» ώστε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρει καλές ματιές από την περιφέρεια. Είναι αμφίβολο το ότι τα αμυντικά rotations της Ζάλγκιρις θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την επίθεση των ερυθρολεύκων εάν αυτοί επιδείξουν υπομονή και δουλέψουν σωστά την έξτρα πάσα.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μαζί με τον Γιάνις Στρέλνιεκς είναι αυτοί που έχουν αναλάβει το τιμόνι της Ζάλγκιρις καθώς ο Μουντιέ έχει τρακάρει σε τοίχο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός οφείλει να δώσει μεγάλη προσοχή στα ρήγματα που δημιουργεί ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, στα floaters και τα midrange shots που τον χαρακτηρίζουν.

Λούκας Λεκαβίτσιους 9+ πόντοι ,σε απόδοση 1.70 στη Stoiximan

Επίσης, έμφαση πρέπει να δοθεί στο να απενεργοποιηθούν σουτέρ όπως ο Γκιφάι και ο Στρέλνιεκς αλλά και στο παιχνίδι του Ουλανόβας στο χαμηλό ποστ. Σημειώστε επίσης ότι ο Αρτούρας Μίλακνις ακόμα δεν έχει σκοράρει εντός πεδιάς στη διοργάνωση, μετρώντας μάλιστα 0/4 τρίποντα στα τρία φετινά παιχνίδια.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει τους Λιθουανούς. Στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας και μετά από ταξίδι στο εξωτερικό, όλα μοιάζουν λίγο πιο δύσκολα. Τα παιδιά που έρχονται από πίσω στο rotation θα χρειαστούν σε αυτό το σημείο ώστε να στηρίξουν το οικοδόμημα, διατηρώντας φρέσκο το αγωνιστικό πρόσωπο των ερυθρολεύκων.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης