Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός - Άλμπα: Στη ρουλέτα του τριπόντου

Ολυμπιακός - Άλμπα: Στη ρουλέτα του τριπόντου
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 10:16

Είναι ένα ματς-παγίδα και παράλληλα μια αποστολή για την ελληνική ομάδα, πιο δύσκολη από ότι αρχικά φαίνεται. Στη μετά-Ρενέσες εποχή, η Άλμπα όχι μόνο δείχνει σφυγμό αλλά κατάφερε να πάρει δύο εντυπωσιακές νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Αρχικά «πέρασε πάνω» από τη Φενέρ στο Βερολίνο σε μια εμφάνιση-δήλωση πως δεν πρόκειται να απολέσει τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα που τη διέκρινε σε αυτή τη διοργάνωση. Την προηγούμενη εβδομάδα δε, κατάφερε να κάνει το μπαμ (γιατί περί τέτοιου πρόκειται) κερδίζοντας τον εξαιρετικό -μέχρι τώρα- Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Οι Γερμανοί έλεγξαν από το ξεκίνημα το ματς όντας αρκετά μεθοδικοί στο κομμάτι των αποφάσεων ενώ έβαλαν πίεση στους γηπεδούχους με την αποτελεσματικότητα τους σε όρους περιφερειακής εκτέλεσης. Η ομάδα του Ράντοβιτς «πνίγηκε» από την αστοχία της πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (το δίδυμο Ντόμπριτς-Κάλινιτς μέτρησε 1/13 σουτ) και η καλή εμφάνιση του Νέιτ Ουόλτερς δεν έφτασε για την ανατροπή.

Ολυμπιακός-Άλμπα με αμέτρητα ειδικά παικτών, Live Streaming* & MatchCombo στη Stoiximan!

Αυτό το παιχνίδι (του Βελιγραδίου) μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον Ολυμπιακό σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθεί στο τακτικό πεδίο. H Άλμπα είναι μια ομάδα που συνεχίζει να βασίζεται στις συνεργασίες και στην κίνηση μακριά από τη μπάλα. Σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα στη διοργάνωση μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης αν και το ποσοστό της μέχρι σήμερα δεν είναι ικανοποιητικό (32.1% σε 28.0 προσπάθειες ανά παιχνίδι). Στις δύο πρόσφατες νίκες τους, οι Γερμανοί σούταραν εξαιρετικά από την περίμετρο, παίρνοντας σημαντικές ανάσες σε κομβικές στιγμές.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την αποτελεσματικότερη άμυνα στο τρίποντο σε ολόκληρη τη διοργάνωση, κατεβάζοντας τα ποσοστά των αντιπάλων στο πάτωμα (μόλις 24.2%). Νομίζω ότι είναι εύκολα κατανοητό το ποιος πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος των ερυθρολεύκων στο συγκεκριμένο ματς. Χωρίς την καλή ζαριά του τριπόντου, οι Γερμανοί δύσκολα θα μπορέσουν να μείνουν όρθιοι στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Ο δεύτερος αμυντικός στόχος των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα αφορά τη δημιουργική ικανότητα της Άλμπα. Πρόκειται για ένα κληροδότημα από τα χρόνια του κόουτς Ρενέσες. Η γερμανική ομάδα έχει τον δεύτερη καλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών στη φετινή Ευρωλίγκα (1.7) πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Διαθέτει μια πλειάδα πολύ ικανών και αποτελεσματικών δημιουργών σε διαφορετικές θέσεις της πεντάδας.

Ρίξτε μια ματιά.

Luke Sikma: 3.8 τελικές πάσες για 1.4 λάθη

Jaleen Smith: 3.4/0.8

Tamir Blatt: 2.4/0/8

Maodo Lo: 2.0/1,4

Louis Olinde: 1.6/1.0

Oscar Da Silva: 1.5/0.8

Εδώ θα παιχτεί όλο το παιχνίδι για την ελληνική άμυνα. Εάν καταφέρει να οδηγήσει τους φιλοξενούμενους στο λάθος και κυρίως, με πίεση μακριά από τη μπάλα (ειδικά σε απόσταση μιας πάσας) σε παιχνίδι προσωπικής φάσης θα έχει πετύχει τον στόχο της. Μεγάλη προσοχή στο δίδυμο των Σίκμα-Λο το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη των σημαντικών αποφάσεων στο τέλος κλειστών παιχνιδιών. Ο Γερμανός πόιντ γκαρντ είναι απρόβλεπτος, χρησιμοποιεί αρκετά το πολύ καλό drive του και έχει το υπόβαθρο να πάρει μεγάλα σουτ με χαμηλούς παλμούς.

Επίσης, ο Oscar Da Silva (15.0 πόντοι-5.0, 70.6% στα δίποντα) αποτελεί το καινούργιο σημείο αναφοράς της Άλμπα στο «ζωγραφιστό». O πρώην F/C του Στάνφορντ μπορεί να απειλήσει από διαφορετικά σημεία του γηπέδου όντας ικανός να σουτάρει, να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί ή να τελειώσει ρολάροντας στο καλάθι. Ο Μάρτιν και ο Ζαν Σαρλς θα έχουν αρκετή δουλειά απέναντι του ενώ το μέγεθος του Φαλ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει λίγη από τη λάμψη των πρώτων παιχνιδιών την τελευταία εβδομάδα. Είχε μερικά άσχημα διαστήματα στη Μόσχα και ήταν θνητός στο Ιβανώφειο όπου κινδύνεψε ουσιαστικά. Είναι λογικό καθώς η ομάδα είχε να διαχειριστεί τη σωματική κόπωση και μερικές απουσίες. Το παιχνίδι με την Άλμπα είναι σημαντικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει ευκαιρία για συντήρηση. Η Ευρωλίγκα και το ανταγωνιστικό της επίπεδο δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να είναι «εκεί», απόλυτα έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Η αμυντική τους επίδοση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στο παρκέ. Και η επιστροφή στις νίκες είναι απαραίτητη.

Match Combo: Άλμπα Βερολίνου +14.5 & Under 158.5 σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Διαβάστε επίσης