Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή είναι η Μονακό! Η ανάλυση της αντιπάλου του Ολυμπιακού με 1.88 MatchCombo

Αυτή είναι η Μονακό! Η ανάλυση της αντιπάλου του Ολυμπιακού με 1.88 MatchCombo
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 - 11:07

Μετά από 7 αγωνιστικές, η φορμαρισμένη Μονακό δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει διεκδικητή μια θέσης για τα φετινά playoffs της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα από το Πριγκιπάτο είχε ένα δυνατό καλοκαίρι. Ο κόουτς Μίτροβιτς προχώρησε σε ανοικοδόμηση του ρόστερ, φέρνοντας στην Κυανή ακτή αρκετά νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά έχτισε ένα καινούργιο σύνολο από το μηδέν με την προσθήκη του Μάικ Τζέιμς να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Εκεί φάνηκαν οι διαθέσεις της Μονακό να ανταγωνιστεί και όχι απλά να αγωνιστεί στη φετινή Ευρωλίγκα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλιστα ότι πριν λίγο καιρό πρόσθεσαν και τον Ντουέιν Μπέικον στο ρόστερ τους. Η όρεξη στον οργανισμό είναι μεγάλη και ο ενθουσιασμός φανερός.

Το βασικό πλεονέκτημα των Μονεγάσκων εντοπίζεται στον συνδυασμό ταλέντου και αθλητικότητας εντός ενός ρόστερ με μεγάλο ποιοτικό βάθος. Το σύνολο του Μίτροβιτς μπορεί πρακτικά να παίξει τα πάντα, εκμεταλλευόμενο το πλήθος δεξιοτήτων που διαθέτει στο δυναμικό του. Έχει παίχτες που μπορούν να αμυνθούν, να επιτεθούν στο ένας με έναν, να σουτάρουν, να δημιουργήσουν ή να παράγουν μέσα από Pick & Roll-δράσεις ή παίζοντας με πλάτη στο καλάθι. Έχει επίσης αρκετούς καλούς αθλητές. Η Μονακό παίζει γρήγορα, βασίζεται στην προσωπική φάση σε επίπεδο ανάπτυξης και διακρίνεται από αρκετά μικρή ροπή στο λάθος (σημαντικό για μια επίθεση που λανσάρει έναν up tempo-χαρακτήρα).

Ολυμπιακός-Μονακό με Live Streaming* & Fantasy τουρνουά στη Stoiximan

Είναι προφανές ότι οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι αυτήν την εβδομάδα για να περάσουν το εμπόδιο των Μονεγάσκων. Και έχουν τη συνοχή και τα εργαλεία για να το κάνουν. Ρίξτε μια ματιά:

-Μετά από 7 αγωνιστικές η άμυνα του Ολυμπιακός επιτρέπει το χαμηλότερο eFG% (46.0) αλλά και το χαμηλότερο TS% (51.5) στη διοργάνωση. Οι αντίπαλοι των ερυθρολεύκων δυσκολεύονται σημαντικά να σκοράρουν εντός πεδιάς απέναντι σε μια φυσική και άκρως επιθετική άμυνα που κυνηγάει τις εκτελέσεις μέχρι τέλους.

-Οι επιθέσεις μέχρι τώρα σκοράρουν 1.1 πόντο ανά κατοχή απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα, νούμερο που συνιστά την καλύτερη επίδοση στη φετινή Ευρωλίγκα μαζί με την αντίστοιχη της Φενέρ.

-Το 26% που σουτάρουν οι αντίπαλοι των Πειραιωτών από το τρίποντο είναι (και πάλι) η καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης. Η Μονακό έρχεται στο Φάληρο με το ισχνό 32% πίσω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Η μέτρια επίδοση της σε αυτό το κομμάτι είναι ένα από τα λίγα μελανά σημεία που εντοπίζει κανείς φέτος στην επιθετική της συμπεριφορά.

Στο δίδυμο Mike James-Donta Hall εντοπίζονται οι βασικοί αμυντικοί στόχοι των ερυθρολεύκων. Οι δύο τους συνδυάζονται αρμονικά στις PnR δράσεις ενώ το spacing που προσφέρει ο εξαιρετικός φέτος Ντανίλο Άντζουσιτς (11.1 πόντοι με 42.9% στο τρίποντο) λειτουργεί ευεργετικά ως προς τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου χώρων. Ο γνωστός μας Alpha Diallo βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση (μεγάλη προσοχή στην έφεση του στο επιθετικό ριμπάουντ) ενώ στο ΣΕΦ θα δούμε και την τελευταία μεταγραφική βόμβα των Μονεγάσκων, τον ΝΒΑer Ντουέιν Μπέικον. Η επίθεση της Μονακό μπορεί να αλλάξει πρόσωπο ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και η παρουσία δημιουργών όπως ο Ουέστερμαν και ο Λι αλλά και ενός post up ψηλού όπως ο Μοτιεγιούνας, δείχνουν το μέγεθος του οπλοστασίου της.

Η περίπτωση Acy

Ο Ολυμπιακός υπέγραψε τον Quincy Acy μέχρι το τέλος της σεζόν, κάνοντας μια κίνηση η οποία έχει αρκετά καλές πιθανότητες να αποδειχθεί εύστοχη, στην περίπτωση βέβαια που ο 31χρονος Αμερικανός εμφανιστεί σε καλή σωματική κατάσταση (ή τουλάχιστον φτάσει γρήγορα σε αυτό το επίπεδο).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να ενισχύσει κι άλλο το αμυντικό φίλτρο της ομάδας του, προσθέτοντας έναν ψηλό ο οποίος φέρνει versatility και ανοίγει τη γκάμα των επιλογών στα μετόπισθεν. Ο Acy παίζει πάντα με υψηλό motor, έχει αμυντική υπερηφάνεια και –πολύ σημαντικό- μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις στη γραμμή ψηλών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τρακάρει με τον Μάρτιν όταν ο τελευταίος επιστρέψει στο 100%. Κρατείστε επίσης ότι ο Acy μπορεί να «κουμπώσει» με οποιονδήποτε ψηλό της ερυθρόλευκης frontcourt. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί αυτές τις «λεπτομέρειες νίκης» που μπορεί να φέρει ο Αμερικανός F/C . Hustling, άμυνα αλλαγών, κλείδωμα του low post. Το σουτ δεν είναι το δυνατό του σημείο όμως το συγκεκριμένο στοιχείο αξιολογήθηκε χαμηλά ιεραρχικά στα «θέλω» της ομάδας στην παρούσα φάση. Πρόκειται για έναν αθλητή ο οποίος προωθεί το ομαδικό παιχνίδι, είναι ανιδιοτελής και (παρότι δεν θα κάνει νούμερα έχοντας συγκεκριμένο ρόλο) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση του ομαδικού performance.

Μια νίκη που μπορεί να μετρήσει στο τέλος

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να φρενάρει τον ενθουσιασμό του νεόκοπου στη διοργάνωση. Η Μονακό έχει το ταλέντο και το ποιοτικό βάθος για να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε ομάδα όμως ακόμα διανύει το στάδιο όπου προσπαθεί να σφυρηλατήσει χαρακτήρα και να αποκτήσει «συνήθειες νίκες». Το είδαμε άλλωστε και στη Βιτόρια όπου οι Βάσκοι κέρδισαν τη μάχη των αιθέρων και την υποχρέωσαν σε τρία μόλις εύστοχα τρίποντα σε 26 προσπάθειες (66 πόντοι συνολικά για τους Μονεγάσκους).

Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να τρέξουν δίπλα στη Μονακό (τρανζίσιον άμυνα, δράσεις του αντιπάλου μακριά από τη μπάλα, άμυνα βοήθειας και recovers, προσωπική φάση) για να μπορέσουν να χαμηλώσουν το τέμπο της αναμέτρησης, παίρνοντας το τιμόνι του ματς. Μια ενδεχόμενη επιτυχία απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, ίσως μετρήσει διπλά στο τέλος της regular season.

Match Combo με Over 147.5 συνολικούς πόντους και χάντικαπ Μονακό +13.5 σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | Hoopfellas για το Stoiximan Blog

Διαβάστε επίσης