Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με πύργο τον Φαλ στο ΟΑΚΑ για το 13-7 ο Ολυμπιακός!

Με πύργο τον Φαλ στο ΟΑΚΑ για το 13-7 ο Ολυμπιακός!
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:09

Τρελαίνει κόσμο με το total μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν! Ειδικά σε επίπεδο Ευρωλίγκας, οι Πειραιώτες πραγματοποιούν μια πορεία που λίγοι περίμεναν πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Ο στόχος που τέθηκε στην αρχή ήταν η επιστροφή της ομάδας στα playoffs, κάτι που σημαίνει μια θέση στην 8άδα.

Μετά από 16 αγωνιστικές ωστόσο, οι 'ερυθρόλευκοι' είναι μόνοι στην 3η θέση, αποδίδουν εξαιρετικά και πλέον μοιάζουν ικανοί ακόμη και να 'χτυπήσουν' μια θέση στην τετράδα! Μια τέτοια εξέλιξη θα τους στείλει με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αυξάνοντας τις πιθανότητες για παρουσία ακόμη και στο Final 4...

Αυτό ωστόσο που έχει τώρα σημασία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η Ευρωλίγκα έχει έντονο άρωμα Ελλάδας στην 17η αγωνιστική, που φιλοξενεί και την κόντρα 'αιωνίων'. Οι 'πράσινοι' σε τίποτα δεν θυμίζουν πλέον την ομάδα του παρελθόντος.

Αυτή που ακόμη κι όταν δεν έφτανε καν στα playoffs, εμφάνιζε τουλάχιστον ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού φαντάζει φτωχό γι' αυτό το επίπεδο και η προτελευταία θέση στην κατάταξη μοιάζει απόλυτα φυσιολογική.

Το μπάτζετ έπεσε κατακόρυφα και μοιραία η επιλογή παικτών περιορίστηκε σε... λαχεία ή παίκτες που δεν είχαν εμπειρία από τη διοργάνωση. Η συντριβή στο Μιλάνο και η ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Μπαρτσελόνα παρά την υπερπροσπάθεια, δεν προξενούν εντύπωση. Το ερώτημα είναι αν οι 'πράσινοι' καταφέρουν να τερματίσουν υψηλότερα από την 14η θέση.

Προ μηνός, οι 'πράσινοι' εκμεταλλεύτηκαν στο σάστισμα του Ολυμπιακού απέναντι στη σεζόν, βρήκαν σουτ εκτός λογικής στην τελευταία περίοδο και επικράτησαν στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά η ιστορία είναι διαφορετική.

Οι Πειραιώτες όχι μόνο θα είναι υποψιασμένοι, αλλά έχουν πάρει και τον αέρα του αντιπάλου τους στην Ευρώπη, όπου μετρούν 12 νίκες και σύνολο 19 αναμετρήσεων. Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός φτάνει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ έχουν δώσει ρεσιτάλ στα ματς με Μπάγερν και Βιλερμπάν, τα οποία κέρδισε με συνολική διαφορά... 58 πόντων!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι αναμφίβολα από τους καλύτερους σουτέρ της διοργάνωσης. Με 44% στα τρίποντα, 13 πόντους μ.ο. και ικανότητα να δημιουργεί το δικό του σουτ μετά από ντρίμπλα, ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ μπορεί κάλλιστα να ταλαιπωρήσει την περιφέρεια των 'πρασίνων' και το 1.72 της winmasters για το over 12,5 πόντους στο ντέρμπι.

Πολύτιμος για τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ (12.6 π. - 5.6 ρ.), καθοριστικός ο Σλούκας (10.3 π. - 4 ασ.), πολυεργαλείο ο Γουόκαπ (6.3 π. - 3.3 ασ. - 2.6 ρ.), αυτός όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ΟΑΚΑ είναι ο Φαλ.

Κυρίαρχος στη ρακέτα, τελειώνει τις φάσεις με σχετική άνεση, παίζει άμυνα ακόμη και στην περιφέρεια, πασάρει ιδανικά για το ύψος του. Μπορεί να φθείρει τον Παπαγιάννη και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών. Το over 14,5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ στο 1.87 της winmasters είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητες του Φαλ.

Μια... νορμάλ εκδοχή του Ολυμπιακού είναι αρκετή για το ροζ φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι 'ερυθρόλευκοι' ψάχνουν αγωνιστική εκδίκηση και για την ήττα του πρωταθλήματος, έτσι δεν πρόκειται να αρκεστούν απλά στην επικράτηση αν βρουν μπόσικο τον Παναθηναϊκό.

Θα κυνηγήσουν και την διαφορά, με το σενάριο της νίκης του Ολυμπιακού με χάντικαπ -9,5 να προσφέρεται σε απόδοση 2.55 στη winmasters.

* Oι αποδόσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανα πάσα ώρα και στιγμή.

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

Διαβάστε επίσης