Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στοίχημα | winmasters: Ο Ελ Αραμπί ετοιμάζει το δικό του πάρτι στη Λεωφόρο!

Στοίχημα | winmasters: Ο Ελ Αραμπί ετοιμάζει το δικό του πάρτι στη Λεωφόρο!
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 10:43

Ένα ακόμη ντέρμπι 'αιωνίων' διεξάγεται στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά για την 18η αγωνιστική της Super League. Η ήττα στο Πανθεσσαλικό με σκορ 3-1 από το Βόλο έβαλε σκληρό τέλος στο σερί νικών του Παναθηναϊκού, που με 9 βαθμούς κόντρα σε Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη είχε αναρριχηθεί εντός playoffs. Εκεί ισοβαθμεί στους 26 με ΟΦΗ και ΠΑΣ, πλασάρεται στην 5η θέση και ο μόνος ρεαλιστικός του στόχος είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος την πορεία του στην κορυφή. Έστω κι αν το πρώτο δείγμα του 2022 ήταν προβληματικό, όπως 'μαρτυρά' το 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Εντούτοις οι 'ερυθρόλευκοι' με 13 νίκες και 3 ισοπαλίες έχουν συγκεντρώσει 42 βαθμούς και βρίσκονται στην ασφάλεια του +9 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι έχει τη σημασία της. Το ίδιο και οι τοποθετήσεις του Πέδρο Μαρτίνς, που υπενθυμίζει στους παίκτες του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης, καθώς παρά το προβάδισμα τίποτα δεν έχει τελειώσει στη μάχη του τίτλου.

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έχει ξεχωριστή σημασία για τους Πειραιώτες, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Εκτός από τρεις βαθμούς, η νίκη στη Λεωφόρο θα προσφέρει ηρεμία, έξτρα αυτοπεποίθηση αλλά και χρόνο στον Ολυμπιακό να ανεβάσει στροφές δίχως να νιώθει την παραμικρή πίεση.

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο ματς με τα προβλήματα του να έχουν ελαχιστοποιηθεί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει ξανά σε παίκτες - κλειδιά όπως οι Ρούμπεν, Χουάνκαρ και Καρλίτος.

Οι 'πράσινοι' είναι συνολικά βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δείξει ωστόσο ότι ζορίζονται στα ντέρμπι. Τους λείπει ακόμη ο χαρακτήρας και η αποφασιστικότητα που απαιτούνται σε τέτοια ματς. Ξέρουν ότι πρόκειται για ματς που μπορεί να τους αλλάξει τη σεζόν, έτσι θα πρέπει να βρουν τρόπο να διαχειριστούν την πίεση.

Ο Μαρτίνς έχει κάμποσους γρίφους να λύσει. Πέντε παίκτες λείπουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, δύο από αυτούς (Σισέ, Αγκιμπού) αποτελούν βασικά γρανάζια της 'ερυθρόλευκης' μηχανής και οι άλλοι τρεις (Κούντε, Ονιεκούρου, Ροντρίγκες) στερούν τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις από τον πάγκο.

Την ίδια στιγμή Μανωλάς και Σωκράτης έχουν έλλειψη ρυθμού και η πιθανή χρησιμοποίηση τους στο βασικό σχήμα δεν παύει να αποτελεί ρίσκο.

Ακόμη κι έτσι ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Είναι ανώτερος από τον αιώνιο αντίπαλο του και διαθέτει παίκτες με την προσωπικότητα να σηκώσουν το βάρος των περιστάσεων.

Ένας εξ αυτών είναι προφανώς ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να διατηρεί εξαιρετική παράδοση απέναντι στους 'πράσινους'. Ο έμπειρος επιθετικός έχει βρεθεί αντιμέτωπος οκτώ φορές με τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας πέντε τέρματα. Να κερδίσει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και να σκοράρει ο Ελ Αραμπί, σε απόδοση 3.00 στο Yourbet της winmasters.

Η επιστροφή του Ρόνι Λόπες είναι σημαντική για τον Ολυμπιακό, όμως ο παίκτης που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο είναι ο αειθαλής Ματιέ Βαλμπουενά. Ο πολύπειρος Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι ικανός να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης, ακόμη κι αν έρθει από τον πάγκο.

Η οξυδέρκεια, η τεχνική του και η ικανότητα να δημιουργεί από το... πουθενά, είναι ένα έξτρα όπλο για τους Πειραιώτες. Να δώσει ασίστ ο Βαλμπουενά στο ντέρμπι, σε απόδοση 3.40 στη winmasters.

* Oι αποδόσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανα πάσα ώρα και στιγμή.

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

**Oι αποδόσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανα πάσα ώρα και στιγμή.


21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

Διαβάστε επίσης