Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Κούρσα τίτλου σε όλα τα αθλήματα

Ολυμπιακός: Κούρσα τίτλου σε όλα τα αθλήματα
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 13:52

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Ενδεχομένως η ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε κάθε σημείο της χώρας μας. Η παρουσία του αποτυπώνεται σε μεγάλο αριθμό αθλημάτων πρωταγωνιστώντας στα πρωταθλήματα που συμμετέχει σε άντρες και γυναίκες. Το μεγάλο φαβορί στο online στοίχημα με τη Novibet να προσφέρει μοναδικές αποδόσεις στους φίλους που θέλουν όχι μόνο να υποστηρίξουν την ομάδα τους αλλά να επωφεληθούν από τη δυναμική της. Πορεία τίτλου για τους ερυθρόλευκους σε όλα τα μέτωπα και θα κάνουμε μία αναφορά στα σημαντικότερα πρωταθλήματα σε άντρες και γυναίκες για τη σεζόν 2021-2022.

Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με αξιοσημείωτες επιτυχίες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έρχεται με φόρα φέτος από την κατάκτηση των πρωταθλημάτων 2019-2020 και 2020-2021 θέλοντας να στεφθεί πρωταθλητής για μία ακόμα σεζόν (47η συνολικά στην ιστορία του). Είναι επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας ήδη πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα από τους διώκτες του ενόψει play off της Super League. Είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το αποδεικνύει κάθε αγωνιστική στο γήπεδο. Μέτρια ως κακή η πορεία του στο Champions League φέτος ωστόσο συνεχίζει στο Europa League κυνηγώντας το ευρωπαϊκό όνειρο.

Μπάσκετ

Οι διαφορές της διοίκησης των ερυθρολεύκων με την πρώην διοίκηση της ΕΟΚ έφερε την ομάδα στην Α2 και την δημιουργία της αναπτυξιακής ομάδας που συμμετείχε στο εν λόγω πρωτάθλημα. Η επιστροφή του Ολυμπιακού φέτος στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ έδωσε λάμψη και νέο ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Διεκδικεί και πάλι την κορυφή έχοντας μεγάλο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην κούρσα του τίτλου. Βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τους πράσινους να έχουν καταφέρει νίκη μέσα στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εξαιρετικός για ακόμα μία σεζόν στην Euroleague με την ομάδα να κυνηγάει θέση στην τετράδα και το πλεονέκτημα για την φάση των play offs.

Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός αποτελεί το βαρύ όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία. Ένα μικρό διάλλειμα πέρυσι από τους τίτλους ήταν αρκετό για να πεισμώσει άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Παραμένει αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις ενώ συμμετέχει με αξιώσεις στην Ευρώπη αποκλείοντας μέχρι στιγμής σημαντικούς αντιπάλους. Αν καταφέρει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον θρόνο του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βόλεϊ

Μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην ελληνική πετοσφαίριση. Με 30 τίτλους πρωταθλητή στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται κυρίαρχος στα ελληνικά δρώμενα. Η σεζόν φέτος δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς αλλά οι ερυθρόλευκοι παραμένουν ένα δυνατό σύνολο και στα play offs της Volley League μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Βόλεϊ όμως και για τις γυναίκες του Ολυμπιακού που μπορεί να απέχουν από τους τίτλους τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Τη τρέχουσα σεζόν βρίσκεται δεύτερος πίσω από τον αιώνιο αντίπαλο και όπως όλα δείχνουν η μάχη των play offs θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

Πόλο

Ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη της πισίνας. Ο Ολυμπιακός είχε το απόλυτο των νικών στα 14 παιχνίδια της κανονικής περιόδου ενώ μπήκε με το δεξί και στη μάχη των play offs του γκρουπ των νικητών. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος που έρχεται σε συνέχεια των καλών εμφανίσεων στο Champions League του πόλο. Η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αναμετρήσεων είναι εφικτή καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα. Ομάδα με μεντάλιτι πρωταθλητή και εκατομμύρια φιλάθλους στο πλευρό του δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι λιγότερο από τη νίκη. Πλησιάζουμε στο φινάλε αρκετών διοργανώσεων για φέτος και μένει να δούμε πόσες από τις κούπες θα βαφτούν στα κόκκινα.

Διαβάστε επίσης