Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

NBA: Ντουράντ και Νετς μας στέλνουν σε τροχιά ταμείου μέσω Βοστώνης

NBA: Ντουράντ και Νετς μας στέλνουν σε τροχιά ταμείου μέσω Βοστώνης
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 19:22

Μπόστον Σέλτικς και Μπρούκλιν Νετς έχει το μενού για απόψε. Τζάμπολ στις 22:30 με τους φίλους του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα της σειράς. Ένα παιχνίδι πλέι οφ πέρα από τις όχθες του Ατλαντικού πάντα κρύβει ξεχωριστές συγκινήσεις και όσοι είναι φρουροί του αθλήματος θα ‘ναι πιστοί στο ραντεβού. To TD Garden παραδοσιακά είναι γεμάτο και δίνει ένα «άρωμα» Ευρώπης με τους φίλους των Σέλτικς να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα. Αντίπαλος για απόψε ο KD και οι NETS. Μια ομάδα με στόχο τη παρουσία στους τελικούς και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ενδιαφέρον προκαλούν οι αποδόσεις στην ενότητα «νικητής-σειράς» στην επόμενη φάση. Υπομονή και πίστη θέλει το στοίχημα παρά τύχη!

  • Με 4-1 απέκλεισαν πέρσι τη Βοστώνη στα πλέι οφ οι Νέτς
  • 3 σερί νίκες ανεξαρτήτου έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν οι γηπεδούχοι

Η ώρα των αποδείξεων

Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων για τους Νέτς που οι αλλαγές στο ρόστερ επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το dealμε τη Φιλαδέλφεια έφερε τους Σέθ Κάρι, Μπεν Σίμμονς και Αντρέ Ντράμοντ και έστειλε τον 3 φορές πρώτο σκόρερ στο NBA Τζέιμς Χάρντεν στους Σίξερς. Ο Αμερικάνος διεθνής δεν έδεσε ποτέ με τους άλλους δύο σούπερ σταρ του Μπρούκλιν και η έλλειψη σταθερότητας σε απόδοση και αποτελεσμάτων έφερε την ανταλλαγή. Η ομάδα πρόσθεσε και τον πολύ έμπειρο Γκόραν Ντράγκιτς για να δώσει την ηρεμία που της έλειπε στη θέση του πλέι-μέικερ .Η τελική 7η θέση στην κανονική περίοδο είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να παίξει τελικά στο wildcard με τους Καβαλίερς όπου επιβλήθηκε σχετικά εύκολα 115-108 και προκρίθηκε στο «κυρίως πιάτο» της διοργάνωσης.

Το αποψινό έργο είναι σαφώς πιο δύσκολο καθώς απέναντι συναντά μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του β μέρους της σεζόν. Η παρέα του Τέιτουμ τερμάτισε 2η στην ανατολή και έδειξε πως ξεπέρασε το αρχικό πολύ κακό ξεκίνημα της χρονιάς. Το παιχνίδι θα πάει στις προσωπικότητες των δύο ομάδων με τα «βαριά πυροβολικά» των δύο να είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίρβινγκ και Ντουράντ είναι μαθημένοι να κερδίζουν πρωταθλήματα και η εμπειρία τους θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη σειρά απέναντι στο σύνολο και την έκρηξη των Σέλτικς. Περισσότερες λύσεις και στο πάγκο μετά την ανταλλαγή για την ομάδα της Νέας Υόρκης που με τον Στιβ Νας στο τιμόνι θέλει να βάλει «πλώρη» για την πρώτη κατάκτηση στην ιστορία του συλλόγου. Το πρώτο βήμα είναι να αποκλείσει τους «καυτούς Κέλτες» και θεωρούμε πως θα το καταφέρει.

  • Απουσίες Βοστώνη: Στάουσκας (τραυματισμός), Γουίλιαμς (τραυματισμός)
  • Απουσίες Νετς: Σίμμονς (έλλειψη παιχνιδιών), Τζ. Χάρις (τραυματισμός)

Εκτίμηση: Πρόκριση NETS σε απόδοση 2.25...

  • Αξία υπάρχει και στον πρώτο σκόρερ της σειράς με τους Ντουράντ και Τέιτουμ να είναι πρώτοι στην λίστα των επιλογών.

Χρήστος Κουής

Διαβάστε επίσης