Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός: Στοιχηματική ανάλυση και προγνωστικά

Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός: Στοιχηματική ανάλυση και προγνωστικά
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 11:05

Οι γηπεδούχοι αποκλείστηκαν από το Champions league, μετά την ήττα από την Μακάμπι Χάιφα (συνολικό σκορ 4-2). Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, στα πέναλτι. Έτσι το ζευγάρι που προέκυψε και έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο είναι το Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων και το κουπόνι οπαπ αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα.

Απόλλων Λεμεσού

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην μάχη της Ευρώπης , απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Στην πρώτη αναμέτρηση, εκτός έδρας, διασύρθηκαν με 4-0. Στην δεύτερη αναμέτρηση κατάφεραν να κερδίσουν με 2-0, όμως το σκορ δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση. Στην δεύτερη αναμέτρηση, όπου επικράτησαν επί της Μακάμπι, στάθηκαν αρκετά τυχεροί, καθώς οι Ισραηλινοί έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Μετά τα ματς με τους Ισραηλινούς αποχώρησε ο προπονητής Τσόρνιγκερ. Την Παρασκευή (12/08) κατέκτησε το Σούπερ Κύπελλο Κύπρου, απέναντι στην Ομόνοια, με 2-0. Στον πάγκο του Απόλλωνα θα βρίσκεται ο Καταλά, ο οποίος προσλήφθηκε πρόσφατα.
Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό, βρισκόταν πέρσι στην ΑΕΚ Λάρνακας και προτιμά το 4-4-2. Για σήμερα δεν είναι βέβαιο αν θα πάει με αυτό ή αν θα μείνει στο 4-3-3 πάνω στο οποίο έκανε την προετοιμασία η ομάδα.

Οι Κύπριοι στα προκριματικά με την Μακάμπι, έδειξαν μεγάλα κενά στην άμυνα και ειδικότερα όταν οι αντίπαλοι έκαναν επιθέσεις στην πλάτη της άμυνας, ενώ υπάρχουν και προβλήματα όταν η ομάδα δέχεται σέντρες. Επιθετικά δημιουργεί από τα πλάγια με ταχύτητα και παίζει με επιθετικό – στόχο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Μακάμπι Χάιφα είχε συνολικά 14 οφσάιντ, στις δύο αναμετρήσεις. Έξι στο πρώτο παιχνίδι και οκτώ στο δεύτερο. Θα πρέπει να δούμε αν ο Κατάλα θα επιμείνει σε αυτή την άμυνα ψηλά του προκατόχου του ή θα ζητήσει περισσότερο βάθος.
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Γιοβάνοβιτς – Χαμάς, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Καμπράλ – Μαυριάς, Κολ, Σαχάρ, Πίτας – Ογκεντά, Γιάνγκα

Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν στραβά την Ευρωπαϊκή τους πορεία, καθώς αποκλείστηκαν από την Μακάμπι Χάιφα (συνολικό σκορ 5-1), στα προκριματικά του Champions League. Στα προκριματικά του Europa League απέκλεισαν την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στα πέναλτι και το τελευταίο τους εμπόδιο, για την πρόκριση στους ομίλους, είναι ο Απόλλων Λεμεσού. Ο Μάρτινς αποχώρησε, μετά την αποτυχία πρόκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στην θέση του ήρθε ο Κορμπεράν.

Ο Ισπανός τεχνικός προτιμά το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 και στις δύο αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό έδειξε πως ψάχνει γρήγορες επιθέσεις και μεγάλες σέντρες. Σε θέση άμυνας αποφεύγει την πίεση τόσο ψηλά, όσο ζητούσε ο Μάρτινς, θέλοντας τους παίκτες του να ξεκινούν τη γραμμή άμυνας χαμηλότερα στο γήπεδο. Το θετικό είναι πως μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να εξελίξουν και μισή φάση σε γκολ. Αμυντικά δείχνει να μην έχει βρει ακόμη συνοχή.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βάλτσικ – Αβιλά, Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ – Κουντέ, Μ’Βιλά – Ραντζέλοβιτς, Ζίνγκερνάγκελ, Μασούρας – Ελ Αραμπί

Προγνωστικά: Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σαν ρόστερ είναι ανώτερους από τους Κύπριους. Σίγουρα πιο έτοιμος καθώς έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, ενώ σαφώς είναι και εμπειρότερος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί να φύγει αήττητος από την Κύπρο, σε ένα παιχνίδι που με βάση τις αμυντικές αδυναμίες που έδειξαν οι δύο ομάδες μοιάζει δύσκολο να μείνει σε χαμηλό σκορ.

O Aργεντινός Κολ είναι ο παίκτης που θα επιφορτιστεί τον ρόλο να σταματήσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Σε μια κομβική θέση και με το πάθος που πάντα έχουν οι ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, είναι στους βασικούς υποψήφιους για κάρτα. Το να δει κίτρινη στο 3.25

Ενας από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους δίνει ενεργό ρόλο ο Κορμπεράν είναι ο εξτρέμ Ραντζέλοβιτς. Τον πιστεύει τον Σέρβο εξτρέμ, κάτι που μπορεί να “φτιάξει” και ψυχολογικά τον παίκτη. Το ενδεχόμενο να σκοράρει στο 4.25

Betmarket επιλογές:
X2 & over 1,5: 1.95
Κολ να δεχτεί κάρτα: 3.25
Ραντζέλοβιτς να σκοράρει: 4.25

Διαβάστε επίσης