Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εσθονία-Ελλάδα, Eurobasket: Χωρίς κίνητρο αλλά με «έξυπνες» επιλογές

Εσθονία-Ελλάδα, Eurobasket: Χωρίς κίνητρο αλλά με «έξυπνες» επιλογές
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:09

Ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα στους ομίλους του Eurobasket 2022 με την αναμέτρηση κόντρα στην Εσθονία και το Betmarket.gr αναλύει τον αγώνα, έχοντας εντοπίσει «έξυπνες» στοιχηματικές επιλογές για το σημερινό παιχνίδι.

Το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αδιάφορο, μιας και η Ελλάδα έχει ήδη “κλειδώσει” την 1η θέση του 3ου Ομίλου του Eurobasket, ενώ η Εσθονία έχει μείνει εκτός συνέχειας. Πρακτικά δεν υπάρχει κίνητρο για καμία από τις δύο ομάδες, βαθμολογικά τουλάχιστον. Η “επίσημη αγαπημένη” από την πλευρά της θα πάει, λογικά, σε ένα παιχνίδι δοκιμών και ξεκούρασης, ενώ η ομάδα της βαλτικής θα παλέψει, όπως έκανε σε όλα τα παιχνίδια, για να βγάλει ένα καλό προφίλ εντός παρκέ.
Η Εθνική μας θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Φυσικά, σημαντικός ρόλος θα παίξουν οι διασταυρώσεις Eurobasket 2022 για το ποια ομάδα θα είναι εκείνη που θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Ευρωπαικού κυπέλλου Μπάσκετ 2022. Στη φάση των νοκ-άουτ συμμετέχουν δεκαέξι (16) ομάδες δηλαδή οι τέσσερις (4) πρώτες από κάθε όμιλο, και διασταυρώνονται χιαστί με τις ομάδες των άλλων ομίλων.
ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ROTATION

Η Εθνική δίνει τον τελευταίο αγώνα των ομίλων χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και ο Δημήτρης Ιτούδης θα πάει σε διαχείριση των παικτών του, μιας και από το προσεχές Σαββατοκύριακο μπαίνουμε και επίσημα στο “χορό” των νοκ άουτ, οπότε θα θέλει να έχει ξεκούραστους όλους τους παίκτες του. Οδηγός για το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να είναι η πρόσφατη αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, παιχνίδι όπου δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (δεν γνωρίζουμε αν θα παίξει κανονικά σήμερα) και όλοι αγωνίστηκαν περισσότερο από 10 λεπτά, ενώ πλην του Κώστα Παπανικολάου και του Δημήτρη Αγραβάνη, κανείς δεν ξεπέρασε τα 25 λεπτά συμμετοχής.
Εφόσον ισχύσει αυτή η συνθήκη, χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο shooting guard της Εθνικής μετρά 6,9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, όμως, αγωνίστηκε για περισσότερο από 16 λεπτά και είχε 7 πόντους με 2/5 εύστοχα σουτ. To οver 5,5 στους πόντους του Λαρεντζάκη προσφέρεται σε απόδοση 1,60 και μπορεί να χρειάζεται να βάλει τους διπλάσιους πόντους από τον μέσο όρο του (3 πόντοι κατά μ.ο.), όμως είναι τέτοιο το παιχνίδι που θα πάρει τον απαιτούμενο χρόνο για να τους πετύχει.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗ
Αν υπάρχει μία “αχίλλειος πτέρνα” στο παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεδομένα αυτή είναι το τρίποντο του. Ο Greek Freak μπορεί να είναι ασταμάτητος κάτω απ’ το καλάθι, μπορεί να είναι μία… ομάδα μόνος του σε άμυνα και επίθεση, το πρόβλημα στο μακρινό σουτ, όμως, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει. Το ζήτημα είναι ότι ο σούπερ σταρ έχει μόλις 1/11 τρίποντα στο φετινό Eurobasket, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,3/3,7 ανά αγώνα. Στη regular season του NBA την περσινή σεζόν, ο ηγέτης της Εθνικής μέτρησε 1,1/3,6 σουτ ανά αγώνα, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα βρει σουτ ο Γιάννης και το γεγονός ότι το σημερινό παιχνίδι έχει ένα “χαλαρό” τόνο, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για τον ίδιο.
Εφόσον παίξει σήμερα κανονικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τo 2+ τρίποντα, προσφέρεται σε απόδοση 3,00 και αξίζει να σκεφτεί κανείς αυτή την επιλογή.
ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα έδωσε δύο αγώνες με την Ιταλία και την Κροατία που ήταν τα, θεωρητικά, δύσκολα παιχνίδια και άλλα δύο με Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία, όπου στο μεν πρώτο άνοιξε το rotation, στο δε δεύτερο παιζόταν η κορυφή του 3ου Ομίλου και στο α’ ημίχρονο η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο μέσος όρος πόντων της ήταν οι 91,5 πόντοι, ενώ και στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία που ο Δημήτρης Ιτούδης προχώρησε σε rotation, η “επίσημη αγαπημένη” έφτασε τους 93. Θεωρητικά, λοιπόν, ο στόχος να φτάσει η Εθνική τους 90 πόντους δεν είναι ανέφικτος. Το over 89,5 προσφέρεται σε απόδοση 2,10 και είναι μία επιλογή που αξίζει να δώσει βάρος κανείς.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ
Ο αγώνας, όπως είπαμε, πιθανότατα θα λειτουργήσει ως ένα άτυπο… φιλικό, μιας και δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο και ο Δημήτρης Ιτούδης θα προσπαθήσει να δώσει χώρο και χρόνο σε όλους τους παίκτες του. Παρόλα αυτά, η “επίσημη αγαπημένη” και πάλι θα είναι αυτή που θα ορίζει το ρυθμό του αγώνα και είναι το φαβορί για να φτάσει στη νίκη. Η Εσθονία από την άλλη έχει δείξει καλό προφίλ στο Eurobasket και ενδεχομένως αδικείται από τη μία νίκη που μετρά στη διοργάνωση, μιας και πάλεψε όλα τα παιχνίδια. Το betbuilder με νίκη της Εθνικής με το χάντικαπ στο -10,5 και το over 154,5 προσφέρεται σε απόδοση 2,17.
BETMARKET ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
ΕΥΡΠ - 8/9 - 18:00 - Εσθονία - Ελλάδα - Λαρεντζάκης Over 5,5 πόντοι (1,60)
ΕΥΡΠ - 8/9 - 18:00 - Εσθονία - Ελλάδα - Ελλάδα Over 89,5 πόντοι (2,10)
ΕΥΡΠ - 8/9 - 18:00 - Εσθονία - Ελλάδα - 2 (-10,5 χάντικαπ) και Over 154,5 (2,17)

Διαβάστε επίσης