Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Δευτέρα 22/5)

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Δευτέρα 22/5)
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 - 15:07

Ανάλυση και Προγνωστικά

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΜΠΟΛΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21:45): Ανακούφιση επικρατεί στον οργανισμό της Έμπολι, η οποία θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η σεζόν δεν εξελίχθηκε ιδανικά, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια του Μαΐου, η ομάδα της Τοσκάνης έκανε το καθήκον της και «καθάρισε τη μπουγάδα». Οι δύο νίκες απέναντι σε Μπολόνια και Σαλερνιτάνα ήταν αυτές που την απομάκρυναν όσο έπρεπε από την επικίνδυνη ζώνη και η ισοπαλία 1-1 με την υποβιβασμένη Σαμπντόρια μέσα στη Γένοβα την προηγούμενη εβδομάδα, σφράγισε την παραμονή. Ο Πάολο Ζανέτι μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη, αλλά ξέρει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, ούτως ώστε η επόμενη σεζόν να μην είναι το ίδιο ψυχοφθόρα. Τραυματίες είναι οι Ντε Βίντερ (στόπερ) και Μάριν (μέσος).

Stoiximan Αξιολόγηση – Μάθε τα πάντα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΜΠΟΛΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21:45): Όνειρο έμεινε για τη Γιουβέντους η πρόκριση στον τελικό του Europa League, μέσω του οποίου, θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Champions League, εφόσον το κατακτούσε. Η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη της έβαλε «STOP» και ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρόκριση με γκολ του Λαμέλα στο 95’ της παράτασης. Δεδομένα υπάρχει απογοήτευση και παρότι βρίσκεται στη 2η θέση, χάρη στις τρεις διαδοχικές νίκες με πιο πρόσφατο το 2-0 επί της Κρεμονέζε, δεν μπορεί να αισθάνεται καμία σιγουριά. Κι αυτό γιατί εντός της ημέρας θα εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση «plusvalenza» και φημολογείται ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αφαίρεση 9 ή 12β. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μείνει εκτός τετράδας και θα χάσει το… σεντόνι! Τιμωρημένοι είναι οι Ντανίλο (δ. μπακ) και Κουαδράδο (εξτρέμ). Τραυματίες οι Ντε Σίλιο (δ. μπακ), Μπονούτσι (στόπερ), Φατζόλι (μέσος), Πογκμπά (μέσος).

Η εκτίμηση του αγώνα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΛΕΣΤΕΡ (22:00): Σαρωτική η Νιούκαστλ, αγκάλιασε το Champions League με το 4-1 επί της Μπράιτον και σε συνδυασμό, φυσικά, με το 1-1 στο Λίβερπουλ - Άστον Βίλα. Απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, έδειξε κι εκείνη, για ακόμη μία φορά, ότι είναι εξαιρετική. Επέβαλε το ρυθμό της και το 4-1 τα «λέει» όλα, έστω και αν τα δύο γκολ μπήκε στο τέλος με Γουίλσον (89’) και Γκιμαράες (91’). Έπιασε πολύ καλή απόδοση και έφτασε στο 2-0 από δύο στημένες φάσεις με εκτελεστή τον Τρίπιερ. Στο 22’, ο Άγγλος μπακ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ούνταβ με αυτογκόλ πέτυχε το πρώτο τέρμα, ενώ στο 45+4, εκτέλεσε φάουλ και ο Μπερν με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-0. Κάπως έτσι, πήγε στους 69 βαθμούς και μετά το Σαββατιάτικο 1-1 της Λίβερπουλ, της αρκεί μία ισοπαλία στα δύο ματς (Τσέλσι εκτός, το άλλο) για να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για την 4άδα. Κραφτ (δεξί μπακ), Λασέλς (στόπερ), Ρίτσι (εξτρέμ) και Γουίλοκ (χαφ) δίνονται εκτός, αμφίβολος ο Ζοέλιντον (μεσοεπιθετικός).

Τι να παίξω σήμερα – Μάθε περισσότερα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΛΕΣΤΕΡ (22:00): Η Λέστερ είναι πολύ κοντά στον υποβιβασμό και δύσκολα θα αλλάξει κάτι, όπως τα έχει κάνει φέτος. Τι θέλει; 2/2 (Γουέστ Χαμ εκτός) και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Από την κατάκτηση της Premier League το 2016, στον υποβιβασμό από αυτήν το 2023. Θα παίξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ξανά στην Championship μετά το 2014, δηλαδή μετά από 9 διαδοχικές σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Έχασε 3-0 από τη Λίβερπουλ, σχεδόν «σβηστά». Ναι, οκ, είχε κάποιες λιγοστές καλές στιγμές, οι περισσότερες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Η δεύτερη διαδοχική ήττα μετά το 5-3 από τη Φούλαμ και προφανώς η νίκη επί της Γουλβς (2-1) και οι βαθμοί με Λιντς (1-1), Έβερτον (2-2), δεν ήταν αρκετοί. Έχει μία νίκη σε 14 αγώνες και δεν μπορείς να ελπίζεις σε θαύματα όταν έχεις κολλήσει στους 30 βαθμούς. Εκτός δίνονται οι Τζάστιν (δεξί μπακ), Βέστεργκααρντ (στόπερ), Γουόρντ (τερματοφύλακας).

Η εκτίμηση του αγώνα

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Διαβάστε επίσης