Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα γκολ της Ατλέτικο και το ειδικό στο Μονζουίκ

Τα γκολ της Ατλέτικο και το ειδικό στο Μονζουίκ
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 12:00

Η 16η αγωνιστική στην Α' Ισπανίας έχει τέσσερις αγώνες και σήμερα, από τους οποίους ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Μπαρτσελόνα – Χιρόνα! Ας δούμε τα προγνωστικά της Primera Division (10/12/23).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Ατλέτικο

Η Ατλέτικο απέτυχε για ακόμη μία φορά να κερδίσει την Μπάρτσα (0-1) στη Βαρκελώνη. Ανεκτίμητη αξία η έκφραση στο πρόσωπο του τεχνικού της Σιμεόνε, όταν δέχτηκε το γκολ από το «αποπαίδι» του, Φέλιξ! Πήρε ανάσες μεσοβδόμαδα, αφού έχει περάσει απευθείας στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ισπανίας λόγω της συμμετοχής της στο Σούπερ Καπ.

Ανάλυση Αλμερία

Η Αλμερία υπέστη ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μπαρμπάστρο (0-1), ομάδα Ε’ κατηγορίας! Δέχτηκαν ασφαλώς τα… πυρά τόσο οι παίκτες όσο και ο τεχνικός Γκαριτάνο, ο οποίος οδεύει ολοταχώς για το ταμείο ανεργίας. Ήταν που ήταν σε τραγική κατάσταση (μηδέν νίκες στο πρωτάθλημα), ήρθε κι αυτό μεσοβδόμαδα και… έδεσε το γλυκό.

Προγνωστικά στο Ατλέτικο – Αλμερία

Λογικό να είναι στα… τάρταρα ο «1» (1,20 μέσο όρο), καθώς και το Over (1,35 μέσο όρο), αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Από τα κέφια της Ατλέτικο εξαρτάται το ύψος του σκορ. Επειδή έχει μεσοβδόμαδα και το ματς με τη Λάτσιο για το Τσάμπιονς Λιγκ και θα θέλει να «καθαρίσει» νωρίς, πάμε στο Over 1,5 γκολ ημίχρονο. Το έφερε, στο «Μετροπολιτάνο», στα 3/4 παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και στα 8/8 με τη νυν αντίπαλό της!

Το Over 1,5 ημίχρονο είναι στο 2,06 στη Winmasters στα προγνωστικά για την Primera Division (09/12/23).

Γρανάδα – Μπιλμπάο

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Γρανάδα

Η Γρανάδα δεν είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο σε αυτόν τον γύρο, διότι τιμωρήθηκε για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της στον προηγούμενο με την Αρόσα (Ε’, 3-0)! Έχασε το ματς στα… χαρτιά με 3-0 και βλέπει τη συνέχεια από την τηλεόραση! Στο πρωτάθλημα υπέστη αναμενόμενη ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (0-2) χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ανάλυση Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο έκανε μία καλή… προπόνηση στο Κύπελλο με την Κάιον (Ε’, 3-0) την περασμένη Πέμπτη. Ξεκούρασε κόσμο ο Βαλβέρδε ενόψει των τριών αγωνιστικών που ακολουθούν μέσα σε 10 ημέρες. Παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση με 5-1-0 στα τελευταία 6 παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι έχει «λυθεί» επιθετικά.

Προγνωστικά στο Γρανάδα – Μπιλμπάο

Φαβορί η Μπιλμπάο, ορθώς, αλλά πολύ χαμηλό το 1,70 (μέσο όρο το «2»), διότι ό,τι κάνει η Γρανάδα είναι στην έδρα της (1-3-3 έναντι 0-1-7 εκτός). Θα ποντάρουμε ένα ειδικό εδώ. Να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο Νίκο Γουίλιαμς (Μπιλμπάο). Είναι στην Bet365 στην ενότητα παίκτες. Έχει 2 γκολ και 5 ασίστ σε 12 αγώνες μέχρι τώρα.

Να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο Νίκο Γουίλιαμς στο 1,90 στην Bet365.

Κάντιθ – Οσασούνα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Κάντιθ

Η Κάντιθ υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο, καθώς ηττήθηκε 2-1 από την Αρανδίνα ομάδα 4ης κατηγορίας. Πρέπει να αναφερθεί, όμως, εδώ ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο λακούβες (!) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παιχτεί σοβαρό ποδόσφαιρο. Συμπλήρωσε έτσι, 13 αγώνες χωρίς νίκη (0-7-6) και υπάρχει έντονη ανησυχία στο εσωτερικό της.

Ανάλυση Οσασούνα

Η Οσασούνα θα μπει στον 3ο γύρο στο Κύπελλο Ισπανίας, διότι θα λάβει μέρος στο Σούπερ Καπ. Ήταν μία ευκαιρία λοιπόν, για τον τεχνικό Αρασάτε και τους παίκτες του να δουλέψουν περαιτέρω στις προπονήσεις μεσοβόμαδα ώστε να διορθώσουν (όσο μπορούν) τα κακώς κείμενα, καθώς η ομάδα δε… στρίβει (2 νίκες στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια).

Προγνωστικά στο Κάντιθ – Οσασούνα

Η Κάντιθ παραμένει χωρίς νίκη εδώ και 13 αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης και το κλίμα δεν είναι και πολύ καλό. Υπολείπεται σε ποιότητα της Οσασούνα, απέναντι στην οποία έχει και κακή παράδοση (0-1-9 στα τελευταία 10 μεταξύ τους ματς εντός – εκτός έδρας). Θα βάλουμε το 2 στο -0,25 ασιατικό χάντικαπ. Παίρνουμε όλο το ποσό σε νίκη των Ναβάρων, ενώ χάνουμε το μισό στο ενδεχόμενο ισοπαλίας.

Το 2 στο -0,25 ασιατικό προσφέρει στο 2,22 στη Stoiximan στα προγνωστικά για την Primera Division (09/12/23).

Μπαρτσελόνα – Χιρόνα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

* Γειτονικό ντέρμπι, εξαιρετικές οι σχέσεις των δύο ομάδων.

Ανάλυση Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ήταν επαρκώς βελτιωμένη στο 1-0 επί της Ατλέτικο σε ένα ματς που «κέρδισε» τον κίπερ Πένια, ο οποίος προέβη σε αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις. Έτσι, έστειλε στο χειρουργείο τον Τερ Στέγκεν (τ. 13/-14), προκειμένου να ξεπεράσει μια καλή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ούτε αυτή είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο, επειδή θα παίξει στο Σούπερ Καπ.

Ανάλυση Χιρόνα

Η Χιρόνα συνέχισε τον… χαβά της με τις ανατροπές, καθώς έφτασε τις 7 στη σεζόν με το 5-2 (από 1-2 ημίχρονο) κόντρα στην Οριχουέλα (Γ’) στο Κύπελλο. Για ακόμη μία φορά την… παράσταση έκλεψε ο χαρισματικός 37χρονος Ουρουγουανός μπομπέρ, Στουάνι (δύο γκολ). Συνεχίζει την προέλασή της στο πρωτάθλημα και παραμένει στο κόλπο του τίτλου.

Προγνωστικά στο Μπαρτσελόνα – Χιρόνα

Πολύ περίεργο παιχνίδι, διότι αγνοούμε τη συμπεριφορά της Χιρόνα ένεκα των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με την Μπαρτσελόνα, η οποία είναι σαν «μαμά» της. Οι μπουκ πάντως, περιμένουν νίκη της Μπαρτσελόνα, καθώς ο «1» είναι στο 1,53 μέσο όρο. Θα ζητήσουμε να έχει το ματς τουλάχιστον ένα δοκάρι. Η γηπεδούχος μετράει 11 σε 15 αγώνες και η φιλοξενούμενη 8, αμφότερες στο πρωτάθλημα

Το Over 0,5 δοκάρι έχει απόδοση 1,80 στη Novibet.

Προγνωστικά Primera Division – Betmarket επιλογές (10/12/23)

10/12, 15.00 Ατλέτικο – Αλμερία Over 1,5 ημίχρονο @2,06

10/12, 22:00 Μπαρτσελόνα – Χιρόνα Over 0,5 δοκάρι @1,80

Διαβάστε επίσης