Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Kριστιάν Καρεμπέ στο Football Idols by Stoiximan! (video)

O Kριστιάν Καρεμπέ στο Football Idols by Stoiximan! (video)
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 13:22

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η άφιξη κάθε ποδοσφαιριστή που έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα οποιασδήποτε μεγάλης ομάδας ή εθνικού συγκροτήματος, ανέκαθεν αποτελούσε… βόμβα μεγατόνων.

Το καλοκαίρι του 2001 όμως, ο Ολυμπιακός «πυροδότησε» μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Ήταν τότε που έφερε στην πατρίδα μας τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την Γαλλία, αλλά και δις κάτοχος του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο – γεννημένος στη Νέα Καληδονία - άσος, είπε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση των «ερυθρολεύκων» και έκτοτε συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό.

Από μικρό παιδί στο σχολείο του, στο μακρινό νησί του, άλλωστε, μάθαινε για την ελληνική ιστορία και τη γλώσσα και πάντοτε γοητευόταν και γνωρίσει την Ελλάδα.

Ο ίδιος, στο σημερινό απολαυστικό επεισόδιο των «Football Idols by Stoiximan», περιγράφει την διαδρομή του από τις παραλίες και τις οικογενειακές δουλειές στη Νέα Καληδονία μέχρι την κορυφή του κόσμου με την Ρεάλ και την Εθνική Γαλλίας, μέσα από απολαυστικές ιστορίες.

Που ήταν όταν έμαθε πως έγινε διεθνής, ποιος τον πήρε για να πάει στη Ρεάλ, πως απάντησε στο πρώτο τηλεφώνημα που του έγινε και άκουσε το όνομα «Ολυμπιακός», αλλά και γιατί αποφάσισε να τ’ αφήσει όλα πίσω του και να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, προκειμένου να υπηρετήσει το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό.

Η ιστορία της ζωής του παιδιού της πολυμελούς οικογένειας από τη Νέα Καληδονία, που έμελλε να γίνει σύμβολο για την πατρίδα του και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές, όλων των εποχών, στο σημερινό επεισόδιο των «Football Idols by Stoiximan».

Απολαύστε το επεισόδιο:

Διαβάστε επίσης