Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έμπολα και προκριματικά

Έμπολα και προκριματικά
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 - 23:45

Την ώρα που ο ιός Εμπολα εξαπλώνεται όχι μόνο στην Αφρική αλλά σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες σκορπίζοντας τον πανικό, στη «μαύρη ήπειρο» οι εθνικές ομάδες δίνουν τη δική τους μάχη ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2015, αφού παρά το αίτημα του Μαρόκου, που θα αναλάβει το τουρνουά, για αναβολή, αυτό θα γίνει -όπως όλα δείχνουν- κανονικά.

Τέταρτη αγωνιστική, λοιπόν, σήμερα σε αυτή την προκριματική φάση, μια ημέρα μετά το φινάλε της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016 που μας συντρόφεψαν στοιχηματικά την τελευταία εβδομάδα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στην Αφρική επίσης υπάρχουν ευκαιρίες, πώς αλλιώς άλλωστε από τη στιγμή που όλη η τέταρτη αγωνιστική διεξάγεται σήμερα και έχουμε συνολικά δώδεκα επιλογές από αυτήν τη διοργάνωση στο κουπόνι της ελληνικής εταιρείας.

Ξεκινάμε με ένα από τα δυνατά φαβορί της ημέρας, την Γκάνα. Σε ματς για τον πέμπτο όμιλο υποδέχεται στην Ακρα τη Γουινέα και μετά το 1-1 στην έδρα αυτής λίγες μέρες πριν, οφείλει να την κερδίσει και να την αφήσει εκτός διεκδίκησης της προνομιούχου δυάδας. Κίνητρο υπάρχει και από τις δύο πλευρές, η παρέα του φορμαρισμένο αρχηγού Γκίαν Ασαμόα πάντως είναι σαφώς ανώτερη και θα το δείξει εντός αγωνιστικού χώρου.

Δεν... πιέστηκαν ιδιαίτερα Σενεγάλη και Τυνησία στο Ντακάρ την περασμένη Παρασκευή και το τελικό 0-0 άφησε αμφότερες ικανοποιημένες και με εφτά βαθμούς στην κορυφή του 7ου και τελευταίου γκρουπ. Στην… απέξω πάνε να αφήσουν το φαβορί του γκρουπ που ήταν η Αίγυπτος πριν από την έναρξη των Προκριματικών. Τυνήσιοι και Σενεγαλέζοι πιθανότατα θα πάρουν ξανά από έναν βαθμό, αυτή τη φορά στη Βόρειο Αφρική. Υποψιασμένοι πάντως αυτοί που αποφασίζουν για τις αποδόσεις, αφού το «Χ» είναι σε χαμηλή -για τα δεδομένα- απόδοση, ήτοι στο 2,95.

Κλείνουμε τη βασική μας πρόταση από την προκριματική φάση του Κόπα Αφρικα με την επικράτηση της Αλγερίας απέναντι στο Μαλάουι. Ποντάραμε στο «διπλό» της ομάδας του Γκουρκίφ με την ίδια αντίπαλο το μεσημέρι του Σαββάτου και αυτό ήρθε με χαρακτηριστική άνεση. Αντίστοιχα εκτιμούμε ότι και απόψε, οι «αλεπούδες της ερήμου» θα πάρουν το ματς από το πρώτο κιόλας 45λεπτο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

120 ΓΚΑΝΑ - ΓΟΥΙΝΕΑ 1 1,25

130 ΤΥΝΗΣΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ Χ 2,95

131 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΜΑΛΑΟΥΙ 1/1 1,60

Διαβάστε επίσης

Ποντάρισμα στα 2-3 γκολ

Ποντάρισμα στα 2-3 γκολ

Μία και σήμερα έμεινε για να ξεκινήσει ένα σούπερ στοιχηματικό τριήμερο με αναμετρήσεις για την προκριματική φάση του Euro.

Η ευκαιρία τους

Η ευκαιρία τους

Οι επίσημες υποχρεώσεις τελείωσαν και πλέον οι εθνικές ομάδες μπορούν να είναι πιο χαλαρές.

Παίζει μπάλα η Αμερική...

Παίζει μπάλα η Αμερική...

Στην Ευρώπη, τα πρωταθλήματα έχουν κάνει… διάλειμμα λόγω εθνικών ομάδων. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Προκριματικά και στην Αφρική!

Προκριματικά και στην Αφρική!

Στο παρελθόν ανήκει η πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του επόμενου Euro μετά από ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και εθνικές ομάδες, ενώ σειρά τώρα παίρνουν οι Αφρικανοί.