Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι έδρες τον πρώτο λόγο

Οι έδρες τον πρώτο λόγο
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015 - 14:15

Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό πρόγραμμα, αφού, σε όλα τα ματς από τα μεγάλα πρωταθλήματα, δηλαδή, σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, υπάρχει στοιχηματικό… ζουμί. Αρχή με τη Ligue 1 και την 24η αγωνιστική, το πρόγραμμα της οποίας ανοίγει με την αναμέτρηση του «Ζοφρουά Γκισάρ» ανάμεσα σε Σεντ Ετιέν και Λανς. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα των «στεφανουά», που, ουσιαστικά, έχουν να κερδίσουν ένα μήνα για το πρωτάθλημα, εύλογα βλέπουν, πλέον, με τα… κιάλια την τριάδα των Λιόν, Μαρσέιγ και Παρί, ενώ είδαν τη φορμαρισμένη και πάντα σοβαρή, Μονακό, με τον Ζαρντίμ στο… τιμόνι, να τους φτάνει στους 40 βαθμούς.

Η Σεντ Ετιέν θα παλέψει, φέτος, να κρατήσει την τέταρτη θέση και να παίξει Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, έχει πιο αδύναμο ρόστερ από τους Μονεγάσκους, αλλά η έδρα της είναι ένα πραγματικά δυνατό χαρτί. Η Λανς εκτιμούμε ότι θα παραμείνει στη ζώνη του υποβιβασμού και μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι, την ώρα που οι απογοητευτικές εκτός έδρας επιδόσεις της μας οδηγούν, επίσης, στην επιλογή του «άσου». Προχωράμε με Bundesliga και με το σπουδαιότερο ματς της 20ής ημέρας ανάμεσα σε Σάλκε και Γκλάντμπαχ. Στάθηκαν και με το παραπάνω οι «βασιλικοί μπλε» στο Μόναχο και δείχνοντας μεγάλη σοβαρότητα και αντοχή, πήραν, το βράδυ της Τρίτης, την ισοπαλία μέσα στο άντρο της Μπάγερν (1-1). Ασχέτως αν η πρωταθλήτρια έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το εικοσάλεπτο, κάθε φορά που παραχωρεί βαθμούς στην «Αλιάντς Αρένα» είναι είδηση!

Η Σάλκε έχει ξεκινήσει καλά τον β’ γύρο, αφού, θυμίζουμε ότι, προηγήθηκε το δύσκολο μεν, σημαντικό δε, 1-0 επί του Αννόβερο. Με τρόπο… επαγγελματικό και χωρίς τον τιμωρημένο Χούντελααρ, θα προσπαθήσει να λυγίσει και την Γκλάντμπαχ, τα «πουλάρια», πάντως, μετά το «διπλό» (0-1) στη Στουτγάρδη και τη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Φράιμπουργκ δείχνουν έτοιμα για την τρίτη θέση, αν όχι να «χτυπήσουν» τη Βόλφσμπουργκ. Με μεγάλη σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουν αυτό το ματς και οι δύο, κρατάμε τα λίγα γκολ σε υψηλή απόδοση. Κλείνουμε την τριάδα μας με την αναμέτρηση Λα Κορούνια-Εϊμπάρ στο «Ριαθόρ». Από δύο τιμωρημένους έχει η κάθε ομάδα, κάτι που, σίγουρα, είναι πρόβλημα, αφού και τα δύο ρόστερ είναι αρκετά αδύναμα.

Δεν το φανέρωσε αυτό έως σήμερα η όγδοη της La Liga Εϊμπάρ, που αυτήν τη στιγμή έχει… πιάσει ταβάνι και άμεσα εκτιμούμε ότι θα πέσει στο δεύτερο μισό του πίνακα. Η «Ντεπόρ» έρχεται από μεγάλο «διπλό» στο «Βαγέκας» (1-2) επί της Ράγιο, ο νεοφερμένος Μπόρχες έδειξε στο ντεμπούτο του ότι θα κάνει τη διαφορά (σκόραρε δις), πρώτο σημείο ο «άσος» για να ξεφύγει μια και καλή από τα χαμηλά η ιστορική ομάδα της Γαλικίας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΛΑΝΣ 1
ΣΑΛΚΕ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ UNDER
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΕΪΜΠΑΡ 1

Διαβάστε επίσης

Γκάνα... με τα μπούνια

Γκάνα... με τα μπούνια

Μπορεί η Γκάνα να πάρει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην οικοδέσποινα Ισημερινή Γουινέα.