Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λεφτά από τη Βραζιλία

Λεφτά από τη Βραζιλία
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 - 18:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΑΣ

Σε φουλ ρυθμούς βρίσκεται το πρωτάθλημα στη Βραζιλία, με την πρώτη αγωνιστική μάλιστα να έχει μερικά πολύ ωραία ματσάκια. Πολύ καλά τα πηγαίνει η νεοφώτιστη στην κατηγορία, Πόντε Πρέτα, βρισκόμενη μετά από 21 ματς περίπου στο μέσο της βαθμολογίας. Εκεί περίπου θα μείνει και μετά τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Κρουζέιρο, η οποία από την άλλη απογοητεύει αρκετά με τις εμφανίσεις της. Την περασμένη σεζόν η «ραπόσα» κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Βραζιλία και τώρα παλεύει για την παραμονή της εκεί. Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Λουξεμπούργκο, που δεν βλέπω να περνάει από την έδρα της Πόντε Πρέτα. Στην καλύτερη περίπτωση, που αυτή προσμένουμε κιόλας, είναι να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Από την άλλη, η Σάο Πάολο τα πηγαίνει όπως ακριβώς το περίμεναν οι φίλοι της. Δεν έχει χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις, παρά το κακό… φεγγάρι που είχε μέχρι πριν από δύο αγωνιστικές. Τα πράγματα δείχνουν πως ανακάμπτει και η Τζόινβιλ δεν αναμένεται να της προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Προς Θεού, δεν λέω ότι θα τη «λιώσει», γιατί κανένα ματς στη Βραζιλία δεν είναι… παιχνιδάκι, όμως περιμένω να δω μια Σάο Πάολο που θα ξέρει τι πρέπει να πάρει από αυτό το παιχνίδι και θα το πάρει με κάθε τρόπο. Επιλογή μου λοιπόν γι’ αυτή την αναμέτρηση είναι το «2», αφού από την πλευρά της η Τζόινβιλ ανήκει σε αυτές που θεωρητικά είναι χαμηλής δυναμικότητας και παλεύουν για τη σωτηρία.

Δύσκολο να συνεχίσει το σερί της η πρωτοπόρος Κορίνθιανς, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρει εντός έδρας κόντρα στη Φλουμινένσε, η οποία είναι ή του ύψους ή του βάθους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τέσσερις ήττες στα τελευταία τους πέντε ματς και το άλλο είναι νίκη. Το «Χ» δεν υπάρχει σαν επιλογή για καμία από τις δύο, ωστόσο άποψή μου είναι πως ο Βάγκνερ Λαβ και η παρέα του θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον «άσο».

ΠΡΟΤΑΣΗ

506 ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ Χ 2,90
509 ΤΖΟΪΝΒΙΛ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ 2 2,18
528 ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ 1 1,63

Διαβάστε επίσης

Νίκη πρωτιάς η Ουαλία

Νίκη πρωτιάς η Ουαλία

Νέο τριήμερο με προκριματικά του Euro, στην όγδοη στροφή πια και με τις ομάδες λίγο-πολύ να ξέρουν καλά τι κυνηγούν και ποιο είναι το ταβάνι τους.

Πρώτη φορά παράταση

Πρώτη φορά παράταση

Βάσει του συστήματος του Κόπα Αμέρικα, το μοναδικό παιχνίδι που μπορεί ο κόσμος να απολαύσει την ημίωρη παράταση είναι ο μεγάλος τελικός