Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ούρος το στοίχημα του Λεμονή

Ο Ούρος το στοίχημα του Λεμονή
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 - 10:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος το μεγάλο στοίχημα του Τάκη Λεμονή ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ηθελε με την επανέναρξη των υποχρεώσεων να δει τον πραγματικό «Φόρτου», ο οποίος θα έμπαινε στο γήπεδο και θα έπαιρνε στις πλάτες του την ομάδα. Πράγματι αυτό έγινε και ο Θεσσαλός ήταν ο πρωταγωνιστής του Θρύλου μέχρι τώρα. Αυτήν τη φορά το μεγάλο στοίχημα του κόουτς είναι ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος ήρθε το καλοκαίρι από την Παρτιζάν έχοντας μία σεζόν γεμάτη γκολ και οι απαιτήσεις γύρω από αυτόν ήταν πολύ μεγάλες. Αμέσως ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, ο Χάσι, τον έριξε στη… μάχη.

Χωρίς να έχει πάρει ανάσες όλο το καλοκαίρι, έχοντας παιχνίδια με την Παρτιζάν, ο Ούρος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Δεν ήρθαν το γκολ και όσο περνούσε ο χρόνος έχανε την αυτοπεποίθησή του, γέμιζε με άγχος και φυσικά δεν μπορούσε να βοηθήσει. Μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά, όμως υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή με τον Σέρβο φορ. Είναι αλήθεια πως όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει, πέφτει πολύ ψυχολογικά και δημιουργείται πολύ δύσκολη κατάσταση. Και οι πιο μεγάλοι φορ μπορούν να περάσουν αυτήν τη φάση.

Ο Ολυμπιακός επένδυσε, πίστεψε τον Τζούρτζεβιτς και περιμένει να πάρει πράγματα από αυτόν. Τα ματς που έχει μπροστά της η ομάδα για το ελληνικό πρωτάθλημα θεωρητικά είναι εύκολα. Σε αυτά θα κληθεί και ο Ούρος να τονώσει την ψυχολογία του και φυσικά ο Ολυμπιακός να δει τον παίκτη που πήρε το καλοκαίρι να αποδίδει τα αναμενόμενα. Με τον Εμενίκε να είναι στα… πιτς και να αναμένεται η επιστροφή του από την Μπολόνια, δεν γίνεται να βγάλει όλα τα παιχνίδια ο Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός πράγματι δικαίωσε τον Λεμονή, αλλά δικαιώθηκε και η επιμονή του ίδιου να μη φύγει το καλοκαίρι από την ομάδα. Το θέμα τώρα είναι να πάρει τα πάνω του ο Τζούρτζεβιτς. Στον Πειραιά ελπίζουν πως η γέννηση της κόρης του θα του δώσει άλλον αέρα. Θα ανέβει ψυχολογικά και θα του βγει όλο αυτό μέσα στο γήπεδο. Αυτό μοιάζει να είναι το μεγάλο στοίχημα του Τάκη Λεμονή από εδώ και στο εξής.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Η εκπομπή της Θύρας 7 (vid)

Η εκπομπή της Θύρας 7 (vid)

Δείτε την εκπομπή της Θύρας 7, με τον Τάκη και τον Ακη να σχολιάζουν όλα τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.