Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απόλυτη δικαίωση: Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Μαρινάκη για τα στημένα

Απόλυτη δικαίωση: Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Μαρινάκη για τα στημένα
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 - 14:52

Τέλος στο αφήγημα της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο κατά του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη έβαλε ο Αρειος Πάγος. Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση, αφού οριστικά και αμετάκλητα ο κ. Μαρινάκης, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν oύτε για «στημένα», ούτε για «εγκληματική οργάνωση» ούτε για «συμμορία». Ολες αυτές οι κατηγορίες κατέρρευσαν πανηγυρικά στο ποινικό τμήμα που Αρείου Πάγου, καθώς απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από ταλαιπωρία τεσσάρων χρόνων με καθημερινή λασπολογία και προπαγάνδα που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και αθλητικά συμφέροντα. Πρόκειται για απόδειξη πως κάθε σκευωρία καταρρέει μπροστά στους κόλπους της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε υποβάλει αίτηση αναίρεσης κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων με βάση του Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Το αίτημά εξετάστηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο:

Α) Απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

Β) Απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία.

Γ) Απέρριψε την αίτηση αναίρεσης σχετική με την απαλλαγή από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).

Δ) Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελεσματος αγωνος) και συνακόλουθα για την αξιοποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα», αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος. «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις», προσθέτει.

Με βάση όλα τα παραπάνω ανοίγει ο δρόμος και για την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη και από τις υπόλοιπες κατηγορίες της δικαστικής υπόθεσης του ποδοσφαίρου. Ετσι, οι σκευωροί μπορούν να κυλιούνται στη λάσπη του και να αναπνέουν τον βόθρο τους...

Διαβάστε επίσης