Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με φόντο τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο Ζάεφ ετοιμάζεται να κάνει το τηλεφώνημα

Με φόντο τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο Ζάεφ ετοιμάζεται να κάνει το τηλεφώνημα
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 - 08:58

Με φόντο τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε 24 πόλεις της Μακεδονίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, τα Σκόπια ανοίγουν πάλι το «παράθυρο» για συμφωνία. Ο Ζόραν Ζάεφ μιλά και πάλι για το περίφημο τηλεφώνημα προς τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είναι θέμα ημερών. «Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, είναι ζήτημα ημερών. Από τη στιγμή που θα μιλήσω με τον ομόλογό του, θα ενημερώσω» είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ενώ στο χορό της ονοματολογίας μπήκαν και τα αλβανικά κόμματα της γειτονικής χώρας. Ο βουλευτής του DUI (του συγκυβερνώντος κόμματος με τον Ζάεφ), Αρτάν Γκρούμπι, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 5, υποστήριξε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν και άλλες «δημιουργικές προτάσεις». Ανέφερε μάλιστα τα ονόματα: Δημοκρατία του Κρούσεβο, Δημοκρατία της Σύγχρονης Μακεδονίας και Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας.

Πάντως, στο Μαξίμου με δεδομένου ότι δεν έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού τους εταίρου Πάνου Καμμένου, κατηγορούν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στασιμότητα στο Σκοπιανό. Παντού «βλέπουν» τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ ακόμα» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε σημερινή ανακοίνωσή του για τον πρόεδρο της ΝΔ και τη θέση του κόμματος για το Σκοπιανό τη στιγμή που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το περίφημο τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ το οποίο όλο αναφέρεται και ποτέ δεν γίνεται.

Μητσοτάκης: Είναι επικίνδυνοι
«Επικίνδυνους» χαρακτήρισε τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό. «Μετά από καιρό μιας μυστικής διπλωματίας για το Σκοπιανό κατέληξε και πάλι σε αδιέξοδο. Πριν μας είχαν φέρει αιφνιδιαστικά ως όνομα το «Ιλιντεν» αποδεικνύοντας ότι εκτός από επικίνδυνοι είναι και ανιστόρητοι. Ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος για την χώρα. Το ίδιο κάνει και ο κ. Κοτζιάς. Με αλαζονεία προσπαθεί να βρει λύση, αλλά αφήνοντας στην άκρη τα συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σήμερα ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας. Λύση ενιαία. Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός συνόρων και μια ονομασία που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει την ελληνικό λαό για άλλη μια φορά. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε και την αστάθεια και την ακρότητα.»

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης