ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020
Ντουντούκα
Μεταγραφικός... οργασμός στον Ολυμπιακό!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αφιερωμένη στις Ακαδημίες

Αφιερωμένη στις Ακαδημίες
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 - 22:51

Στο τεράστιο κεφάλαιο που αφορά στις Ακαδημίες, στη λειτουργία τους, στις επιτυχίες τους, αλλά και στα προβλήματά τους ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (25/6) από το Κανάλι Ένα του Πειραιά και προβλήθηκε ταυτόχρονα Live Streaming από το OSFP TV.

Η «Μεγάλη μου Αγάπη» φιλοξένησε τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μανώλη Τσιρογιάννη ο οποίος ανέλυσε τη φιλοσοφία που διέπει τις ερυθρόλευκες Ακαδημίες και φυσικά στάθηκε στο μεγάλο εμπόδιο που καλούνται να ξεπερνούν κάθε χρόνο οι προπονητές και οι αθλητές τους, στην έλλειψη κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου του Ολυμπιακού.

Επίσης στη ροή τη «Μεγάλης μου Αγάπης» μεταδόθηκαν νέα από όλες τις ομάδες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού ΣΦΠ κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV.

Μεταξύ άλλων ο Μανώλης Τσιρογιάννης μίλησε:

Για τον ίδιο και τη θέση ευθύνης που έχει στον Ολυμπιακό ΣΦΠ:

«Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν μπορείς να δημιουργήσεις πράγματα. Είναι τιμή να προσφέρεις στην ομάδα της καρδιάς σου και να δίνεις μαζί με όλους τα πάντα για να είναι πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κ. Μιχάλη Κουντούρη και τη γενική γραμματέα, κ Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν πριν από 10 μήνες και μου ανέθεσαν αυτή τη θέση ευθύνης για το σύλλογο. Η συνεργασία μας με τη διοίκηση είναι άριστη».

Για τη φιλοσοφία των Ακαδημιών του Ολυμπιακού:

«Η φιλοσοφία που έχουμε και καλλιεργούμε είναι το τρίπτυχο: Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός. Θέλουμε τα παιδιά να βρουν και να επιλέξουν σωστά ποιο είναι το άθλημα που τους αρέσει αλλά και τους ταιριάζει. Το μότο μας, «Πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές», δεν είναι τυχαίο. Στόχος μας είναι τα παιδιά, που μας τα εμπιστεύονται ο γονείς τους στον Ολυμπιακό, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και μετά γιατί όχι να στελεχώσουν και τα μεγάλα τμήματα του συλλόγου.

Σκοπός δεν είναι να γίνουν πρωταθλητές αλλά να χτίσουν χαρακτήρα, ήθος, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και αυτόματα ανεβαίνουν και σαν μαθητές. Να καταλάβουν τι είναι ο αθλητισμός σε επαγγελματικά πρότυπα και αυτό που θα ζήσει θα τα βοηθήσουν συνολικά στη ζωή του.

Πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς πως η επιλογή των προπονητών γίνεται με επιστημονικά κριτήρια. Πρόθεση της διοίκησης είναι να ανεβάζουμε κάθε χρόνο την ποιότητα των ακαδημιών μας με συνεργάτες που θα είναι πάντα δίπλα στους αθλητές με ιατρικό προσωπικό, ψυχολόγους και ό,τι άλλο χρειάζονται για την εξέλιξη τους».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού:

«Το κυριότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων. Στον Ολυμπιακό και στις ακαδημίες των 14 αθλημάτων μας αθλούνται 1800 παιδιά. Φανταστείτε πόσους περισσότερους μικρούς αθλητές θα μπορούσαμε να έχουμε εάν ο σύλλογος είχε δικό του κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο. Όποια ομάδα είναι σοβαρή μπορεί να παράγει έργο και να βγάζει αθλητές. Αυτό όμως απαιτεί εγκαταστάσεις. Τα παιδιά θέλουν ώρες για προπόνηση. Όπως προανέφερα έχουμε 14 αθλήματα και από το Σεπτέμβρη θα γίνουν 15 με το τένις.

Τα παιδιά δεν χωρούν στις εγκαταστάσεις που μας φιλοξενούν. Σε κάποια αθλήματα αναγκαστήκαμε να δώσουμε παιδιά σε άλλους συλλόγους γιατί δεν είχαμε χώρο να προπονηθούν σωστά. Αν είχαμε εγκαταστάσεις θα ήταν τα πάντα τελείως διαφορετικά και ο αριθμός των παιδιών θα ήταν πολλαπλάσιος.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Μαρινάκη που παραχώρησε την αίθουσα στο Καραϊσκάκη και στεγάζονται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο τα μαχητικά αθλήματα».

Για τους γονείς:

«Οι γονείς δεν παρίστανται την ώρα της προπόνησης για να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους οι προπονητές και τα παιδιά, τα οποία ξέρουν τι σημαίνει να είσαι στον Ολυμπιακό. Σχεδόν όλα τα τμήματά μας, είτε ομαδικά είτε ατομικά αθλήματα, έχουν φτάσει κι εφέτος στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων που μετέχουν. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Δεν είναι αυτοσκοπός σε αυτές τις ηλικίες το μετάλλιο, αλλά οι επιτυχίες που έρχονται μαρτυρούν τη δουλειά που γίνεται».

Διαβάστε επίσης