Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «ηθικό πλεονέκτημα»: Χαμηλές δόσεις και διορισμοί στους φίλους, λάσπη στους αντιπάλους

Το «ηθικό πλεονέκτημα»: Χαμηλές δόσεις και διορισμοί στους φίλους, λάσπη στους αντιπάλους
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 - 09:28

Κενό γράμμα αποδεικνύεται το πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, καθώς σκάνδαλα μένουν αναπάντητα και αποφάσεις προκαλούν την κοινωνία. Και σε όλα αυτά το Μαξίμου απαντά με ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο στόχος προφανής: Να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

Τα τελευταία επεισόδια αφορούν στην οικογένεια Τσίπρα. Πρώτα ήρθαν οι αποκαλύψεις για τους ευνοϊκούς όρους ρύθμισης των δανείων της οικογένειας, για να ακολουθήσει ο σάλος με την πλαστή φορολογική ενημερότητα με στόχο να εξασφαλιστεί δουλειά με το Δημόσιο.

Όλα αυτά απαντήθηκαν με λάσπη ή με... διευκρινίσεις που απλά επιβεβαίωσαν το σκάνδαλο.

Το ηθικό πλεονέκτημα πήγε περίπατο και στην περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία τελικά διορίστηκε στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με έδρα το Παρίσι.

«Μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα» ήταν η απάντηση της ΝΔ.

Μέσα στην εβδομάδα ήρθε και ο διορισμός στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής του Κώστα Ζουράρι. Απομακρύνθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, γιατί έβρισε προκλητικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Αρη. Τελικά, επανήλθε ως αντιπρόεδρος της Βουλής, στη θέση του Δημήτρη Καμμένου, έστω και με χαμηλή πτήση στην ψηφοφορία.

Καμιά απάντηση δεν ήρθε και για μια ακόμα υπόθεση: Για το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας έχει βάλει στο στόχαστρο τον δικηγόρο των off shore, Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύχναζε στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως είχε στενές σχέσεις με τον Νίκο Παππά, σε εκείνο το «περίεργο» ταξίδι στην Καραϊβική.

Ο Κύπριος δικηγόρος, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ήταν ιδιοκτήτης τουλάχιστον δύο εξωχώριων εταιρειών, οι οποίες φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers και ελέγχονται για έκνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για τις Alicium Limited, με έδρα τις Σεϋχέλλες, και την Pizzazz Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Και ενώ στην αρχή, το φθινόπωρο του 2016, ανέφερε πως οι offshore λειτουργούσαν για λογαριασμό πελατών του, από τα νεότερα στοιχεία προέκυψε ότι είχαν περάσει στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου του από το 2015. Στις αρχές Απριλίου του 2017, όπως επίσης είχε αποκαλυφθεί, o Νίκος Παππάς μαζί με τον Αρτέμη Αρτεμίου ταξίδεψαν στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, ανατολικά του Καράκας, με τζετ του Μαχέντ Χαλίλ, ενός λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών διωκτικών Αρχών.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης