Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψεύτικη ρήξη με δανειστές και πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον Τσίπρα

Ψεύτικη ρήξη με δανειστές και πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον Τσίπρα
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 - 09:32

Tη μαργαρίτα του ανασχηματισμού όσο και του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών μαδάει ο Αλέξης Τσίπρας, αναζητώντας, παράλληλα, το αφήγημα εκείνο που θα τον βοηθήσει να αντιστρέψει ή, έστω, να διακόψει την πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά του έχει τον μεγάλο σκόπελο της εφαρμογής ψηφισμένων μέτρων, με κορυφαίο ζήτημα την περικοπή των συντάξεων στο τέλος του έτους, κάτι το οποίο, κατά γενική ομολογία, δεν μπορεί να αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ισχυρίζονται πως δεν θα εφαρμοστούν τα ψηφισμένα μέτρα, ακόμα και αν χρειαστεί αυτό να γίνει μονομερώς και σε σύγκρουση με τους δανειστές. Το τελευταίο φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο για τον Αλέξη Τσίπρα, έστω και αν γίνει ακόμα και με επικοινωνιακό τρόπο, ήτοι με τεχνητή σύγκρουση.

Εμπειροι αναλυτές εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πάει σε εκλογές τον Μάιο, αν σε περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν μειωθεί οι συντάξεις. Και αυτό γιατί το πολιτικό όσο και το εκλογικό κόστος θα είναι τεράστιο για μια κυβέρνηση που πολιτεύεται στο όνομα της Αριστεράς και που (θέλει να) επαίρεται πως έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

«Μακεδονικό»

Παραλλήλως, το μόνο που δεν θα ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τον Μάιο με το «Μακεδονικό» να καίει. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, έως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του κ. Ζάεφ έναντι της Ελλάδας.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης