Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 - 16:48

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην Κινέτα. Διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή καθως τα μέτωπα της φωτιάς έχουν αυξηθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η φωτιά ήδη έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές και οι κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους μετά από έκκληση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας.

Πριν από λίγη ώρα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν γύρω στις 14:00 το μεσημέρι. Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Να σημειωθεί ακόμα οτι βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής με τη συμμετοχή του Νίκου Τόσκα και Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Παράλληλα λόγω της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας διενεργείτε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου από το υψος του 56χλμ.

Μετά τους πυκνούς καπνούς που γέμισε ο ουρανός της Αθήνας και του Πειραιά, η κατάσταση, λόγω των ισχυρών ανέμων έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι σε διαρκή επιφυλακή καθώς ο αέρα διαρκώς αλλάζει κατεύθυνση και υπάρχει κίνδυνος να κατευθυνθούν οι φλόγες προς οικισμούς.

Σκοτείνιασε ο Πειραιάς ξαφνικά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Κινέτα. Τα πυκνά σύννεφα καπνού έχουν «σκεπάσει» το λιμάνι του Πειραιά και την πόλη με αποτέλεσμα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες να έχουν παραξενευτεί από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, πάνω από την περιοχή της Κινέττας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τρία αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης