Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επέστρεψε ψηφιακά ο ΟΤ (Οικονομικός Ταχυδρόμος) – Από σήμερα ot.gr για την οικονομική σας ενημέρωση (video)

Επέστρεψε ψηφιακά ο ΟΤ (Οικονομικός Ταχυδρόμος) – Από σήμερα ot.gr για την οικονομική σας ενημέρωση (video)
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 16:02

Με αστερίσκους και κινδύνους είναι «στρωμένος» ο δρόμος της ανάκαμψης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας «χτυπά καμπανάκια» μέσω της βαρυσήμαντης συνέντευξής του στον ΟΤ, το νέο site του ομίλου «Alter Ego», που αλλάζει τα δεδομένα στην οικονομική ενημέρωση.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος ο οποίος έχει βαριά ιστορία, επέστρεψε ψηφιακά, για να αποτελέσει ξανά τον οικονομικό σύμβουλο που κάθε πολίτης έχει ανάγκη σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και μεγάλων προσδοκιών.

O ιστορικός οικονομικός ταχυδρόμος είναι από σήμερα ξανά στον αέρα διαδικτυακά.

To νέο οικονομικό site που θα μας ενημερώνει καθημερινά για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο, φιλοξενεί σήμερα μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο διοικητής της ΤτΕ χτυπάει το καμπανάκι για ανάγκη θωράκισης της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

«Η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει και πάλι να εστιάσει στη σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, με κύριο μοχλό την ανάπτυξη, ώστε να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών».

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα μπορούν να οδηγήσουν σε αναπτυξιακό άλμα της ελληνικής οικονομίας.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, η πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορεί να αυξήσει το επίπεδο του πραγματικού ΑΕΠ κατά 6,9% έως το 2026. Αυτό συνεπάγεται θετική συμβολή στο ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 1,15 ποσοστιαίες μονάδες κατά μέσο όρο κάθε χρόνο για την περίοδο 2021-2026».

Ο Γιάννης Στουρνάρας χτυπάει το καμπανάκι για τη μετά κορωνοϊό εποχή.

«Με το πέρας της πανδημίας και την άρση των μέτρων στήριξης η ελληνική οικονομία θα έχει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός αριθμού πτωχεύσεων μη βιώσιμων, μικρών κυρίως, επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, σε δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και σε αυξημένους δημοσιονομικούς κινδύνους».

Ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε τη συνέντευξη του με ευχές για το νέο οικονομικό ταχυδρόμο υπενθυμίζοντας και την βαριά ιστορία που κουβαλάει.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης