Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπούδασε με τους καλύτερους

Σπούδασε με τους καλύτερους
Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 - 12:31

Το CMP SPORTS SCHOOL , είναι ένα πρότυπο αθλητικό σχολείο με αναβαθμισμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης στην Προπονητική, σε Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ και Personal Training.

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην Ηλιούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 40) και περιλαμβάνουν αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας, διαδραστική αίθουσα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών, αίθουσα χρήσης της τεχνολογίας, καθώς είναι απαραίτητη τόσο στην προπονητική, όσο και στα άλλα αντικείμενα που περιλαμβάνει το πρώτο αποκλειστικά αθλητικό σχολείο στη χώρα μας.

Η εκπαιδευτική εμπειρία αποτελείται από ένα αντικείμενο εξειδίκευσης (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Personal training) με συνολική διάρκεια σπουδών τα 2 έτη. Το άθλημα διδάσκεται σε 4 εξάμηνα, μαζί με την πρακτική εξάσκηση που θα πραγματοποιείται από την πρώτη ημέρα φοίτησης. Ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός περιλαμβάνει 20 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα ( 4 ώρες ημερησίως ) που ενδέχεται να αυξάνονται με την διοργάνωση διαδραστικών εκδηλώσεων, αθλητικών ημερίδων, σεμιναρίων και ομιλιών με την συμμετοχή επιτυχημένων προσωπικοτήτων του αθλητικού στερεώματος. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Προπονητής Αθλημάτων» δύναται να εργαστούν σε αθλητικούς συλλόγους ερασιτεχνικού και επαγγελματικού επιπέδου κάθε ηλικιακής κατηγορίας, σε δημοτικά ή ιδιωτικά γυμναστήρια, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ,σε αθλητικές επιχειρήσεις και σε ιδιωτικά εργομετρικά κέντρα. Τέλος, επιγραμματικά καταγράφονται τα μαθήματα που θα διδαχθούν οι υποψήφιοι προπονητές και που συμβαδίζουν με τις πιο σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ

Ανατομία
Φυσιολογία
Στοιχεία Ορθοπεδικής
Άθλημα Εξειδίκευσης
Προπονητική
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Αθλητική Ψυχολογία
Αθλητική Παιδαγωγική
Βιομηχανία Αθλητικών Κινήσεων
Κινητική Μάθηση και Κινητικός Έλεγχος
Εργοφυσιολογία
Αθλητιατρική
Εργομετρία
Φυσικοθεραπεία
Πρώτες Βοήθειες – Περίδεση
Αθλητική Διαιτολογία
Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού

Το CMP SPORTS SCHOOL στρέφει το ενδιαφέρον του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον τομέα του αθλητισμού, καθώς βάση της φιλοσοφίας του αποτελεί η εξειδίκευση . Το ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΙΕΚ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ έχει σχεδιαστεί ειδικά προκειμένου να προσφέρει τις πιο ποιοτικές σπουδές στον κλάδο και να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις που θα δημιουργήσουν επαγγελματίες ικανούς να αναβαθμίσουν τον Αθλητισμό στην χώρα μας. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και μαζί με το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό δυναμικό να κάνουμε τα δικά μας βήματα προς την καινοτομία. Πιο συγκεκριμένα:

Η στελέχωση του ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΙΕΚ έχει πραγματοποιηθεί με ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα με μακρά και επιβλητική παρουσία στον αθλητικό τους τομέα τόσο ως παίκτες, πλέον όμως και ως προπονητές αποτελώντας έτσι την πιο αξιόπιστη ομάδα εκπαιδευτών . Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΗΜΝΙΑΤΗΣ και ο πολύπειρος ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ συμμετέχουν ενεργά στην μορφωτική διαδικασία βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί ειδικά προκειμένου να καλύπτει τις σύγχρονες και συνεχώς αυξανόμενες αθλητικές απαιτήσεις.

Παράλληλα, έχει συνταχθεί ένα ευρύ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ με σπουδαίους ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ όλων των Εθνικών Κατηγοριών που επιδιώκει την δημιουργία των ιδανικών συνθηκών φοίτησης καθώς,
Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να είναι από την πρώτη μέρα της φοίτησής τους στα γήπεδα και στα γυμναστήρια, σε εγκαταστάσεις που στηρίζουν επαρκώς κάθε δραστηριότητα του μαθησιακού κύκλου, θεωρητικής και πρακτικής φύσεως. «Κλειδί» για την πρόοδό τους αποτελεί το επαγγελματικό περιβάλλον, οι ρεαλιστικές συνθήκες και η συναναστροφή με καταξιωμένους επαγγελματίες κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Τέλος, η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ και η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι το απότοκο της εκπαιδευτικής υπηρεσίας που παρέχουμε. Προτεραιότητα μας καθίσταται η ετοιμότητα των φοιτητών σε οποιαδήποτε εργασιακή περίσταση, καθώς αυτονόητη θεωρείται η αποκατάστασή τους μέσα από τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται από τους Συνεργαζόμενους Αθλητικούς Οργανισμούς.



Οι αθλητικοί όμιλοι και τα γυμναστήρια γνωρίζουν, στηρίζουν και επιδοκιμάζουν τόσο την πρωτοπόρα ενέργεια δημιουργίας ενός ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΙΕΚ όσο και το περιεχόμενο της.

Το όραμα μας

α. Δημιουργία επαγγελματιών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού.

β. Σταδιακή ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού μέσα από ένα καινοτόμο αλλά και σύγχρονο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Ο σκοπός μας

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση της προπονητικής μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και η άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων επαγγελματιών με προσωπικότητα και φιλοσοφία, που να ανταποκρίνεται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ προπονητών, δημοσιογράφων και παραγόντων που απαιτεί ορθολογική προσέγγιση, αλλά και σωστή κατανομή ρόλων για μία πιο παραγωγική αθλητική κοινωνία.

Βρείτε μας στην Ηλιούπολη Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 40.

Email: [email protected]

Τηλεφωνο: 210 9916511

Διαβάστε επίσης