Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο θρόνο του ξανά ο Αστέρας!

Στο θρόνο του ξανά ο Αστέρας!
Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 - 19:15

Ύστερα από 7 χρόνια ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται και πάλι στον θρόνο του! Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου πανηγυρίζουν για το 26ο πρωτάθλημα που κατέκτησαν μετά τη νίκη τους με 4-2 επί της ΟΦΚ Βελιγραδίου στο «Μαρακανά» την Κυριακή το απόγευμα.

Τα αδέρφια μας ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να κατακτούσαν το πρωτάθλημα και το πέτυχαν στέλνοντας 40.000 οπαδούς τους στα… ουράνια! Έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης. Ένα «κουβάρι» παίκτες και οπαδοί.

Μεγάλες προσωπικότητες του Αστέρα αλλά και του σερβικού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στα επίσημα του «Μαρακανά». Ο λόγος για τον Μάρκο Πάντελιτς τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς και τον Νεμάνια Βίντιτς!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στον Αστέρα με το γήπεδο να... φλέγεται και τους παίκτες της ομάδας να κάνουν σαν μικρά παιδιά!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο 12’ και κόντρα στη ροή του ματς ο Παβίσεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι η ΟΦΚ Βελιγραδίου πήρε το προβάδισμα κάνοντας το 0-1. Ωστόσο, η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου ήταν άμεση με τον Λάζοβιτς τρία λεπτά αργότερα (15’) να ισοφαρίζει για το 1-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Στογιάνοβιτς ανέβασαν στροφές μετά την ισοφάρισή τους, είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών. Ωστόσο, ο Πέτσνικ στο 39’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 2-1. Ωστόσο, στο 42’ ο Γκάιτς «πάγωσε» για λίγο το «Μαρακανά» και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους (2-2) κι αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και με το καλημέρα, ο Μρντα στο 47’ έγραψε το 3-2 και οι Delije ξεκίνησαν το… πάρτι στο βόρειο πέταλο του γηπέδου. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, αλλά η αστοχία και ο γκολκίπερ της ΟΦΚ, δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Αστέρα να καταφέρουν κάτι τέτοιο.

Μετά από τόσες χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, στο 85’ ήρθε η στιγμή να πετύχουν το τέταρτο γκολ στο παιχνίδι και ξεκινήσει για τα καλά το πάρτι στις εξέδρες! Ο Νίνκοβιτς ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 4-2 και έδωσε το πρωτάθλημα και πάλι στον Ερυθρό Αστέρα που επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του σερβικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ερυθρός Αστέρας (Στογιάνοβιτς): Μπαΐκοβιτς, Πέτκοβιτς, Παβίσεβιτς, Κέλχαρ, Μιγιαΐλοβιτς (88’ Ονγίλο), Μίλιγιας, Νίνκοβιτς, Μπέτσνικ, Λάζοβιτς, Μρντα, Ράκιτς (65’ Κασάλιτσα, 70’ Σαβίσεβιτς).

ΟΦΚ Βελιγραδίου (Κρμπότιτς): Σούπικ, Βασίλιτς, Πλάνιτσα, Βασίλιεβιτς, Ομπράντοβιτς, Μοτσέφσκι, Ζντιέλαρ (81’ Γιάνκοβιτς), Γκάγιτς (65’ Ζαρούμπιτσα), Παλότσεβιτς, Ντράζιτς, Κάβρικ (71’ Γέτσιτς).

Το live του παιχνιδιού...

2o Hμίχρονο:

90'+3' Tέλος του παιχνίδιου. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι πρωταθλητής Σερβίας ύστερα από 7 χρόνια!

Tρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή. Τρία λεπτά μακριά από το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία του ο Ερυθρός Αστέρας!!!

85' ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! 4-2 για τον Ερυθρό Αστέρα με τον Νίνκοβιτς! Ο Μρντα γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ουσιαστικά σε κενή εστία ο μέσος των "ερυθρόλευκων" του Βελιγραδίου αύξησε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

78' Η ΟΦΚ Βελιγραδίου έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπαΐκοβιτς ήταν εκεί και κράτησε το 3-2 υπέρ του Αστέρα. Αυτές οι δύο ευκαιρίες ήταν και οι πρώτες των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι.

74' Πρώτη αλλαγή για τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Κασάλιτσα περνάει στη θέση του Ράκιτς.

64' Ο Ερυθρός Αστέρας έχει χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσει κι άλλο το σκορ. Οι Λάζοβιτς, Ράκιτς, Μρντα, δεν μπόρεσαν όμως να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα!

47' ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!! 3-2! Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας κάνει το 3-2 και παίρνει και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Μρντα.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο...

1ο Ημίχρονο:

45' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο Μαρακανά. Συναρπαστικό το πρώτο μέρος με συνολικά 4 γκολ!

42' ΓΚΟΛ 2-2. Η ΟΦΚ Βελιγραδίου ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Γκάιτς.

40' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! 2-1! Ο Πέτσνικ με κεφαλιά βάζει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα και το Μαρακανά παίρνει φωτιά!!!

-Αξίζει να αναφερθεί ότι, στην ενδεκάδα της ΟΦΚ Βελιγραδίου αγωνίζεται και ένας παίκτης του Ολυμπιακού! O λόγος για τον Σάσα Ζντιέλαρ ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεικού.

40' Ο Ερυθρός Αστέρας ψάχνει να βρει ένα δεύτερο γκολ για να περάσει μπροστά στο σκορ. Είναι καλύτερος, χάνει ευκαιρίες και είναι θέμα χρόνου να το πετύχει. Νίνκοβιτς και Μιλίγιας έχουν χάσει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ.

30' 40.000 κόσμος βρίσκεται στις εξέδρες του Μαρακανά, sold out. Oι Delije δίνουν άλλη μία... παράσταση στο βόρειο πέταλο του γηπέδου!

15' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!! 1-1. Τρία λεπτά αργότερα μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Ντάρκο Λάζοβιτς ισοφαρίζει για τον Ερυθρό Αστέρα.

12' ΓΚΟΛ 0-1 Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Αστέρας βρίσκεται πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Παβίσεβιτς. Η ΟΦΚ Βελιγραδίου προηγείται.

10' Στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού οι "ερυθρόλευκοι" του Βελιγραδίου έχουν την κατοχή της μπάλας και πιέζουν για να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν... φωτιά στο Μαρακανά!

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι...

Διαβάστε επίσης

«Αρρώστια» τ' αδέρφια!

«Αρρώστια» τ' αδέρφια!

Έξαλλα πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή οι Delije, οι οποίοι έκαναν το «Μαρακανά» να σείεται!

Τριάρες στο Νόβι Σαντ

Τριάρες στο Νόβι Σαντ

Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο από την Κυριακή, ο Ερυθρός Αστέρας άφησε βαθμούς στην έδρα της Βοϊβοντίνα (3-3).