Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Θα πάμε το βόλεϊ εκεί που του αξίζει»

«Θα πάμε το βόλεϊ εκεί που του αξίζει»
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 - 19:34

Αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΟΠΕ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97.8 ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης:

Πως ήταν το 2017 για το βόλεϊ και πως επιθυμεί το νέο έτος:

«Το βόλεϊ είναι ακριβώς όπως είναι η πατρίδα μας δυστυχώς. Όντως υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στο οικονομικό. Με αυτά τα χρήματα που μας δίνει η πολιτεία, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω εγώ και οι συνεργάτες μου. Το 2017 συμμετείχαμε σε όλες τις διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την CEV και την FIVB, κάναμε όλα τα πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα, πετύχαμε αρκετά πράγματα μέσα από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Βρήκαμε χορηγίες και εκτός από το άμεσο χρήμα, βρήκαμε και έμμεσες συμφωνίες.

Έμμεσες σημαίνει φιλοξενίες από Περιφέρειες, Δήμους και φίλους του αθλήματος. Κάναμε οικονομία της τάξεως των 400.000 ευρώ, δηλαδή την διαφορά μας από τα έσοδα-έξοδα μετά από δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο ισολογισμός εσόδων-εξόδων ήταν αρνητικός. Όχι μόνο το 2016 αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.Αυτά τα χρησιμοποιήσαμε για να ξεχρεώσουμε υποχρεώσεις που δεν είναι και λίγες. Κανένας δεν μυρίστηκε ότι έρχονται αυτοί οι δύσκολοι καιροί για την χώρα μας και του αθλήματος. Το βόλεϊ είχε μία δυσμενή κληρονομία που κανείς δεν αντιμετώπισε σαν πρόβλημα».

Για τις συζητήσεις με την πολιτεία και αν υπάρχει τρόπος να βοηθήσει την Ομοσπονδία:

«Η προσπάθεια που κάνουμε έχει εκτιμηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν γίνει συζητήσεις, υπάρχουν περιπτώσεις που η Κυβέρνηση προσπαθεί μήπως βρεθεί κάποια λύση και βοηθηθεί το άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το χαιρόμαστε το άθλημα. Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια όμως. Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη για να πάει το άθλημα μπροστά».

Για το beach volley και τη νέα προσπάθεια που γίνεται με το snow volley ο Γιώργος Καραμπέτσος είπε:

«Κάναμε ένα υπέροχο πρωτάθλημα φέτος στο beach volley. Το 2017 μας κόστισε 70.000 ευρώ και το 2016 που δεν υπήρχε τίποτα, κόστισε 270.000 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που επανέφερα στη θέση αυτή, ως ειδικό, τον Αλέκο Παρασκευόπουλο και κάναμε καλή δουλειά πέρυσι και φέτος θα γίνει ακόμα καλύτερη. Εκεί που είμαστε πίσω είναι στο αγωνιστικό κομμάτι.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδες με νεαρές αθλητές μήπως προλάβουμε τους Ολυμπιακούς το 2020 στο Τόκιο. Για το 2018 ξεκινάει κάτι καινούργιο με το snow volley. Στην Ευρώπη είναι σε ένα καλό επίπεδο και για πρώτη φορά εμείς θα το ξεκινήσουμε. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στα Καλάβρυτα, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την περιοχή. Τις επόμενες μέρες θα υπογράψουμε την σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου, του χιονοδρομικού κέντρο έτσι ώστε να γίνει το πρώτο βήμα».

Για την Εθνική ομάδα ανδρών που είναι η βιτρίνα του αθλήματος και ο τρόπος να βγει το βόλεϊ από την κρίση:

«Ο στόχος είναι να επανδρώσουμε γρήγορα την ομάδα των ανδρών και γυναικών. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια, είμαστε τυχεροί που μεγάλωσε ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πιστεύω ότι κατόπιν και της κλήρωσης, θεωρώ ότι θα είμαστε εκεί. Ο στόχος όμως ο δικός μου δεν είναι μόνο η Εθνική. Παλιά οι Εθνικές των νέων, είχαν αθλητές που έπαιζαν στην Α1 κατηγορία, όπως γίνεται τώρα στις γυναίκες, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει στους άνδρες».

Για την συνεργασία με την ΕΣΑΠ:

«Έχουμε καλή συνεργασία και αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε από κοινού απόφαση, ήδη έχουμε κάνει συζητήσεις με την ΕΣΑΠ και είναι στόχος της Ομοσπονδίας, ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων και να γίνουν 10. Πρέπει να γίνει Pre League όπως στις γυναίκες με 10 ομάδες. Το ίδιο και στην Α2. Έτσι θα ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλήματος και θα μας δώσει πολλούς αθλητές στην Α1. Πρέπει να επανδρώσουμε τις ομάδες μας με δικούς μας αθλητές».

Για το θέμα των Ομοσπονδιακών:

«Είναι υποψήφιοι Έλληνες και ξένοι, θα κάνω το καλύτερο δυνατό με τους συναδέλφους μου για την επόμενη μέρα. Δεν μιλάω μόνο για το Ευρωπαϊκό που έρχεται αλλά η σκέψη μου είναι ότι πρέπει να είναι οι προπονητές για τουλάχιστον τρία χρόνια».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: Αν έχουμε την υγεία μας θα πετύχουμε. Έχω υποχρέωση όλα αυτά που έμαθα να τα φέρω πίσω στο άθλημα. Θα πάμε το βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Θυμάμαι ότι έλεγα ότι ασχολούμαι με το βόλεϊ και ήμουν περήφανος».

Διαβάστε επίσης

Τίτλους σε όλα τα σπορ και το 2018!

Τίτλους σε όλα τα σπορ και το 2018!

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία χρονιά θα πρωταγωνιστήσει σε όλα τα αθλήματα διεκδικώντας κούπες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ομορφη καλημέρα από την Γιώτα

Ομορφη καλημέρα από την Γιώτα

Η παίκτρια του Ολυμπιακού ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media με την ίδια να απολαμβάνει τον καφέ της με καλή παρέα.