Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κείμενο της προσφυγής της Τουρ

Το κείμενο της προσφυγής της Τουρ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 - 23:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Διαβάστε αναλυτικά όλο το κείμενο που δημοσίευσε η Τουρ, προκειμένου να ενημερώσει για την απόφασή της να προσφύγει στα γαλλική δικαστήρια κατά του Ολυμπιακού αλλά και της CEV.

«Ο γαλλικός σύλλογος πετοσφαίρισης Τουρανζό (TVB), καθιστά υπεύθυνη και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV) για την αδράνεια και την απροθυμία της να επιβάλει κυρώσεις στον Ολυμπιακό, μετά τις κραυγές πιθήκων και τη λοιπή ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του εναντίον του παίκτη της κ. Νατάν Γουνεμπαϊνά, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το κύπελλο Ευρώπης στον Πειραιά.

Δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων αλλά και της σταθερής πίστης του γαλλικού συλλόγου στις πανανθρώπινες αξίες, η TVB αποφάσισε να καταφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη, ενάγοντας τόσο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης όσο και τον Ολυμπιακό (ο οποίος απουσία κυρώσεων για τυπικούς λόγους/ διαδικασίες θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να αρνείται την πραγματικότητα της βαριάς ευθύνης, την οποία φέρει) ενώπιον του Πρωτοδικείου της Τουρ, ζητώντας την καταδίκη τους και την ηθική και υλική αποκατάσταση για τη βλάβη την οποία υπέστη τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα.

Προκαλεί δε κατάπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα, ο κ. Νατάν Γουνεμπαϊνά δεν έχει δεχθεί την παραμικρή επίσημη δήλωση μεταμέλειας από την πλευρά του Ολυμπιακού ούτε καν μία συγγνώμη από πλευράς Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του παίκτη. Επιπλέον δε, αυτή η εκκωφαντική σιωπή συνιστά παραδοχή της ενοχής τους και δείχνει πόσο λίγο υπολογίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό».

Διαβάστε επίσης

Με κάθε νόμιμο μέσο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός

Με κάθε νόμιμο μέσο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, έχει γνώση επί του θέματος, όσον αφορά την προσφυγή της Τουρ στα γαλλικά δικαστήρια, και κύκλοι του τονίζουν ότι θα κινηθούν με κάθε νόμιμο μέσο εντός και εκτός Ελλάδας.

Αυτή είναι η Sm’AESCH Pfeffingen

Αυτή είναι η Sm’AESCH Pfeffingen

Ο Ολυμπιακός παίζει με τη Σμας Πφέφινγκεν και ο Ερασιτέχνης έκανε γνωστά μερικά στοιχεία για την αντίπαλο του Θρύλου.