Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος είσαι και στην Τουρκία μπορείς!

Θρύλος είσαι και στην Τουρκία μπορείς!
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 - 08:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήγε το ματς στο τάι μπρέικ κόντρα στη Μπούρσα, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 3-2 σετ και τώρα θέλει καθαρό διπλό στην Τουρκία την Τετάρτη του Πάσχα για να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με τον κόσμο στο πλευτό της η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, προσπάθησε να πάρει το ματς, ωστόσο μερικά λάθη σε κρίσιμα σημεία και το γεγονός οτι η Ντιμίτροβα ήταν σε δαιμονιόδη κατάσταση, έγυραν το ματς προς τη μεριά της Τουρκικής ομάδας.

Στα του αγώνα τώρα, όλα έπαιξαν ρόλο από την υποδοχή των δύο ομάδων. Όποια κρατούσε την υποδοχή και πίεζε με το σερβίς της αυτόματα αποκτούσε και το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο σετ, αλλά η Μπούρσα με όπλο το σερβίς της κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να το κατακτήσει εύκολα με 25-17.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο όπου οι Τουρκάλες μπήκαν πιο δυνατά και όλα έδειχναν ότι θα έφταναν εύκολα στο 2-0. Τελικά αυτό δεν συνέβη αφού ο Ολυμπιακός σιγά σιγά κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και με πρωταγωνίστρια τη Νίμερ να φέρει το σετ στα ίσα (21-21). Σε εκείνο το σημείο όμως μίλησε η Ντιμιτρόβα. Η εξαιρετική Βουλγάρα διαγώνια τελείωσε δύο δύσκολες επιθέσεις και χάρισε το σετ στην Μπούρσα με 25-23.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Όλες οι παίκτριες του Κοβάτσεβιτς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν το σοκ από τον τραυματισμό της Αβτσί και το μετέτρεψαν σε πάρτι το τρίτο σετ κατακτώντας το με 25-7!

Στο τέταρτο σετ η Μπούρσα επέστρεψε στην εικόνα των δύο πρώτων σετ, όμως ο Ολυμπιακός έκανε μία σπουδαία ανατροπή. Οι ερυθρόλευκες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15-10, όμως όχι μόνο δεν παράτησαν το σετ, αλλά το κατέκτησαν. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Λαμπρούση να κάνει μεγάλη ζημιά με τα σερβίς της και με 25-18 οι γηπεδούχες έστειλαν το σετ στο τάι μπρέικ.

Η Μπούρσα στο πέμπτο σετ μπήκε πιο δυνατά, ο Ολυμπιακός και πάλι μάζεψε τη διαφορά, όμως τελικά αυτό κατέληξε στην ομάδα από την Τουρκία με 15-13.

Ολυμπιακός - Μπούρσα 2-3

Τα σετ: 17-25, 23-25, 25-7, 25-18, 13-15

Διαβάστε επίσης

Κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός

Κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός

Υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή του Πάσχα πρέπει να στείλουν οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με όσα γράφηκαν στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.