Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αυτό που έχω ζήσει στον Ολυμπιακό, δεν το έχω ζήσει αλλού»! (vid)

«Αυτό που έχω ζήσει στον Ολυμπιακό, δεν το έχω ζήσει αλλού»! (vid)
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 - 18:33

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΑΧΤΟΥΡΗ

Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη δεν συγχωρούνται. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Πρέπει τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται να τις εκμεταλλεύεσαι. Αυτά δεν έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ραβένα και δεν έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου, ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του. Λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς με τους Ιταλούς στο ΣΕΦ, ο Γερούν Ράουβερντινκ μίλησε στο gavros.gr. Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στον δεύτερο τελικό με 15 πόντους.

Ο Ολλανδός ακραίος στάθηκε στα «κλειδιά» των δύο τελικών και σε αυτά που δεν έκανε, τελικά, ο Ολυμπιακός όπως έπρεπε για να φτάσει στην υπέρβαση και τον τίτλο. Εξήγησε πώς δάκρυσε, έκλαψε από την στήριξη των οπαδών του Ολυμπιακού στην ομάδα. Δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δεν βλέπεις αλλού. Και υπογράμμισε ότι η εμπειρία από τα ευρωπαϊκά ματς θα βοηθήσει πολύ ούτως ώστε ο Θρύλος να φτάσει στο μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

-Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, εσείς παλέψατε σκληρά στα τρία πρώτα σετ. Τι σας μένει μετά από αυτά τα δύο ματς; Ποιο ήταν το στοιχείο που έλειψε από τον Ολυμπιακό σε αυτούς τους τελικούς για να κατακτήσει τον τίτλο; Και τι δεν πήγε, στην τελική, καλά;

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βρέθηκαν απόψε (σ.σ.: το βράδυ της Τετάρτης 11 Απριλίου) στο στάδιο. Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα. Παίζω πολλά χρόνια στο εξωτερικό, σε διάφορες ομάδας. Αλλά αυτό δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού, μονάχα στον Ολυμπιακό! Τι πήγε λάθος; Χάσαμε το τέταρτο σετ στην Ιταλία. Ήμασταν μπροστά στο σκορ 22-20 και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εκεί δύο σετ. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία.

Σήμερα (σ.σ.: την Τετάρτη) παλέψαμε, αλλά εκείνοι ήταν περισσότερο σταθεροί κι αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα τελειώματα των φάσεων και στην επίθεσή μας. Και στο τρίτο σετ, όταν βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 17-12, πρέπει να το τελειώναμε αυτό το σετ! Για εμάς να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο, καθώς τακτικά η Ραβένα είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως με τον ΠΑΟΚ να είναι κάπως έτσι, αλλά με τις υπόλοιπες ομάδες είναι διαφορετικό το επίπεδο δυσκολίας. Πρέπει να το συνηθίσεις αυτό. Ήλπιζα ότι θα είχαμε μάθει πολλά από τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία και ό,τι συνέβη σε εκείνη την αναμέτρηση, επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ματς».

-Παρόλο που τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ο κόσμος δεν σταμάτησε να σας χειροκροτεί, να σας παροτρύνει, να σας δίνει ώθηση… Κι αυτές τις εικόνες θα τις έχετε στο μυαλό σας στη συνέχεια, στην πορεία για να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

«Ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό! Είναι σημαντικό να το καταλάβεις. Ο κόσμος μας συγκίνησε με τη στήριξή του. Με έκαναν να δακρύσω. Δεν σταμάτησαν να μας παροτρύνουν, να μας ενθαρρύνουν, να είναι δίπλα μας. Όπως είπα και πριν, αυτό είναι μοναδικό. Αυτό το συναντάς μόνο στην Ελλάδα και μονάχα στον Ολυμπιακό!

Έχω παίξει εδώ και 12 χρόνια σε πολλές χώρες, αλλά αυτό δεν το έχω ζήσει αλλού, μόνο εδώ! Ελπίζω να ζήσουμε κάτι ανάλογο όταν θα έρθουν και τα δύσκολα και καθοριστικά ματς στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να σκεφτούμε τη συνέχεια.

Και να επικεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα που έχουμε στο πρόγραμμα μας, για τα ελληνικά πλέι οφ. Μετά από όλα αυτά, όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να το πετύχουμε».

-Η εμπειρία και όλα όσα ζήσατε στην ευρωπαϊκή σας πορεία φέτος, θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο για να φτάσετε στην κατάκτηση του βασικού στόχου της σεζόν, του πρωταθλήματος στην Ελλάδα;

«Σίγουρα, 100%. Όταν φτάσαμε στα ημιτελικά του Challenge Cup, υπήρχαν τέσσερις ομάδες που όλες θα μπορούσαν να κατακτήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο. Η Ραβένα ήταν λίγο καλύτερη σε αυτά τα δύο ματς, σε σχέση με μας.

Οι αναμετρήσεις με την ιταλική ομάδα, αλλά και την Τουρ, την Ινεγκόλ, την Σουργκούτ ήταν υψηλού επιπέδου. Αυτά τα ματς θα μας βοηθήσουν πολύ για να μπορέσουμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί απέναντί μας, στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης

Και τώρα πρωτάθλημα!

Και τώρα πρωτάθλημα!

Ήδη νταμπλ (σ.σ.: Challenge Cup και Κύπελλο Ελλάδας) και πλέον τα κορίτσια του Ολυμπιακού στοχεύουν στο τρεμπλ.