Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αυτό το συναίσθημα δεν περιγράφεται!» (vid)

«Αυτό το συναίσθημα δεν περιγράφεται!» (vid)
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 - 10:03

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

Δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό, δύο ευρωπαϊκοί τελικοί και φέτος η κούπα. Η κατάκτηση της Ευρώπης. Η Σάσκια Χίπε, αν και Γερμανίδα, έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως Ελληνίδα. Έχει δεθεί με τον Θρύλο. Την καλύτερη ομάδα που έχει αγωνιστεί στην καριέρα της, το σπίτι της!

Η «ερυθρόλευκη» διαγώνια μίλησε στο gavros.gr και δεν είχε λόγια για να πει στους ΓΑΥΡΟΥΣ ένα τεράστιο ευχαριστώ. Αυτό που νιώθει για τη στήριξη από τον κόσμο. Εξήγησε τι διαφορετικό είχε ο Ολυμπιακός φέτος σε σχέση με την περασμένη σεζόν κι έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ αποκάλυψε και το όνειρο που έχει, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ερώτηση: Πως νοιώθεις για την κατάκτηση του τροπαίου που ήρθε πριν από μερικές ημέρες μέσα στην Τουρκία;

Απάντηση: «Δεν μπορείς να το πεις με λόγια. Απλά εκπληκτικά. Την περσινή χρονιά χάσαμε τον τελικό εκεί. Από εκείνη την ημέρα είπαμε όλοι στην ομάδα ότι την επόμενη χρονιά θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο κάτι που τελικά καταφέραμε στο ίδιο μέρος. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα πραγματικά! Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια».

Ε: Πιστεύατε ότι μετά την ήττα στην αναμέτρηση του Ρέντη ότι θα μπορέσετε να το γυρίσετε κόντρα στη Μπούρσα και να κατακτήσετε τελικά το Κύπελλο;

Α: «Ναι. Φυσικά γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ειδικά επειδή χάσαμε στην έδρα μας και θα έπρεπε να πάμε εκεί μέσα στην έδρα τους και θα ήταν δύσκολο. Είπαμε από την αρχή ότι θα κερδίσουμε και το πιστεύαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί».

Ε: Ποιες ήταν ακριβώς οι διαφορές από τα παιχνίδια της περσινής χρονιάς;

Α: «Πιστεύω ότι την περσινή χρονιά όταν ήμασταν στην Προύσα είχαμε την αίσθηση ότι το παιχνίδι πήγαινε πάρα πολύ γρήγορα και ήταν σαν να περνούσε μια ταινία μπροστά από τα μάτια σου, στην οποία μάλιστα δεν μπορείς να πάρεις μέρος. Αλλά την φετινή χρονιά πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένες. Μπορεί βέβαια το πρώτο σετ να μην πήγε όπως το θέλαμε αλλά στη συνέχεια παίξαμε το παιχνίδι μας και δείξαμε τι βόλεϊ μπορούμε να παίξουμε. Αυτή νομίζω ήταν η διαφορά».

Ε: Σε μια ανάρτησή του στο Instagram έγραψες ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην οποία έχεις αγωνιστεί μέχρι τώρα;

Α: Φυσικά. Από όλες τις απόψεις. Νοιώθω σαν το σπίτι μου. Είναι πραγματικά υπέροχα. Από την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα από την πρώτη ημέρα που είμαι εδώ. Ο μάνατζέρ μας (σ.σ.: Νίκος Κατσιούρας) μας προσέχει όλη την ώρα, για ό,τι χρειαζόμαστε είναι πάντα εκεί. Η ομάδα, το κλαμπ, όλοι είναι δίπλα μας. Πραγματικά δεν έχω να παραπονεθώ για τίποτα».

Ε: Όταν επιστρέψατε στο Ρέντη από την Προύσα είπες ότι ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είναι «master of disaster». Γιατί τον αποκάλεσες έτσι;

Α: «Γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μας δεν είναι μια φυσιολογική ομάδα. Ξέρεις είμαστε όλες λίγο «τρελές». Είναι αυτός ο οποίος πρέπει να μας προσέξει όλες μας προκειμένου να μας κρατήσει μαζί οπότε είναι ένας master of disaster».

Ε: Έχεις ήδη αγωνιστεί δύο χρόνια σε αυτή την ομάδα. Ποιο είναι το μέλλον;

Α: «Το μέλλον; Το συμβόλαιό μου τελειώνει στο τέλος της σεζόν και θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις και μετά θα δούμε το τι θα συμβεί».

Ε: Τέλος θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για αυτά που νοιώθεις όταν βλέπεις τον κόσμο της ομάδας;

Α: «Ποτέ μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Πραγματικά οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί. Όταν ήρθα εδώ, ειδικά στον τελικό που ήταν sold out, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίζουμε. Για να έχουμε ένα τέτοιο κοινό. Θα ήθελα πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους, έναν προς έναν.

Είδα ότι ήρθε πάρα πολύς κόσμος και στο παιχνίδι των Αντρών στον τελικό του ΣΕΦ και ήταν και εκεί φανταστικοί. Μακάρι να μπορούσα να είχε βρεθεί και εγώ εκεί. Και η μεγαλύτερή μου ευχή είναι να έχουμε και εμείς ένα τέτοιο παιχνίδι. Με έναν τέτοιο κόσμο, σε ένα τέτοιο γυμναστήριο. Είναι πραγματικά εξαιρετικοί.

Στο πόσο μας στηρίζουν, στα social media, ακόμα και πριν τον τελικό μου έλεγαν πώς ό,τι και να γίνει, είμαστε ήδη υπερήφανοι για εσάς και αυτό είναι εξαιρετικό γιατί δεν σου προσδίδουν επιπλέον πίεση. Απλά εμπιστεύονται αυτό που κάνεις και πάντα το ανταποδίδουν πίσω, ειδικά με αυτό το Κύπελλο. Όλα αυτά που μας έδωσαν είναι απλά εκπληκτικά».

Διαβάστε επίσης

Ο στόχος του τρεμπλ είναι κοντά!

Ο στόχος του τρεμπλ είναι κοντά!

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη, γράφοντας ιστορία και σαρώνοντας τη φετινή σεζόν όλες τις κούπες.