Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πεισμώσαμε μετά τη Ρόδο» (vid)

«Πεισμώσαμε μετά τη Ρόδο» (vid)
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 - 14:03

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

Η θέση του είναι πάντα ιδιαίτερη. Πρέπει να είναι αυτός που οργανώνει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μιλάμε φυσικά για τη θέση του λίμπερο. Και όταν λέμε λίμπερο στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια εννούμε τον Γιώργο Στεφάνου.

Ο παίκτης του Θρύλου, λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους» και την επιστροφή στο θρόνο του αυτοκράτορα του βόλεϊ, μίλησε στο gavros.gr και αναφέρθηκε στην απώλεια του Κυπέλλου, στην πίεση που υπήρξε από την αρχή της χρονιάς, στον μεγάλο στόχο που τελικά επετεύχθη, στους ΓΑΥΡΟΥΣ αλλά και στο μέλλον.

Γιώργο, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια. Οι πρώτες σου σκέψεις μετά και τον τρίτο τελικό;

«Χαρά, ικανοποίηση γιατί μετά από τρία χρόνια καταφέραμε και φέραμε το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην πόλη του Πειραιά και στο σύλλογο του Ολυμπιακού. Όλοι γνωρίζουν οτι ήταν πρωταρχικό στόχος αυτή τη σεζόν. Η διοίκηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες αυτά τα τρία χρόνια και θεωρώ οτι της αξίζουν και αυτής συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανε. Και φυσικά σε όλη την ομάδα, σε όλο το τεχνικό επιτελείο, τους γιατρούς και σε όλους όσους μας βοήθησαν και φυσικά στον κόσμο του Ολυμπιακού».

Είναι η δεύτερη φορά και η πρώτη του Ολυμπιακού που ελληνική ομάδα κατακτά αήττητο πρωτάθλημα. Το περιμένατε στην αρχή της χρονιάς;

«Δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Στόχος όπως είπα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με όποιο σκορ. Με κάθε τρόπο. Επιτεύχθηκε, σίγουρα μας βοήθησε όσο και αν ακούγεται παράξενο η απώλεια του Κυπέλλου στη Ρόδο γιατί μας έδωσε να καταλάβουμε οτι κανείς δεν θα μας χαριστεί και οτι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα και εκτιμώ το γεγονός οτι πήραμε σε τρεις νίκες το πρωτάθλημα δείχνει το βαθμό ετοιμότητας και αποφασιστηκότητας που είχαμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Άλλος ένας προσωπικός τίτλος και για εσένα. Είναι ένας επιπλέον στόχος για έναν αθλητή τέτοιου επιπέδου να παίρνει τίτλους;

«Για κάθε αθλητή είναι μοναδικός στόχος η κατάκτηση τροπαίων. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος, μπορώ να πω και ιδιαίτερα και για αυτό το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μιας και πέρυσι με είχε ενοχλήσει πολύ προσωπικά η απώλεια μέσα εδώ στο Ρέντη σε ένα γεμάτο γήπεδο από οπαδούς και μπορώ να πω οτι θα το διασκεδάσω ιδιαίτερα».

Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών σε ένα ακόμα ματς. Πόσο βοηθάει τους παίκτες στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα;

«Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω. Μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ αλλά είναι ο έβδομος παίκτης γιατί υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι που οι αθλητές μπορεί σε μια στραβή στιγμή να πέσουνε λιγάκι ψυχολογικά και όταν αναλαμβάνει δράση τότε η κερκίδα είναι η στιγμή που μας τονώνει, μας ανανεώνει και ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Οπότε αξίζουνε πολλά μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού και μπορώ να πω με σιγουριά οτι πάντα βοηθάει».

Και τέλος μπορούμε να πούμε κάτι για του χρόνου ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;

«Προς το παρών επειδή έχει προηγηθεί δύσκολη χρονιά, πιεστική χρονιά είναι ώρα να πανηγυρίσουμε, να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και όσον αφορά του χρόνου θεωρώ οτι η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι σε θέση να σας πει περισσότερα».

Διαβάστε επίσης