Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τυχαία το ευρωπαϊκό»

«Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τυχαία το ευρωπαϊκό»
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 - 21:50

Με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου μίλησε ο νέος Ομοσπονδιακός της Εθνικής μας, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντες, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την πρόκληση να οδηγήσει την Ελλάδα σε επιτυχίες, τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup». Παράλληλα, αποκάλυψε και τον λόγο που δεν κλήθηκε η Ειρήνη Κοκκινάκη στην αποστολή για την προετοιμασία, ενόψει των καλοκαιρινών υποχρεώσεων.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και έχω δουλέψει με την Αθηνά Παπαφωτίου και πριν ήμουν στην Στουτγκάρδη μαζί με τον Γιάννη Αθανασόπουλο και τον Γιάννη Παρασχίδη, ο οποίος θα είναι μαζί μου στην Εθνική. Φέτος είχα βοηθό τον Άκη Ευσταθόπουλο ενώ έπαιξα και κόντρα με τον Ολυμπιακό βιώνοντας τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Έχω δει πολλά ματς του πρωταθλήματος και έχω εικόνα για το υλικό. Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δε είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup», υπογράμμισε αρχικά.

Για την μη κλήση της Ειρήνης Κοκκινάκη, είπε: «Η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε να μην είναι στην Εθνική».

Για το τι πρέπει να αλλάξει, δήλωσε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνω, είναι να δώσω κίνητρο γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα».

Για το μεγάλο βάρος που έχουν στην Εθνική οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, τόνισε: «Για αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού, καθώς και στις Βασιλαντωνάκη και Μερτέκη, κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα».

Διαβάστε επίσης