Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Φέτος γράψαμε ιστορία»

«Φέτος γράψαμε ιστορία»
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 - 16:07

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

Η φετινή χρονιά ήταν ιστορικής σημασίας τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ ξεχωριστά. Τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια έφεραν στον Θρύλο το πρώτο τους Ευρωπαϊκό τίτλο, μαζί φυσικά με τις κούπες από τις εγχώριες διοργανώσεις και έτσι κατέκτησαν το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας τους αλλά και γενικότερα του γυναικείου ελληνικού βόλεϊ στην Ελλάδα.

Το gavros.gr βρέθηκε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και συνομίλησε με την Τζίνα Λαμπρούση, η οποία θυμήθηκε μαζί μας τα όσα έζησε τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Ερώτηση: Σεζόν 2017-18, περιμένατε να τελειώσει έτσι στην αρχή της χρονιάς;

Απάντηση: «Σίγουρα δεν σκέφτεσαι πως θα τελειώσει μια χρονιά όταν ξεκινάς. Σίγουρα αρχίζεις και πας αγώνα με αγώνα για να δεις τις δυνάμεις σου και πως μπορεί αυτό να εξελιχθεί. Σίγουρα είχαμε θέσει κάποιος στόχους από την αρχή τους οποίους θέλαμε να τους κατακτήσουμε. Σίγουρα ήταν το Κύπελλο και το πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω γιατί την περασμένη χρονιά φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό».

Ε: Όσο περνούσαν κυρίως οι αγώνες της Ευρώπης, βλέπατε οτι μπορεί να υπάρξει η κατάληξη η οποία ήρθε φέτος;

Α: «Γενικά στα ευρωπαϊκά ματς μπαίναμε ελεύθερα αν και όλοι λέγανε οτι στα εντός δεν παίζουμε τόσα καλά όσο στα εκτός, κάτι που έτσι αποδείχθηκε αλλά σίγουρα μας είχε επηρρεάσει και το ελληνικό πρωτάθλημα κάποιες φορές, για αυτό κάναμε κάποια λάθη και βρισκόμασταν πολλές φορές πίσω στο σκορ ή με την πλάτη στον τοίχο, αλλά παρόλα αυτά μπαίναμε σε κάθε αγώνα ξεχωριστά ελεύθερα γιατί αν πιεζόμασταν περισσότερο θα κάναμε ίσως και κακό σε εμάς οπότε παίρναμε το κάθς ματς μεμονομένα και παίζαμε ελεύθερα δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό γιατί θέλαμε τη νίκη. Είδαμε οτι αυτό αποδίδει γιατί φτάσαμε ξανά σε έναν τελικό μαζί με τη Μπούρσα μέσα στην Τουρκία».

Ε: Τώρα βέβαια το αποτέλεσμα το ξέρουμε αλλά λίγο πριν αρχίσει εκείνο το ματς στην Τουρκία, πως ήσασταν ψυχολογικά αλλά και πνευματικά για την συγκεκριμένη αναμέτρηση;

Α: «Γενικά αυτό συζητούσαμε και με τα κορίτσια στην Τουρκία όταν φτάσαμε ότι δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε ξανά εδώ, ξανά στον τελικό, ξανά με την ίδια ομάδα, ξανά στην Τουρκία, πιστεύαμε οτι μας αξίζει και μπορούμε να το κάνουμε και είμασταν πάρα πολύ θετικές οτι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πάλι άσχημα και στην Τουρκία στο πρώτο σετ αλλά παρόλα αυτά βλέπαμε οτι μετά ήταν σαν να γυρίσαμε ένα κουμπάκι να αυξήθηκε πολύ περισσότερο η αυτοποπέθησή μας και η δυναμικότητά μας και πόντο με τον πόντο λέγαμε οτι φτάνουμε όλο και πιο κοντά και φτάσαμε να το πάρουμε».

Ε: Φέτος έγινε το τρεμπλ. Τώρα αρχής γενομένης από του χρόνου, τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από αυτή την ομάδα;

Α: «Φέτος έγινε το τρεμπλ. Του χρόνου αυτό σίγουρα εξαρτάται από τη διοίκηση στο τι θα αποφασίσει το οργανωτικό και το διοικητικό σταφ του Ολυμπιακού στο που θα συμμετάσχουμε αν θα συνεχίσουμε στο ίδιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή θα πάμε σε ένα παραπάνω, περιμένουμε δηλαδή να μας θέσει τους στόχους η ομάδα και σίγουρα έχουμε τα κεκτημένα της Ελλάδας που με τίποτα δεν θέλουμε να τα χάσουμε».

Ε: Στις εγχώριες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια αυτοκρατορία. Με βάση και τα ευρωπαϊκά ματς πιστεύεις οτι θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ένας λίγο μεγαλύτερος ανταγωνισμός;

Α: «Ο Ολυμπιακός όπως είπες και εσύ έχει κάνει την δική του αυτοκρατορία γιατί έχει γίνει μια πολύ σωστή οργάνωση μέσα από τη διοίκηση. Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Μιχάλης Κουντούρης είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, όπως και ο κόσμος του Ολυμπιακού που είναι δίπλα μας σε κάθε ματς, όλα αυτά τα χρόνια όμως όχι μόνο φέτος, και είναι πάντα ο έβδομος μας παίκτης και μας βοηθάει σε κάθε ματς. Για αυτό και ο Ολυμπιακός με το καλό του το «χαρτί» που είναι ο κόσμος παίρνει δύναμη και παίρνει τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Και πιστεύω οτι μια ομάδα ξεκινάει πρώτα η βάση της από εκεί.

Να έχει μια πολύ καλή οργάνωση ώστε να μην ασχολούμαστε και εμείς με το τι συμβαίνει στα εξωγηπεδικά, μας ενδιαφέρει μόνο τι δουλειά κάνουμε στο γήπεδο και τι μας λέει ο προπονητής μας. Επομένος πρώτο ληθαράκι είναι η διοίκηση. Δεύτερο σίγουρα θα ήταν πάρα πολύ καλό το να υπήρχε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ώστε να ήμαστε και εμείς πιο έτοιμες και γενικότερα να υπήρχε ανάπτυξη στο βόλεϊ γιατί τα τελευταία χρόνια το ελληνικό βόλεϊ πέφτει αντί να ανεβαίνει το επίπεδο και αυτό δυστυχώς μας λειπεί.

Τώρα λοιπόν που ήρθε το Ευρωπαϊκό στη χώρα μας, που γράψαμε ιστορία με τον Ολυμπιακό και γράψαμε και ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ, είναι καλό να το «δούνε» και οι υπόλοιπες ομάδες ώστε να ξεκινήσουν και αυτές να κάνουν πράγματα, να δουλεύουν περισσότερο, να βγουν και άλλα παιδιά ώστε το ελληνικό βόλεϊ να μην πέσει ποτέ. Να μην χαθεί».

Ε: Όταν σου λένε τη λέξη Ολυμπιακός, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχετε στο μυαλό;

Α: «Οικογένεια. Ξεκάθαρα. Γιατί είμαι τόσα χρόνια μέσα στην ομάδα όπως είπα και πριν το ληθαράκι της διοίκησης και της οργάνωσης δεν υπάρχει σε κάνενα άλλο τέτοιο επίπεδο σε άλλο σύλλογο και κανείς δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο να είναι παντού πρώτος, οργανωμένος σε όλο τον Ερασιτέχνη, να έχει ένα ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να μας βοηθάει ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο κ. Μιχάλης Κουντούρης, ο Νίκος Κατσιούρας να τρέχει πρωί βράδυ προκειμένου να μην μας λείψει τίποτα».

Ε: Και τέλος τι να περιμένει ο κόσμος από την Τζίνα, σαν Τζίνα από εδώ και πέρα;

Α: «Σίγουρα στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σαν παίκτρια καθημερινά, και όσο μπορώ να φαίνεται στο γήπεδο αυτό. Οπότε πιστεύω αυτό να με βλέπει συνέχεια βελτιωμένη και να βοηθάω την ομάδα τα μέγιστα μέσα στο τάραφλεξ».

Και φυσικά η Τζίνα Λαμπρούση, δεν θα μπορούσε να μην στείλει μέσω του gavros.gr το δικό της μήνυμα προς τους ΓΑΥΡΟΥΣ για όλη τη συμπαράσταση τη φετινή σεζόν:

Διαβάστε επίσης