Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρήκε πασαδόρο ο Θρύλος!

Βρήκε πασαδόρο ο Θρύλος!
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 04:41
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Το θέμα της αναζήτησης του νέου πασαδόρου για τον Ολυμπιακό έκλεισε θετικά. Μετά την αποχώρηση του Φαμπιάν Ντρζίζγκα -που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ- οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν τον «διάδοχό» του. Και τελικά τον βρήκαν. Πρόκειται για τον Έμι Τερβαπόρτι, τον διεθνή Φινλανδό πασαδόρο.

Ο 28χρονος παίκτης έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας και την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Θρύλο. Διεθνής από το 2010 με την Εθνική του, έχει αγωνιστεί σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τη σεζόν που πέρασε ήταν στην Πολωνία με την Εσπαντόν, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στη Γαλλία με την Πουατιέ (2016-17), την Αζαξιό (2011-12) και την Αβινιόν (2010-11). Επίσης στο Βέλγιο (2012-15) με την Ροζελάρε, αλλά και την Τουρκία όπου φόρεσε τη φανέλα της Γαλατασαράι (2015-16).

Είναι αριστερόχειρας, έχει ύψος 1,93 μέτρα, ενώ μιλάει εκτός από φινλανδικά, τόσο αγγλικά όσο και γαλλικά. Σε ό,τι αφορά τα άλματά του, έχει στο σερβίς 3,40 μ., ενώ σε ό,τι αφορά το μπλοκ, εκεί φτάνει στο 3,25 μ. Στην καριέρα του έχει αρκετές διακρίσεις. Ένα νταμπλ στη Φινλανδία (2010), ενώ με τη Ροζελάρε κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης

Στην «ατζέντα» ο Σμιτ

Στην «ατζέντα» ο Σμιτ

Ο Καναδός διαγώνιος είναι μια από τις λύσεις που εξετάζει ο Ολυμπιακός για τη θέση του διαγώνιου.