Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με 11 ομάδες η Volley League 2018-19

Με 11 ομάδες η Volley League 2018-19
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 - 08:17

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ έβγαλε αρκετές ειδήσεις, αναφορικά με το επαγγελματικό ανδρικό βόλεϊ. Μετά την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιώς από το πρωτάθλημα, αποφασίστηκε να μην τον αντικαταστήσει άλλη ομάδα και η Volley League της περιόδου 2018-19 να διεξαχθεί με 11 ομάδες.

Κι αυτό γιατί ξεκινά η διαδικασία αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος, με ορίζοντα τριετίες, αρχίζοντας από τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων στην κατηγορία. Ομόφωνα αποφασίστηκε για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 να ισχύσει το αγωνιστικό σύστημα που ίσχυσε και την περίοδο 2017-18.

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα πέσουν, εκεί δεν υπάρχει αλλαγή. Θα υποβιβαστούν πάλι δύο ομάδες. Την περίοδο 2019-20 θα υποβιβαστούν - προβιβαστούν με αντίστοιχη πρόβλεψη στις προκηρύξεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ (και μετά από συνεννόηση των δύο φορέων) τόσες ομάδες ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων θα είναι δέκα (10) στη Volley League. Πάντως, τα σωματεία Ροδίων Άθλησις και ΔΑΣ Δραπετσώνας με έγγραφα τους προς την ΕΑΠ εξέφρασαν την πρόθεση τους να αναπληρώσουν τη θέση του Εθνικού Πειραιώς.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής Αδειοδότησης η οποία συνεδριάζει για δεύτερη φορά την Πέμπτη 19 Ιουλίου (13.00) στα γραφεία της ΕΣΑΠ. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

Όσον αφορά στην κλήρωση για τη νέα σεζόν, θα διεξαχθεί στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης