Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός το πιο μεγάλο σωματείο της Ελλάδας»

«Ο Ολυμπιακός το πιο μεγάλο σωματείο της Ελλάδας»
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 - 19:14

Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, έδωσε το παρών ο πρόεδρος της ΠΑΕ αλλά και Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολλές και μεγάλες επιτυχίες που είχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός την χρονιά που μας πέρασε, ενώ μίλησε και για το πρόβλημα των εγκαταστάσεων που υπάρχει στον Δήμο Πειραιά, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτό που προσπάθησαν και πέτυχαν κατά την πρώτη τους θητεία στον Δήμο Πειραιά είναι να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

«Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Ιδιαίτερα οι αθλητές γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η υγεία. Θα είναι σύντομος ο χαιρετισμός μου. Τι να πει κανείς; Τα τρόπαια πίσω μου τα λένε όλα. Ο Μιχάλης και η Χριστίνα τα είπαν όλα. Ο Ολυμπιακός είναι το πιο μεγάλο σωματείο της Ελλάδας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, αν όχι το μεγαλύτερο, με δεκάδες αθλήματα, Ολυμπιακά αθλήματα και όχι μόνο και επιτυχίες διαχρονικές. Εγώ θα πω ένα μπράβο στον Μιχάλη, γιατί πριν λίγα χρόνια πήρε ένα ρίσκο κατά την άποψη μου.

Τότε ήμασταν συνεργάτες και είχα πραγματικά μια απορία αν θα τα καταφέρει να μαζέψει την κατάσταση που υπήρχε στον ερασιτέχνη, με την στήριξη φυσικά του Βαγγέλη του Μαρινάκη. Όχι μόνο τα καταφέρανε, αλλά πήγαν ακόμα πιο ψηλά τον Ολυμπιακό και οργάνωσαν καλύτερα την ομάδα. Δεν είναι τυχαίοι οι τίτλοι και τα κύπελλα. Έρχονται μέσα από προσωπική δουλειά, από διαπραγματεύσεις, ώρες, στεναχώριες, χρήματα. Προφανώς έχει παίξει ρόλο ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης και οι τρεις υποστηρικτές που ακούστηκαν, ο Πέτρος ο Μαντούβαλος, ο Γιώργος Λεριώτης και ο κ. Ξυνής. Εμπιστεύονται μια ομάδα που έχει μια σταθερή διοίκηση.

Δεν εμπιστεύεται κανείς τα χρήματα του σε μια ομάδα που δεν έχει σταθερή διοίκηση, δεν έχει πολύ κόσμο, όπως έχει ο Ολυμπιακός και δεν έχει μια προοπτική. Αλλά και αυτοί οι άνθρωποι, πέρα από την φίλαθλη ιδιότητα τους καθώς είναι και οι τρεις Ολυμπιακοί, είδαν και μια κατάσταση που τους επιτρέπει τα λεφτά τους να πιάσουν τόπο. Άρα ελπίζω η "αποτυχημένη" περσινή χρονιά, με την απώλεια ενός τίτλου, να ξεπεραστεί. Εύχομαι το 2019 να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους και να συνεχίσετε να δουλεύετε έτσι. Να αναφερθώ και σε ένα κομμάτι που δικαιολογημένα ο Μιχάλης το χρεώνει στο Δήμο και το δήμαρχο, της ανυπαρξία αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά.

Είναι εδώ και ο φίλος ο Γιώργος ο Ιωακειμίδης και νομίζω και εκείνος θα πει ότι ο πιο αδικημένος Δήμος, σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι ο Δήμος Πειραιά. Νίκαια-Ρέντη έχετε κλειστά Γυμναστήρια, Πέραμα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός και άλλοι Δήμοι, έχουν κολυμβητήρια, κλειστά γυμναστήρια. Είναι ένα κακό το οποίο υπάρχει πολλά χρόνια στον Πειραιά. Πιστέψαμε και εμείς ότι από την πρώτη θητεία μας θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε.

Μαζί με την Σταυρούλα την Αντωνάκου και τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη, αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε από την πρώτη θητεία, είναι να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και αυτό συνεχίζουμε να πράττουμε. Δυστυχώς το πρόβλημα στον Πειραιά, δεν είναι οικονομικό. Είναι η απώλεια μεγάλων οικοπέδων, ελεύθερων χώρων. Το να κάνεις ένα γυμναστήριο, ένα ολυμπιακό κολυμβητήριο, είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο Δήμος Πειραιά, για τα οικονομικά του δεδομένα. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει, είναι να απαλλοτριώσει τόσα στρέμματα γης ώστε να μπορέσει να κάνει τις εγκαταστάσεις.

Παρόλα αυτά προσπαθούμε και πιστεύω πως ο κόσμος του Πειραιά, οι πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να έχουμε άλλη μια δεύτερη θητεία, τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει πλέον τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσουμε για τουλάχιστον ένα κολυμβητήριο, προδιαγραφών για ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες και να δούμε και τη δυνατότητα ενός κλειστού γυμναστηρίου. Είμαστε στη διαδικασία, προσπαθούμε και προσπαθούμε σκληρά.

Το έχω ξαναπεί ότι όσο άνετα αισθάνομαι σε αυτή την αίθουσα, που έφαγα 21-22 χρόνια από τη ζωή μου ως εργαζόμενος και παραμένω στη διοίκηση του Ολυμπιακού, δεν αισθάνομαι ακόμα στου δημοτικού συμβουλίου. Γνωρίζω την αναγκαιότητα να παίζουν παγκόσμιοι πρωταθλητές και αθλητές με ευρωπαϊκά κύπελλα σε σωστά κολυμβητήρια και όχι σε αυτές τις άθλιες εγκαταστάσεις που προπονούνται.

Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα βρει ο Ολυμπιακός και τα υπόλοιπα σωματεία του Πειραιά, στέγη καλύτερη. Θα ακολουθήσει και η κοπή πίτας των Ακαδημιών και θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την δουλειά που γίνεται καθώς οι ακαδημίες είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι για ένα σύλλογο. Καλή χρονιά σε όλους και τα καλύτερα έρχονται όπως λέει και ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Ο Ολυμπιακός το πιο μεγάλο σωματείο της Ελλάδας»
«Ο Ολυμπιακός το πιο μεγάλο σωματείο της Ελλάδας»

Διαβάστε επίσης

«Η κορυφαία χρονιά του Ερασιτέχνη το 2018»

«Η κορυφαία χρονιά του Ερασιτέχνη το 2018»

Η ομιλία της Γενικής Γραμματέως του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλιγκίρη η οποία ευχαρίστησε όλους τους αθλητές αλλά και τους χορηγούς και υποστηρικτές του Ολυμπιακού.