Ντουντούκα
Φύγαμε για τα αστέρια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό!

Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 02:14
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα ή πιο σωστά την Τρίτη το βράδυ. Στις 19:00 ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη του «μάχη» με την στη Τρεντίνο, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στο Ρέντη. Στον πρώτο ημιτελικό του CEV Cup. Όσο κι αν οι πιθανότητες δεν είναι πολλές για τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στην... Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ο στόχος δεν αλλάζει. Ένα καλό αποτέλεσμα για να κάνουν το πρώτο βήμα για να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι εστί Τρεντίνο, είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, ομάδα πρώτης γραμμής! Ομάδα που παίζει βόλεϊ υψηλών προδιαγραφών. Αλλά απέναντί της ο Θρύλος του ελληνικού βόλεϊ έχει να αντιπαρατάξει ορισμένα σημεία που τον κάνουν να υπερέχει! Το πρώτο είναι η δίψα των «ερυθρολεύκων»! Για να κάνουν την υπέρβαση, για να αγωνιστούν κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου, για να αποδείξουν πώς είναι ικανοί να κοιτάξουν στα... μάτια ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει κάτι που κάνει τη διαφορά. Το κίνητρο είναι το καλύτερο! Είναι δεδομένο πώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα δώσουν απόψε το 100%! Αλλά το 200% για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν!

Το δεύτερο είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη» ο κόσμος δεν παίζει απλά... μπάλα, κάνει τη διαφορά. Δίνει απίστευτη ώθηση στον Ολυμπιακό και είναι ικανό αυτό το στοιχείο να αλλάξει τα δεδομένα! Να «αφαιρέσει» το αβαντάζ που έχουν οι Ιταλοί και να ισορροπήσει την κατάσταση. Η ώθηση που θα πάρουν από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς και η ατμόσφαιρα θα είναι το κάτι άλλο. Θα «σπρώξει» τον Ολυμπιακό να κοιτάξει στα... μάτια την ιταλική ομάδα. Για να μπορέσει να κάνει κάτι μοναδικό, κάτι που μόνο αυτό ο σύλλογος μπορεί να κάνει.

Το πιστεύει ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, το πιστεύουν οι παίκτες του. Η συμμετοχή για δεύτερη χρονιά στη σειρά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό δεν είναι απλά όνειρο για μια χρονιά, είναι όνειρο ζωής. Μέσα σε αυτό το γήπεδο, το «Μελίνα Μερκούρη» μια ομάδα πρέπει να... φοβάται. Κι αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός. Οι Ιταλοί πρέπει να τον φοβούνται.

Διαβάστε επίσης

Κάνει την υπέρβαση, γράφει ιστορία!

Κάνει την υπέρβαση, γράφει ιστορία!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα! Με μεγάλο «όπλο» τον κόσμο του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται (26/2, live στις 19:00 στο gavros.gr/CS7) την Τρεντίνο στο κλειστό του Ρέντη, για τον πρώτο ημιτελικό του CEV Cup.