Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευρωπαϊκό μαζί με τον «ερυθρόλευκο» λαό! (vid)

Ευρωπαϊκό μαζί με τον «ερυθρόλευκο» λαό! (vid)
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 - 09:37

Μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού γράφτηκε σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια. Ήταν 12 Μαρτίου 2005 όταν ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος κατακτούσε για δεύτερη φορά ευρωπαϊκό τίτλο. Μετά το Κυπελλούχων του 1996, οι «ερυθρόλευκοι» προσέθεταν στο παλμαρέ τους και το Top Teams Cup!

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, στον τελικό του Final-4, νίκησαν την ολλανδική Νεσελάντε με 3-0 σετ (25-23, 25-18, 25-23) και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι. Τρομερή ατμόσφαιρα από τους ΓΑΥΡΟΥΣ που είχαν κατακλύσει το ΣΕΦ κι έδωσαν τρομερή ώθηση στον Ολυμπιακό για να πάρει κι αυτό το ευρωπαϊκό.

Με τον Μιλίνκοβιτς να κάνει τη διαφορά, να είναι ηγέτης του Ολυμπιακού και να αναδεικνύεται ο MVP της διοργάνωσης, ήρθε η νίκη και η κούπα κόντρα στους Ολλανδούς. Ο Βασίλης Κουρνέτας καταλύτης, ψηφίστηκε ο καλύτερος πασαδόρος στη διοργάνωση, ενώ ο Κώστας Χριστοφιδέλης ψηφίστηκε καλύτερος υποδοχέας και μπλοκέρ.

Μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα, ένα ακόμα δώρο γενεθλίων από την ομάδα του βόλεϊ Ανδρών στον κόσμο που ήταν δίπλα της και βοήθησε καταλυτικά για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το ευρωπαϊκό ξανά, να σηκώσει μέσα στο ΣΕΦ την κούπα του Top Teams Cup!

Με προπονητή τον Κλαούντιο Κουέγιο και παίκτες τους Κουρνέτα, Χριστοφιδέλη, Τσακιρόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, Δημητρακόπουλο, Μιλίνκοβιτς, Σάλμον, Τερζή, Κοτσιλιάνο, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς και Ντιρσέου.

Διαβάστε επίσης