Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρώτα ο Ολυμπιακός, μετά εγώ…»

«Πρώτα ο Ολυμπιακός, μετά εγώ…»
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 - 17:12

Το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, με την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, έδωσε ο Γιώργος Πετρέας σε δηλώσεις που παραχώρησε.

Ο διεθνής κεντρικός μίλησε για τον ημιτελικό του Θρύλου με τον ΠΑΟΚ, την Παρασκευή (19/4), για το Final-4 του θεσμού, τονίζοντας ότι θα κερδίσει αυτός που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα.

Αναλυτικά…

Υπάρχει φαβορί στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ;

«Σε νοκ άουτ ματς και ειδικά ανάμεσα σε δύο ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι μπορείς να χρίσεις φαβορί. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και το κυριότερο είμαστε πλέον υποψιασμένοι από τον περσινό μας αποκλεισμό στον ημιτελικό της Ρόδου. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνει το ίδιο και ελπίζω στην Ιεράπετρα να πανηγυρίσουμε την τέταρτη και πιο σημαντική συνεχόμενη νίκη επί του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν».

Υπάρχει κάποιο τεχνικό στοιχείο που μπορεί να κρίνει τον ημιτελικό;

«Νομίζω ότι το πάθος και η θέληση θα παίξουν ρόλο. Αν δεν έχεις αυτά τα δύο δύσκολα κατακτάς Κύπελλο. Επίσης όμως θεωρώ ότι πρέπει να έχεις την κατάλληλη ψυχραιμία για να μπορέσεις στις δύσκολες στιγμές να εφαρμόσεις το πλάνο που έχεις σχεδιάσει».

Σε προβληματίζουν οι τραυματισμοί Αλεξίεφ και Κουμεντάκη;

«Σίγουρα η θέση του ακραίου είναι πολύ σημαντική σε μια ομάδα. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της αποθεραπείας των δύο παικτών μέχρι την Παρασκευή. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ακόμη και για αυτούς που μπορεί να απουσιάσουν».

Ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ θεωρείς ότι είναι ο πιο «επικίνδυνος» και πρέπει να τον εξουδετερώσετε;

«Ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα μετά τις αλλαγές του Δεκεμβρίου έχει βελτιωθεί αρκετά, Νομίζω ότι πρέπει να περιορίσουμε τον Κλαπβάικ στην διαγώνιο και τον Όκολιτς στο κέντρο».

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα τρία φετινά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Παίζει ρόλο το παρελθόν των φετινών αναμετρήσεων στην ψυχολογία των ομάδων;

«Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να τους ξανακερδίσουμε. Είναι διαφορετικός ένας ημιτελικός Κυπέλλου και διαφορετικό ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου. Σε μια σειρά αγώνων κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Στο Κύπελλο κερδίζει η ομάδα που θα βρίσκεται στην καλύτερή της μέρα. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση για να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ».

Ο Πετρέας μπορεί να έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα στη Γαλλία με την Αζαξιό, ωστόσο στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει κατάκτηση Κυπέλλου. Είναι κάτι που λείπει από τη συλλογή σου;

«Σίγουρα λείπει ένα Ελληνικό Κύπελλο από το βιογραφικό μου και δεν κρύβω ότι υπάρχει η δίψα για διάκριση. Το σημαντικό όμως είναι ο Ολυμπιακός να κερδίσει το Κύπελλο. Πρώτα ο σύλλογος και μετά ο Πετρέας».

Διαβάστε επίσης