Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Είμαστε οικογένεια, ζοριστήκαμε με τους τραυματισμούς»

«Είμαστε οικογένεια, ζοριστήκαμε με τους τραυματισμούς»
Κυριακή, 5 Μαΐου 2019 - 22:40

Στο εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού αλλά και στον σταθερό κορμό που υπάρχει στην ομάδα, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους η Τζίνα Λαμπρούση και η Ειρήνη Κοκκινάκη.

Οι παίκτριες του Θρύλου βρέθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «sportfm» και παράλληλα μίλησαν για τη δύναμη που πήραν από τις ατυχίες που είχαν η Κατερίνα Γιώτα και η Σάσκια Χίπε με τους τραυματισμούς τους.

Αναλυτικά, η Τζίνα Λαμπρούση και η Ειρήνη Κοκκινάκη μίλησαν...

Για τις δυσκολίες για να έρθει το νταμπλ:

Λαμπρούση: «Η σεζόν ήταν λίγο περίεργη, γιατί ήρθε αρκετά νωρίς ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Είχαμε και δύο άσχημες στιγμές, τους τραυματισμούς της Χίπε και της Γιώτα, που ήταν κάτι σοκαριστικό. Όμως δεθήκαμε ακόμη περισσότερο γιατί παίζαμε και για τα κορίτσια. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και είμαστε οικογένεια».

Κοκκινάκη: «Οι τραυματισμοί ήταν πολύ άσχημες στιγμές. Ζοριστήκαμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά η εμπειρία και η αγάπη μας βοήθησαν για να συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους. Αν δεν είχαμε τη δύναμη από τα κορίτσια αυτά ίσως να μην τα καταφέρναμε. Η Σάσι και η Κατερίνα μάς έδωσαν δύναμη και έδειξαν και οι ίδιες πολύ δυνατές. Το να είσαι οικογένεια είναι βασικό για να πετύχεις το οτιδήποτε».

Για το πού βρίσκουν το κίνητρο για να συνεχίσουν:

Λαμπρούση: «Σίγουρα το επίπεδο έχει πέσει, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως τα νησιά που κάνουν καλή προσπάθεια. Πρέπει κάποιες στιγμές να παλέψεις με τον εαυτό σου, για να πάρεις κίνητρο. Αλήθεια είναι πως υπήρχαν αντίπαλοι που δεν πιστεύαμε πως μπορούσαν να βρίσκονται στην Α1 και πρέπει να προσπαθήσεις για να είσαι συγκεντρωμένη και να μην μπεις στο ρυθμό της άλλης ομάδας».

Κοκκινάκη: «Η μία δίνει κίνητρο στην άλλη. Αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο όνομα από μόνο του και πάντα θα κερδίζει».

Για το αν επηρέασε το επίπεδο πρωταθλήματος στον αποκλεισμό στην Ευρώπη:

Λαμπρούση: «Πέρσι που προχωρούσαμε στο Challenge Cup είχαμε και κάτι να περιμένουμε. Φέτος παλέψαμε πολύ στην Ευρώπη, αποκλειστήκαμε στο χρυσό σετ, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά, ακόμη και στον τελικό. Τουλάχιστον του χρόνου με την επιστροφή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό».

Κοκκινάκη: «Πέρσι τα καταφέραμε και το επίπεδο δεν ήταν υψηλότερο. Του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Με την επιστροφή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ θα μπουν ονόματα στο ελληνικό βόλεϊ. Θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον».

Για τις δύσκολες έδρες:

Λαμπρούση: «Δυστυχώς υπάρχουν έδρες που βρίζουν, φτύνουν, πετάνε αντικείμενα και βρίζουν μάνες και πατέρες. Θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα, αλλά χωρίς βία».

Για τις υποχρεώσεις με την Εθνική:

Λαμπρούση: «Είναι μεγάλο το καλοκαίρι. Σε δέκα μέρες ξεκινάμε προετοιμασία. Έχουμε πρώτα το Silver League, όπου έχουμε κληρωθεί με βατές ομάδες και μπορούμε ακόμη και να το πάρουμε. Γιατί όχι; Μετά έχουμε ένα μικρό διάλειμμα ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Έχουμε δύο υπερδυνάμεις στον όμιλό μας, την Τουρκία και τη Σερβία, και θα προσπαθήσουμε. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και μπορούμε να το κάνουμε».

Για τους τελικούς των ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ:

Κοκκινάκη: «Και οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν παραπάνω. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρώ πως μετά την ήττα στο Κύπελλο υπάρχει έξτρα κίνητρο για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

«Δεν… καταλαβαίνουμε από έδρες!»

«Δεν… καταλαβαίνουμε από έδρες!»

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, το μέταλλο είναι ένα από τα «όπλα» του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσει «διπλό» την Δευτέρα (6/5) στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ…