Ντουντούκα
Κυνηγάμε όλους τους στόχους μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το «δίδυμο της παύλας» στην απομόνωση!

Το «δίδυμο της παύλας» στην απομόνωση!
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 - 10:23

Στην απομόνωση μπήκε το... δίδυμο της παύλας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, μετά την τηλεδιάσκεψη, για το μέλλον της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, στο βόλεϊ Γυναικών. Η πλειοψηφία των ομάδων της Volley League ψήφισε υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικά συμφέροντα και μίση... Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία έλαβε χώρα, για το θέμα, οι περισσότερες ομάδες πήραν σαφή θέση για το θέμα, ψηφίζοντας, ουσιαστικά, υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά με την ανάδειξη πρωταθλητή, όχι μόνο στη Volley League, αλλά και στα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα και όχι με… παύλα, όπως ήθελε το δίδυμο του «δεν πληρώνω τους αθλητές μου», ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Για να γίνει σαφές, λοιπόν, ΑΟ Θήρας, Πορφύρας, Θέτις, Αίας Εύοσμου, Ηλιούπολη, Πανναξιακός, Μαρκόπουλο, ήταν υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος και της ανάδειξης πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όταν αυτό θα γινόταν δυνατό, όμως εντέλει συντάχθηκε με την πλειοψηφία των ομάδων. Έτσι, με τον Ηλυσιακό να απουσιάζει, οι ψήφοι ήταν 9-2, με αποτέλεσμα το «δίδυμο της παύλας» να απομονωθεί και να… ρεζιλευτεί.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟ πάτησε (αναμενόμενα) στην ανακοίνωση του συλλόγου και την θέση του περί διακοπής της σεζόν και ορισμού της… ως μη γενόμενης. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ… μπλέχτηκε λιγάκι, αφού αρχικά υποστήριξε ότι δεν έχει πρόβλημα να αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ όταν του υπενθύμισαν την ανακοίνωση του συλλόγου του, πιάστηκε… αδιάβαστος! Ο Άρης αρχικά τάχθηκε κατά της ανάδειξης πρωταθλητή, αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν «διάβασε» καλά τη συζήτηση και είπε ότι θα στείλει επιστολή υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή.

Οι ομάδες του πρωταθλήματος αποφάσισαν ρεαλιστικά και χωρίς ηθικούς φραγμούς, ότι η διακοπή με την ανάδειξη πρωταθλητή, είναι η ενδεδειγμένη λύση, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία (8 βαθμούς), έχει κερδίσει δύο φορές τον δεύτερο, ΑΟ Θήρας και επί της ουσίας, έχει δείξει την ξεκάθαρη ανωτερότητά του, στο γήπεδο, ενώ έχει παιχτεί πάνω από το 90% των αγώνων! Θεώρησαν, μάλιστα, ότι είναι κακό για το ελληνικό βόλεϊ, το να ολοκληρωθεί η σεζόν με διαφορετικό τρόπο και να θεωρηθεί ως... μη γενόμενη, επηρεάζοντας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εν μέσω όλων αυτών, ο Θρύλος βγαίνει και -εν μέρει- «ζημιωμένος», αφού ήταν το απόλυτο φαβορί και για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως το Final 4 δεν θα γίνει, με αποτέλεσμα να χάνεται και ένας τίτλος, τον οποίο ο Ολυμπιακός, πιθανότατα θα κατακτούσε επίσης. Λίγη σημασία έχει αυτό, μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και την ανάγκη για ασφάλεια, βέβαια. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή την υπεύθυνη στάση του, ως προς την κατάσταση με την πανδημία. Παράλληλα, όμως, έδειξε και την υπεύθυνη στάση του, απέναντι στο άθλημα το οποίο υπηρετεί, αφού προβάλλοντας ως λύση τη συνέχιση του πρωταθλήματος, όταν αυτό θα μπορούσε να συμβεί, κράτησε στην Ελλάδα τον προπονητή και τις ξένες παίκτριές του, συνεχίζοντας να προσθέτει στα έξοδά του!

Η ουσία είναι ότι το ΔΣ της ΕΟΠΕ θα αποφασίσει, εντέλει, για το τι θα γίνει και το 9-2 αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Δείχνει όμως, τις σωστές βάσεις, επάνω στις οποίες πατάει το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και… μίση, δίχως ουσία! Και αυτό το γυναικείο βόλεϊ, το οποίο ο Θρύλος υπηρετεί και προάγει, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τον αναδεικνύει σε πανάξιο πρωταθλητή, βάζοντας στο περιθώριο το «δίδυμο της παύλας».

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα του Πετρέα... (photo)

Το μήνυμα του Πετρέα... (photo)

O αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού έστειλε, μέσω των social media, το μήνυμά του για το φετινό Πάσχα...