Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζήσης: «Οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές!»

Ζήσης: «Οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές!»
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020 - 18:34

Ακόμη πιο δύσκολα, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα γίνουν τα πράγματα, εάν αποφασιστεί οριστικό lockdown σε αυτόν. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που εξαρτώνται από τη διεξαγωγή αγώνων, θα έχουν πρόβλημα…

H δήλωση του Δημήτρη Ζήση, βολεϊμπολίστα του Ολυμπιακού, για το θέμα, είναι η ακόλουθη: «Δεν πιστεύω ότι η λύση ενάντια στην εξάπλωση του Covid19 είναι να σταματήσει το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών.

Όλες οι ομάδες αποτελούνται από συγκεκριμένο σύνολο ατόμων που είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι και προσέχουμε τις επαφές μας και με εβδομαδιαία τεστ πιστεύω ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Επίσης αν ανασταλεί η αγωνιστική δράση, θα επιφέρει ένα οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές, όχι μόνο άμεσο αλλά και έμμεσο διότι όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνέπειες τόσο στην αγωνιστική εικόνα ενός αθλητή με το «σταμάτα ξεκίνα», όσο και στο ίδιο του το σώμα είναι αρνητικές και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του και στην διεκδίκηση ανάλογων συμβολαίων.

Ακόμα μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό επρόκειτο να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων όπου καλούμαστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στηριζόμενοι στην προετοιμασία και τον ρυθμό που έχουμε βρει στους συλλόγους, διότι ο χρόνος προετοιμασίας κάθε Εθνικής ομάδας είναι ελάχιστος για αυτούς τους αγώνες.

Έτσι λοιπόν ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις κάτι που θέλουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες που ζουν από το βόλεϊ».

Διαβάστε επίσης