Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο μεταξύ, ο αθλητισμός... καταρρέει και εμείς συζητάμε για προπονήσεις!

Στο μεταξύ, ο αθλητισμός... καταρρέει και εμείς συζητάμε για προπονήσεις!
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 - 18:47

Η ουσία δεν είναι το να… κάνουν επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες… προπονήσεις. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί λόγο πανηγυρισμών. Το αυτονόητο είναι και έγινε με το να επιτρέψουν στις ομάδες να προπονούνται. Τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο διεξάγονται κανονικά τα πρωτάθληματα και εδώ έχουμε βάλει λουκέτο ακόμα και στις προπονήσεις εδώ και 2 μήνες.

Κύριε υφυπουργέ αθλητισμού και κύριε ΓΓΑ, οι αθλητές άλλο ρωτούν και περιμένουν μια απάντηση, όχι για τις… προπονήσεις, αλλά για τους αγώνες! Θα παίξουμε; Να μείνουμε εδώ που ακόμα επικρατεί αβεβαιότητα για το αύριο και δεν έχει δοθεί καμία συγκεκριμένη απάντηση ή να συνεχίσουμε την καριέρα μας στο εξωτερικό από όπου έχουμε και προτάσεις; Αν μείνουμε εδώ θα παίξουμε;
Υπάρχουν εγγυήσεις για την έναρξη των πρωταθλημάτων; Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις;
Οι σύλλογοι από την πλευρά τους τι πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά προς τους αθλητές τους; Τη στιγμή που έχουν τιναχτεί στον αέρα οι φετινοί προγραμματισμοί. Τα πρωτάθληματα έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και έχουν πληγεί από την έλλειψη χορηγών και την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα;

Οπότε αφήστε τα επικοινωνιακά τρικ με το άνοιγμα των προπονήσεων γιατί η ουσία βρίσκεται στις εύλογες απορίες που παραμένουν.

Πότε θα αρχίσουν; Με ποιο πλάνο; Πως θα τελειώσουν; Επίσης, με ποιο πλάνο!

Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα στα οποία καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους. Η έναρξη των αγώνων είναι η ουσία αλλά δυστυχώς ακόμα και σήμερα, κουβέντα για την... ταμπακιέρα.

Με το ανακοινώνετε χριστουγεννιάτικα το άνοιγμα των προπονήσεων, συγνώμη αλλά δεν θα πανηγυρίσουμε, κιόλας! Δεν είναι, δα και κάνα τρομερά ευχάριστο νέο, ούτε… βγαίνει από το αδιέξοδο, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, με αυτό τον τρόπο. Μια αρχή, καλοδεχούμενη, αλλά καθυστερημένη. Μέχρι εκεί και με ΠΟΛΥ προβληματισμό, από πίσω, αφού, στο μεταξύ, ο αθλητισμός υποφέρει.

Και για να τα λέμε και όλα, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ρόστερ αποδομούνται, ομάδες αλλάζουν εικόνα, αλλάζουν προπονητές, αλλάζουν… ζωή, όλο αυτό το διάστημα, πασχίζουν να διατηρηθούν σε μια κανονικότητα, την οποία η υπόλοιπη Ευρώπη βιώνει ΑΔΙΑΚΟΠΑ και χωρίς προβλήματα… Την ώρα που αθλητές φεύγουν για το εξωτερικό, για πρωταθλήματα που ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ, προπονητές το ίδιο, τα έσοδα έχουν… μηδενίσει, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, η ΓΓΑ δεν μας λέει 1) ούτε αν θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα, 2) ούτε πότε, 3) ούτε αν θα τελειώσουν στο γήπεδο και με ποιο τρόπο.

Κοινώς, για το διά ταύτα… ΤΙΠΟΤΑ. Ο αθλητισμός έχει ανάγκη από πολλά περισσότερα, από μία… επικοινωνιακού τύπου ανακοίνωση, ανήμερα των Χριστουγέννων… Έχει ανάγκη από στήριξη και από σωστή και υπεύθυνη αντιμετώπιση! Ο Ολυμπιακός από την αρχή ΦΩΝΑΖΕ να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να στηρίξει η Πολιτεία τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να προωθήσει σχέδιο ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ των (πρωτ)αθλημάτων! Και όχι να… μας φέρνει… επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις, ανήμερα των Χριστουγέννων, για… προπονήσεις!
Δεν φτάνει, κύριοι, δυστυχώς.

Δεν φτάνει, όταν στην Ευρώπη, παίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο αθλητισμός και δεν είναι σε… κώμα! Δεν φτάνει, το να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις! Χρειάζεται ηλεκτροσόκ και πραγματική, ΟΥΣΙΩΔΗ στήριξη, από την Πολιτεία, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για να πάρει πάλι τα πάνω του!

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός το παίρνει σοβαρά, το άθλημα…

Ο Ολυμπιακός το παίρνει σοβαρά, το άθλημα…

Δεν είναι… τερτίπια του Θρύλου, το να παίξει με τις νεανίδες, αν χρειαστεί, στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών. Είναι η ΜΟΝΗ σοβαρή αντιμετώπιση, σε μία… αλλοιωμένη κατάσταση!