Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χριστουδούλου, ψυχάρα: «Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα…»

Χριστουδούλου, ψυχάρα: «Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα…»
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 - 15:43

Απασφάλισε η αρχηγάρα. Δείτε τι είπε, η Στέλλα Χριστοδούλου, για τον ελληνικό αθλητισμό, για τον Θρύλο, για το πως η Πολιτεία χειρίστηκε το θέμα του κορονοϊού. Για όλα αυτά που… κατηγορούν ορισμένοι, τον μεγαλύτερο Σύλλογο του αθλητισμού, τον Θρύλο, για τον σεβασμό που οι Πειραιώτες έδειξαν και δείχνουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους αθλητές τους! Και όχι μόνο…

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή. Φεύγω γιατί δεν μπορώ να αντέξω άλλο την αβεβαιότητα. Η απραξία δεν ...παλεύεται. Ακόμη και τώρα που μιλάμε, που έχει ανακοινωθεί η επιστροφή στις προπονήσεις, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, πότε και αν, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε, μας στήριξε οικονομικά όλο αυτό το διάστημα που δεν παίζουμε και χάρη στους παράγοντες του καταφέραμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας άναψαν το πράσινο φως να αγωνιστούμε. Ξέρουν στην ομάδα ότι σε όλες τις αθλήτριες θα κάνει καλό που θα αγωνιστούν εκτός συνόρων για αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι στη χώρα μας», είπε αρχικά στο novasports, ενώ πρόσθεσε, επίσης μεταξύ άλλων, τα παρακάτω.

Αν υπήρχε νωρίτερα από τα Χριστούγεννα η ανακοίνωση για επιστροφή στις προπονήσεις στην Volleyleague θα ακύρωνες την μετακίνησή του στην Αϊντίν;

Σε καμία περίπτωση. Η απόφαση είχε παρθεί. Αν ήθελα θα μπορούσα και εγώ και ο Ολυμπιακός να το είχαμε σταματήσει. Δεν το κάναμε όμως. Εγώ τίμησα το ελληνικό πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια που παίζω στον Ολυμπιακό. Είμαι όπως απογοητευμένη, στεναχωρημένη και θυμωμένη με την κατάσταση. Η πανδημία να ξέρεις δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η αδράνεια των παραγόντων με ενόχλησε περισσότερο. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στην Volleyleague των ανδρών που ανακοινώθηκε η επιστροφή στις προπονήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ήρθες καλοκαίρι του 2011 στο Πασαλιμάνι. Έχεις μετανιώσει που αφήνεις πίσω στου μια δεκαετία διακρίσεων και φεύγεις;

Να μετανιώσω γιατί; Επειδή πάω να παίξω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου; Να μετανιώσω γιατί ακόμη και αν καθόμουν εδώ δεν θα ήξερα πότε θα παίξω; Όχι δεν έχω μετανιώσει λοιπόν...

Στη ζυγαριά του μυαλού σου δεν μπήκε ποτέ το ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τίτλων που κυνηγάς;

Δεν το σκέφτομαι ποτέ το ρεκόρ. Σίγουρα στο τέλος της καριέρας οι τίτλοι και τα ρεκόρ μένουν αλλά αυτή τη χρονική στιγμή είναι τα μόνα που δεν σκέφτηκα. Όταν μπαίνει θέμα επιβίωσης πάνε …περίπατο και οι τίτλοι και τα ρεκόρ. Το μόνο που σου περνάει από το μυαλό είναι να σταθείς στα πόδια σου, να αγωνιστείς και να βγάλεις τα προς το ζην. Αυτό και τίποτα άλλο.

Ποιο ήταν το πιο συγκινητικό μήνυμα που έλαβες όταν ανακοινώθηκες η μετεγγραφή σου;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλοι μου έστειλαν. Με συγκίνησε η συμπαράσταση της οικογένειάς μου, των ανθρώπων του Ολυμπιακού, των συμπαικτριών μου. Από την Κατερίνα (σ.σ. Γιώτα) και την Αρέτα (σ.σ. Κονόμη) που είμαστε κάθε μέρα μαζί, μέχρι και την Αγγελίνα Συριστατίδη, την μικρότερη του τμήματος. Αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω και θα με συντροφεύουν σε όλη την καριέρα μου.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους σε αυτή τη σταδιοδρομία των 10 ετών στον Ολυμπιακό;

Σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο τον κ. Κουντούρη και τον μάνατζερ κ. Κατσιούρα. Έβαλαν τον αθλητή πάνω από τα συμβόλαιο και αυτό είναι το σημαντικότερο. Για τη φετινή χρονιά θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για μια συγκεκριμένη περίοδο τους κόουτς Σαραντίτη και Σομπόνη. Ξέρουν αυτοί το γιατί...

Πιθανότητα να επιστρέψεις στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό υπάρχει ή θα γλυκαθείς και θα παραμείνεις στην Τουρκία;

Για να είμαι ειλικρινής όλα είναι ανοικτά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός είναι και θα παραμείνει η οικογένειά μου. Σε αυτήν ανήκω και οφείλω τα πάντα. Δεν φεύγεις εύκολα λοιπόν από την οικογένειά σου. Αυτή τη στιγμή όμως θέλω να ζήσω την εμπειρία μέχρι το τέλος και το καλοκαίρι θα δούμε. Στην απόφαση θα παίξει ρόλο και η κατάσταση που θα επικρατεί τότε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι έχεις να πεις σε αυτούς που λένε ότι με την αποχώρηση Χριστοδούλου Γιώτα και Χίπε ο Ολυμπιακός πέταξε λευκή πετσέτα τη φετινή χρονιά στην κατάκτηση των τίτλων;

Γελάω και μόνο που το ακούω. Στη φύση του Έλληνα είναι να θέλει να ρίξει από την κορυφή με όλα τα μέσα του αυτόν που αξίζει να είναι εκεί. Επειδή λοιπόν το ζω από μέσα θα σου πω ότι ο Ολυμπιακός συμπεριφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε στον ελληνικό αθλητισμό ως επαγγελματικό σωματείο. Μας στήριξε και ήταν δίπλα μας, δεν μας χρωστάει Ευρώ παρά το γεγονός ότι τόσους μήνες καθόμαστε και δεν παίζουμε. Ο Ολυμπιακός δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα και όταν την βρούνε θα είναι αργά. Ο Ολυμπιακός ήταν ρεαλιστής. Αφουγκράστηκε από την πρώτη μέρα τις συνθήκες και αποφάσισε σωστά. Οι αθλήτριες και οι αθλητές του Ολυμπιακού αξίζουν κάτι παραπάνω από την αβεβαιότητα.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Ολυμπιακού;

Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που μου έδειξαν όλη αυτή τη δεκαετία. Θέλω να ξέρουν ότι ο σύλλογος αυτή την δύσκολη εποχή χρειάζεται ακόμη περισσότερο την αγάπη τους. Να είναι εκεί να τον στηρίζουν όσο μπορεί ο καθένας. Εύχομαι το συντομότερο να ξανασυναντηθούμε σε γεμάτα γήπεδα.

Εκτός από την ανιψιά σου και την οικογένειά σου τι άλλο σκέφτεσαι ότι θα σου λείψει στην Τουρκία;

Όλα θα μου λείψουν. Πάνω από όλα η οικογένειά μου, δεν το συζητάω. Δεν είμαι των αλλαγών γενικά στη ζωή μου. Θα μου λείψει η ρουτίνα και η οικειότητα που είχα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω όμως ότι όλοι όσοι είναι δίπλα μου θα συνεχίζουν να με αγαπάνε.

Διαβάστε επίσης