Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοίτα τι έκανες… (photos)

Κοίτα τι έκανες… (photos)
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 13:21

Σε κίνδυνο το βόλεϊ, συνολικά, από την επικινδυνότητα των χειρισμών Καραμπέτσου! Η μία μετά την άλλη τραυματίζονται οι αθλήτριες της Volleyleague!

Το άθλημα είναι σε… ομηρία και υποφέρει, με τις ομάδες που συνεχίζουν να… δίνουν «μάχη», να χάνουν, η μία μετά την άλλη, αθλήτριές τους, από σοβαρούς ή… και ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς!

Η επικινδυνότητα της κατάστασης δεν έχει… όριο και οι αποφάσεις, επιλογές και κινήσεις Καραμπέτσου, εκτός από το να έχουν αλλοιώσει την εικόνα του πρωταθλήματος (αλλοιώσεις ρόστερ, εκτός ο Πανναξιακός), φέρνουν τις ομάδες, διαρκώς, προ δυσάρεστων καταστάσεων, να… κουβαλάνε στα χέρια τις τραυματισμένες παίκτριές τους! Επτά! Επτά κορίτσια του γυναικείου βόλεϊ έχουν χτυπήσει ήδη! Ο Προφύρας έχασε, χθες, άλλη μία παίκτρια, στο ματς με τον Θρύλο!

Ο λόγος για την Ποντικάκη, η οποία χτύπησε και αποχώρησε! Στη λίστα των Μεταξά, Βαρουδάκη, Χατζηκωσταντά, Κελεσίδη προστέθηκαν η Ποντικάκη και η Βαΐντοβα!

Και ο υπεύθυνος για αυτή την τραγική εικόνα, για αυτό τον τραγικό απολογισμό, ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει, είναι ένας και γνωστός: Είναι ο άνθρωπος που άφησε τις ομάδες δίχως τη δυνατότητα να κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΗ προετοιμασία (διπλές προπονήσεις, π.χ., που θα έφτιαχναν περισσότερο την φυσική κατάσταση των παικτριών, μετά την μακρά αγωνιστική απραξία…) ή να παίξουν φιλικά παιχνίδια, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να αποκτήσουν οι παίκτριες και έναν Α αγωνιστικό ρυθμό…

Κανείς δεν λέει και δεν είπε, ποτέ, να μην παίξουμε. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν είπε να μη συνεχιστεί η χρονιά ή να μη γίνουν οι αγώνες. Παρότι ο Θρύλος έχει πληγεί τρομερά, από αυτή την ιστορία και από τους χειρισμούς Καραμπέτσου. Παρότι η εικόνα του ρόστερ του Θρύλου άλλαξε, με παίκτριες-«κλειδιά» να αποχωρούν για χώρες που… σέβονται και εκτιμούν το βόλεϊ. Και όλο τον αθλητισμό…

Την Τρίτη, οι παίκτριες του Ολυμπιακού εξέδωσαν ανακοίνωση, με αφορμή τον τραυματισμό της Ιλιόνης Κελεσίδη… Και είπαν το αυτονόητο: Για τους κινδύνους αυτούς είχαμε προειδοποιήσει από τον Νοέμβριο, όταν στην Ελλάδα σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε ενώ σε όλη την Ευρώπη, συνέχισαν να αγωνίζονται κανονικά. Ήταν δεδομένο ότι εκείνη η διακοπή θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη μετέπειτα εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σαφές; Σαφές. Το βλέπουμε να συμβαίνει μπροστά μας!

Δεν είμαστε μηχανές για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται με διαδικασίες «Fast track», απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθεί. Σαφές; Σαφές, επίσης. Δεν είναι μόνο η ελλιπής προετοιμασία, η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, μετά από την απραξία. Είναι και το γεγονός ότι οι αγώνες διαδέχονται, ο ένας τον άλλο, σε μία σεζόν που… τρέχει να τελειώσει, απλά και μόνο επειδή οι χειρισμοί που έγιναν από τον κ. Καραμπέτσο ήταν… κάκιστοι!

Ευχόμαστε περαστικά στην Ιλιόνη, την Δάφνη, τη Ναταλία, την Αποστολία, την Βασιλική με την ελπίδα να μην προστεθεί και άλλο όνομα συναθλήτριας μας σε αυτό τον κατάλογο... Αυτό είχαν προσθέσει οι αθλήτριες του Θρύλου. Αλλά πριν προλάβει να… στεγνώσει το μελάνι, ήρθαν άλλοι δύο τραυματισμοί!

Και όπως πάει η κατάσταση, με σοβαρούς ή και ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς, που μπορεί να κρατήσουν τις παίκτριες μακριά, από το τάραφλεξ, από έναν μέχρι και πολλούς μήνες, τίθεται σε κίνδυνο και η επόμενη χρονιά! Ό,τι προκύψει, από εδώ και πέρα και όσο η φετινή σεζόν προχωράει, θα… μεταφέρεται και στην επόμενη…

Ευχόμαστε να μη γίνουμε μάντεις κακών… Να μη βιώσουμε άλλα περιστατικά, σαν τα 7 που έχουμε βιώσει έως τώρα…

Κοίτα τι έκανες, κ. Καραμπέτσο…

Διαβάστε επίσης